Huddingerevyn 1995–2017 Tack för oss

Efter att ha roat Huddinge med omnejd i över 20 år, har vi nu tagit det tunga beslutet att lägga ner Huddinge Teaterförening Rampfeber, känd som Huddingerevyn.

2011-08-11 Huddingerevyns Road Trip to Revy-SM i Eslöv 2011

Publicerad 2011-08-11 23:05:44 i Allmänt,

Huddingerevyn är nyss hemkommen från ett inspirerande och superkul Revy-SM som var i Eslöv i år. Tusen tack till EMUS och Eslövsrevyn för ett mycket bra och trevligt arrangemang!
Här från den stora finalen i SM-föreställningen:
Vi började resan från Huddinge klockan 7 torsdag morgon 4/8. Christer hyrde van så vi alla skulle få plats i samma bil och vi hade en supertrevlig färd söderut. Vi var 7 personer: Ingrid, Jocke, Ingbritt, Christer, Lisbeth (Christers mamma som har hållit ställningarna i revybaren och garderoben i vintras), jag (Eli) och teaterapan Gorillis, vår revymaskot som är med överallt.

F.v: Eli, Ingbritt, Gorillis, Ingrid, Jocke, Christer i kärra från Berra
Vi har det bra, vi här bak i bilen..... Ett par tekniska stopp under vägen och vackra vyer längs med den.
Äntligen framme! Incheckning och uthämtning av 3-dagars revypass vid Medborgarhuset. Sedan installera sig på Solsidan Vandrarhem och Folkhögskola.
Lisbeth blev haffad direkt av revyjuryjägare som ville ha henne med i juryn för bästa dansnummer. Sen började artisterna samla sig inför Paraden och Invigningen.
Vi tågade egenkompade genom Eslövs gator och hamnade så småningom i Trollsjöparken där det blev tal, underhållning av bland annat supergruppen Vocal Six och sist men inte minst utdelning av Bosse Parneviks Stipendium som Far Själv delade ut.
F.v: Glada Bosse Parnevik-stipendiater. Mitten: Tre Små Grisar. Blev nämligen Grisfest efteråt! Suveren underhållning av Nils Pils & Pär Bers, ompa ompa har aldrig låtit bättre. Jag fick även tillfälle att känna lite lätt på Nils Pils håriga fläsklägg eftersom han hoppade upp på bänken där jag satt. Bänken höll som tur var, vilket den inte gjorde för Åkersbergarevyn, som satt två bänkar bort.
Sedan lite mellanfest i trädgården hemma innan efterfesten började med live karaoke kl 22. Självklart var våra karaokekungar Jocke och Christer uppe och drog sina favvisar.
Revy-SM = mingletajm. Här minglar jag med Ingrid från Huddingerevyn, Göran Eriksson från Garvsyra, Huddingerevyns tidigare regissör Mats Sandelius tillsammans med Parnevikstipendiat Niklas Holtne från Karlshamn och supermusikaliska och roliga Jens Kristensen från Iggesundsrevyn som är från Norge (heia!!) och även en del av Östen med resten.
Shopping dagen efter till killarnas stora förtjusning. Ingbritt köpte nån sorts apparat som hon demonstrerade på torget, ska visst vara bra för både det ena och det andra utan att vi fick veta vad. Till höger Jocke och Ingrid, som fick tillökning i familjen i form utav revydivan Turis (av is och tur på tur, ni hajar?).
Lite stadsvandring (som tog 7 minuter, Eslöv är inte så stort) och sen blev det lunch på Medborgarhusets tak. Hej!
Till vänster: Christer gillar buskis och fick närkontakt med skånska buskar på väg hem från gårdagens festligheter. Tur jag hade pincett som mamma Lisbeth fick låna för att dra ut en 5 cm lång sticka från Chrilles fot.
Mitten: Stenhögen är tydligen en utav Eslövs sevärdheter och låg bakom vårt vandrarhem.
T.h: Lite relalalaxa i trädgården mellan lunch och middag. Jocke är Vädur och horoskopet sa han skulle få vinst om han spelade på hästar, så vi skramlade ihop till en trevlig pott, men de pengarna hamnade hos Svenska Spel sen. Moral: lita aldrig på Aftonbladets horoskop.
Huddingerevyns nytilskott spottade inte i glaset direkt. Hon började bli lite närgången på en blyg och lätt rodnande Gorillis som i panik störtade sitt glas och sen blev det mera buskis.
Kvällens partaj var lagd bland kossor och vindmöllor på den skånska prärien. Det var så öde att busschåfören missade avfarten (mitten). Efter lite backande och hackande hittade vi dock vår åker och festen kunde börja. Lite kallt och fuktigt väder var det...
Men väl inne i lokalen var det så varmt och mysigt så... :-)
Revygrupperna stod själva för underhållningen första delen av kvällen och vi fick se nummer som inte var med i själva tävlingen. Här (mitten) ett samarbete över revygränserna då några guldstrupade revydelegater kom på att det skulle sjungas fyrstämmig skönsång minsann. Vackert!
Kvällens tema var Glada 80-talet. Länge leve Pudelrock & Pastell!!
Lördag morgon, härlig frukost på Solsidan Vandrarhem. Ingbritt i sin nationaldräkt: Papiljotterna. Till höger är vi på väg till själva Revy-SM-föreställningen och hela veckans höjdpunkt.
Men först en tur in till revydisken för att handla biljetter till workshops 'n stuff. Till höger den berömda Revyhatten, som vandrar mellan alla arrangerande revygrupper.
Vi såg Revyfilmen - ett klipp av 10 inskickade nummer som inte kom med i tävlingen. Mitten: lite softande innan föreställningen. Till höger: vinnare av revygolfen visade stolt upp sitt trofé.
Så var det dax!
Tyvärr har jag ingen riktig kamera utan försökte zooma med min iPhone med och utan blixt. Resultatet blev sådär som ni ser. Hur som helst, här ovan är bilder från föreställningen och prisutdelningen där jury+utvalda i publiken fick rösta fram bästa sång, sketch, monolog, dans och lokala nummer.
Men roligast av allt var dock då vår kompis Sören Svensson i Mönsteråsrevyn tog hem hederspriset Povels Penna för sin insats som revytextförfattare genom många år. GRATTIS SÖREN!!! Det värmde i hjärtat. Nu ska vi bara se till så att det blir vår egen revymamma Ingrid Jonsson som får den nästa år...
Huddingerevyn ready to party! F.v. Jeg (Eli), Ingrid, Lisbeth, Jocke och Ingbritt. Bakom iFånen Christer. I Trollsjöparken hade de byggt ett jättestort partytelt bara för oss. Maten var suveren! Fisk och skaldjur till förrätt.
Sen blev det allsång och underhållning av Klemens Pågar. Fantastisk stämning och drag i salen!!
Killarna fick dansa elefantdansen och sen blev det fågeldans.
Till och med vakterna dansade! Tacktal och mera allsång. Och joddeli-di-hiii. Här Håkan Runevad från Falkenbergsrevyn som hade sitt eget tacktal.
Hela Emus- och Eslövsrevygänget. Vilket härligt gäng!! I mitten vakterna som alla pratade om. Om det finns SM i festvakt så skulle dom ha tagit priset direkt, har ALDRIG träffat goare, gladare och roligare gutter! De hälste alla välkomna med stora leenden och var själv med och dansade både elefant och fågeldans, utan att tappa koll på eventuellt överförfriskade festdeltagare. TACK, vakterna!!
Till höger: Toakö.
T.v: Jag gick fram och grattade Vetlandarevyn som numera kan titulera sig Svensk Mästare i Monolog 2011. Ett tråkigt nummer som framfördes av Martin Jarflod (till höger i bild), skrivet av Oskar Mattisson (t.v.).
Mitten: Jag gick sen in i nån sorts textförfattarekoma i ångest över att det inte var jag som kom på idén att skriva det tråkiga numret......fan.
T.h: Ingbritt fick se ett trolleritrick där någon böjde en sked men vips så var den rak igen. Gick dock inte så bra då hon skulle prova själv.
Avskedsfrukost med Mönsteråsrevyn och Sösdalsrevyn. Och skriva i Solsidans gästbok förstås, innan vi lämnade Skåne bakom oss och styrde kosan norrut.
Teaterapan och revydivan sorterar tankar i bilen hem. Lite trötta och med tydliga spår efter helgens festligheter konstaterar de dock att det har varit otroligt roligt. Här ska hem och skrivas revy, minsann! Och redan nu ser vi fram emot revy-SM 2012, som kommer hållas i Karlskoga.
Tusen tack Eslöv, och Karlskoga - vi syns nästa år!
Hilsen Eli Grönhaug
Länk till Revy-SM's hemsida: www.lis.nu

2011-08-03 Revy-SM!

Publicerad 2011-08-03 22:45:25 i Allmänt,

Har haft tankarna på lite annat än revy sen finalen av årets föreställning och har därför inte uppdaterat bloggen på ett tag. Man går lite i ide efter en intensiv revyperiod där man repar kvällar och helger genom hela januari och februari för sedan att ge föreställningar genom hela mars.

Men nu är vi redo för revy igen! Det är dags för revy-Sveriges höjpunkt: Den årliga Revyrixdan där de bästa revynumren från året som gått tävlar om den åtråvärda titeln Sveriges Bästa Revynummer 2011.

Revyfesten började i måndags, så vi ligger redan 3 dagar efter, men vi åker med ett proffs bakom ratten, det är Christer som kör så vem vet, vi kanske kör in tiden... ;) Eller satsar på att hinna dit till paraden och invigningen som går av stapeln imorgon, torsdag 4/8. Då utdelas även Bosse Parneviks stipendium av the Man Himself.
Klicka på länken om du vill se programmet i sin helhet:
Nu väntar 4 dagars mingel (dvs efter 6 timmars bilrace söderut längsmed E4 - consider yourselves warned) med Sveriges roligaste folk. Det blir erfarenhetsutväxling, networking, workshops, fest, dans och lattjo balalaika.
Vi ska inte vara med och tävla. Vårt nummer "Spasången" skrivet av Ingrid Jonsson och fremfört av Jocke och Fredrik kom inte med. Jag trodde vi även skickade in Evas sång om kaffeflickan (det borde vi ha gjort!), men altså icke. Inget tävlande betyder desto mera fest & mingel. Hurra!
I nästa vecka lägger jag upp bilder av fluffiga peruker, glitterhattar och fjällande fjäderboas. Ni får titta på bilder från förra året så länge.
God augusti!
Återkommer som sagt nesta vecka med ett sammandrag av revy-SM 2011.
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela