Huddingerevyn 1995–2017 Tack för oss

Efter att ha roat Huddinge med omnejd i över 20 år, har vi nu tagit det tunga beslutet att lägga ner Huddinge Teaterförening Rampfeber, känd som Huddingerevyn.

2014-03-21 Friday night's allright!

Publicerad 2014-03-22 11:59:00 i Allmänt,

Igår var det roligt igen! Härlig publik, som förutom mina vänner och exkollegor på Fritidsresor, bland annat bestod av koreograf Lina med the Mams & the Paps, Ingrids kollegor samt Huddingepolitikerna! Politikerna gillade nog speciellt vårt nummer om PISA och skolsnusket. Körförslaget gick också väldigt bra hem igår. Och Kärringarna! Dessa galna tanter, i år får man se lite andra sidor av dem kan man säga.
 
Då andra akten skulle börja blev det lite extra speciellt eftersom filmen startade endast med ljud utan bild, dvs. motsatsen till stumfilm (eh?) och Christer som styr tekniken på sin dator bakom scenen blev smått svettig och ficka starta om, något han i spontan stress skrek ut i salongen och det lät ganska roligt. 
 
Nu har jag laddat med två ägg och en femdubbel espresso (fick ny kaffemaskin av Fortum i posten som jag var tvungen att testa) inför kvällens föreställning som börjar kl 19 och har redan hjärtklappning, så om ni ser en hyper norrman förflytta sig ryckigt med blixtens hastighet runt i aulan kan det vara jag.
 
Ses vi ikväll?
 
Hoppas det!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2014-03-17 Skrockfull?

Publicerad 2014-03-17 13:32:08 i Allmänt,

Det började med att takluckorna i aulan hade blåst upp i lördagnattens stormar och vi fick tillkalla folk för att stänga dem, något som tydligen inte är gjort i en handvändning. Sen gick en maska på mina nya scenstrumpor och jag fick försöka laga hålet med silvrigt nagellack, som var det enda vi hade för handen. Maska på nya strumpor är aldrig ett gott tecken och kan ni tänka er, jag var ju redan nervös eftersom jag hade 5 personer i salongen som var influgna från Norge i helgen för att se Huddingerevyn. Sen fick jag byta bebis i Maddes födelsescen, det är hellre inte att leka med, jag började genast känna mig trängd i halsen som om jag skulle tappa rösten och på toppen av det hela skulle hela kalaset filmas också för att kunna skicka nummer till revy-SM. Så då var det bara att förbereda sig på det värsta. Jag dansade såklart fel i öppningsnumret där jag ve och fasa slängde upp en arm en hel takt för tidigt, sen fortsatte jag med att spräcka rösten då det hettade till i självmordsmonologen (jag kallar den så för att man förmodligen måste ha någon sorts Death Wish för att ta sig an en sån mastodonttext) något som faktiskt är ytterst oroväckande med tanke på att jag i resterande nummer endast har sångroller, sen missade jag BÄSTA vitsen i Kulturnyheterna fan fan helvete, fick total hjärnsläpp i PISA, falsksjöng Madeleine, falsksjöng opera, et nummer jag för övrig även fick extrem oflyt i och efter det var det hjärnsläpp all over the place. Typiskt nog (för att vi filmade såklart) sket tekniken sig också så att inspelade ljudfiler inte funkade och då var det väl tur i oturen att inspelaren själv, vår fantastiska regissör Robert Pukitis, satt i salongen och via handmick gjorde texterna live istället. 

Allt ovan till trots: vi hade verkligen en FANTASTISK publik i lördags!!! Filmen blev bra också, enligt Christer i alla fall, numren blev inskickade till revy-SM och söndagsmatinen flöt på (ja förutom för min del då, som hade problem med rösten). 

Nu vilar vi och ser fram emot fredag. Tjoho!

Hilsen Eli Grönhaug 
Huddingerevyn

2014-03-09 Svåraste föreställningen avklarad!

Publicerad 2014-03-09 18:12:39 i Allmänt,

Andra föreställningen brukar vara den svåraste, eftersom man slappnar av för mycket efter allt beröm på premiären. Så vi bestämde oss för att gasa ännu mera och det gick hem! 
Självklart hjälpte det också att vi hade en underbar publik, det var bland annat en dam med världens skönaste skratt som skrattade hela tiden. Sånt gillar vi!

Nu tar vi paus i veckan och kör igen för fullt nästa lördag, kl 19 som vanligt. Då har ni chansen att se vad vi har hört i året som gick, om Obamas besök, skolsnusket och kanske kommer Kungen? Välkomna!

2014-03-08 Premiär, check!

Publicerad 2014-03-08 22:42:22 i Allmänt,

Tusen tack underbara premiärpubliken! Efter det något attacklösa genrepet kändes det otroligt skönt att släppa loss adrenalinet och dra på storsläggan inför premiärvännerna som säkert var lika spända som oss.
Energin och adrenalinet kom mycket tack vare Regissör Robert och Koreograf Lina, som skrek, klappade och hejade oss igenom tidernas mest kaotiska uppsjungning som försiggick utan ljud och ljus under nedsänkte lampor och högtalare som våra ljud- och ljustekniker slet med och skruvade på för sitt hårda liv in i det sista innan vi öppnade dörrarna. Spännande indeed! Adrenalinet pumpade, allright.
Efteråt var det tacktal & tårta och sen blev det efterfest på OLeary's. En rolig afton! Nu hoppas vi på fyllda salonger framöver. Om du inte redan har bokat biljett, gör du så här:

Du gör din beställning genom att betala in till Huddinge Teaterförening Rampfeber PG 6055408-6 och skicka ett mail till ”[email protected]” med vilken föreställning och antal.

Sen är det bara att glädja sig till en annorlunda revy med många goda skratt!

Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2014-03-07 Genrep check, dags för PREMIÄR!

Publicerad 2014-03-07 07:08:17 i Allmänt,

Jorå, genrepet i går rulla väl på trots låg energinivå, textsludder, dance disaster och tekniska problem. Vi har nog aldrig haft så många och så nöjd genrepspublik och det är ju positivt i alla fall. Så nu vet vi att vi har material som håller så på premiären ikväll kör vi så lösögonfransarna flyger och perukerna nästan självantänder. Du har väl bokat biljett??

2014-03-05 Dan före dan...

Publicerad 2014-03-05 22:46:00 i Allmänt,

Genrep imorgon! Efter helgens hårdkör då vi jobbade till sena kvällen både torsdag, fredag, lördag, söndag och måndag, insåg vi att vi behövde vila både röster, simfötter och energilager, så igår och idag har vi repat på egen hand och gjort sista fixet. Imorgon har vi genrep och då måste allting sitta, för då sitter folk i salongen och vi vill ju inte skrämma bort någon. I skrivande stund känns många nummer osäkra för mig, och det till trots för att jag har den lugnaste revyn någonsin (kan nästan gå ut och ta ett deltidsjobb mellan numren, nästan inga panikombyten alls) så det ska bli ytterst spännande att se hur det går imorgon. Och med tanke på att vi enligt traditionerna alltid har riktigt lusna genrep, har jag inte särskild höga förväntningar, men det vore ju kul om man kunde överraska med att dansa rätt för första gången i finalen, till exempel. Eller för första gången lyckas slita av Simon kläderna utan att kroppsdelarna hänger med. Stackars killen är gul och blå - jag har ju en tendens att ibland bli lite för ivrig i kampens hetta.

Ett glädjande besked: Som inspicient har vi ingen ringare än den mycket revyerfarne Christer Wigström, som gör comeback i revyn efter att ha spelat klart med sin egen Trosarevy. Känns tryggt, han sköter bland annat det tekniske bakom scenen - mycket teknik i år.

På premiären fredag 7/3 MÅSTE det bara bli bra! Det förtjänar våran premiärpublik, som är den bästa och mest förstående revypubliken i Sverige!

Här kan ni läsa vad lokaltidningen Mitt i Huddinge skriver om oss:
http://epaper.mitti.se/edoris?tem=epaper_mihu#

2014-03-02 Teknikrep

Publicerad 2014-03-02 13:52:52 i Allmänt,

Rapporting live from teknikrepet! Igår ljud- och ljussattes föreställningen och det gick väl i stort sätt bra bara att vi har en del teknikbitar





 att lösa. Mer om det sen, nu skal vi strax dra genomdrag akt 2, hörs sen! Här några stämningsbilder.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela