Huddingerevyn 1995–2017 Tack för oss

Efter att ha roat Huddinge med omnejd i över 20 år, har vi nu tagit det tunga beslutet att lägga ner Huddinge Teaterförening Rampfeber, känd som Huddingerevyn.

2011-10-30 Namn och öppningslåt, check!

Publicerad 2011-10-30 17:50:01 i Allmänt,

Sweet Cheezes så svårt det är att komma igång med skrivandet!! Premiären är visserligen inte för om 4 månader och 4 dagar, men repetitionerna startar redan första veckan i januari och då gäller det att ha så mycket textmateriale färdigt som möjligt för bästa resultat.

Vi tröstar oss med att om vi väntar lite till får vi med oss senaste aktuellt. Varför till exempel lägga ner mycket tid på ett nummer om Juholt nu? Som det svänger runt den mannen så vet man ju aldrig om han finns kvar i politiken när vi har premiär. Kommer med ve och fasa i håg en textförfattares mardröm från 2009 där undertäcknade hade skrivit en gigantisk minimusikal för hela ensemblen om stackars Victoria som aldrig blev gift och så går fanskapet och förlovar sig en vecka innan premiären. Vad är det för stil???!! Som tur var funkade det att nästan bara ändra slutet, men istället för nån sorts kunglig satir blev det en kungasaga med gullegulleslut. Snipp snapp snut.
.
Aaaaaanyway - i helgen satt revymamma Ingrid och jag tillsammans och brutalfokuserade framför var vår dator hela lördagen och resultatet blev 3 nummer och inte minst val av namn på vår revybaby. Vi har velat fram och tillbaka mellan flera olika: "Krystat och klart - för Sverige ur tiden", "Appat & klart - en iFånig revy", men till slut bestämde vi oss för något helt annat, nämligen "Glada Huddingerevyn".

Och nu får vi inte ändra namnet igen, för nu är öppningslåten klar. Har gjort finliret på den idag och skickat till kapellmästaren, så nu ligger svänget i Lasses händer. Och det kommer svänga, jag lovar!! En riktig Rolls Royce av en rockabillylåt blir det. Buckle up and join the chorus.
.
Medan Ingrid och jag skrev, firade Teaterapan Gorillis Halloween:
Lite tidigt att säga Happy Halloween kanske, men Happy Halloween anyway!
.
Torsdag har vi styrelsemöte och skrivarcirkel - mycket på en gång nu.
.
Må så revygott tills vi hörs nästa gång!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2011-10-20 Vi vrider våra huvuden...

Publicerad 2011-10-20 21:43:10 i Allmänt,

Nyss hemkommen från skrivarträff i Huddinge där spånandet inför Revy 2011 fortsätter. Lätt som en plätt att skriva revy! Det är ju bara att skriva om sånt som är aktuellt så då tittar vi väl i dagens tidning. Ska vi se.... Gaddaffi mördad... eh...jo man kan skoja om allt...gäller bara att hitta rätt form. Monolog? Eller musikal? Nästa rubrik: Psalmsångarpar mördade i smålänsk idyll, jaha....med lite progressiv koreografi så kanske... Alexander Bard fast i flygkaos...nej det kan väl aldrig bli kul. Äh, spånandet fortsätter...
Hörs om ett par veckor!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2011-10-06 Höstens första spånarmöte

Publicerad 2011-10-06 21:16:23 i Allmänt,

Så var Revy-2012 igång! Nyss hemkommen från höstens första träff där vi försökte komma på ett nytt och bättre namn än det vi bestämde på kickoffen i september.
Hitta nåt fyndigt, smart och kul. Hur svårt kan det va?
Hm....efter att ha vridit våra hjärnor i en och en halv timme är Revy-2012 fortfarande Namnlös.
Inte gick mitt förslag hem heller: Appat & klart - en iFånig revy...
Jaja, än ska inte plakaten tryckas. Vi spånar på!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela