Huddingerevyn 1995–2017 Tack för oss

Efter att ha roat Huddinge med omnejd i över 20 år, har vi nu tagit det tunga beslutet att lägga ner Huddinge Teaterförening Rampfeber, känd som Huddingerevyn.

2011-03-27 Final! Med besök och diplom av LIS's ordförande

Publicerad 2011-03-27 20:54:31 i Allmänt,

Ja, då var årets revysäsong över för den här gången. 14 föreställningar har vi nu bakom oss och i år har vi blivit fullkomligt överösta med komplimanger à la "Bästa nånsin!!", "Ooooo va bra ni är" och "WOW vilken hög nivå!!".

Tusen tack underbara publiken som har stöttat oss i år!

Vi filmade som sagt hela grejen igår, och visst var det lite småsaker som sket sig, men i det stora och hela tror jag vi alla kom igenom med äran i behåll. Lite bonuskul blev det ju också eftersom det var sista föreställningen och därför lite bus. Som befarat var det killarna & Cattis som stod för detta.

I Lyxfyllan fick Fredrik äkta saker i flaskan. Sånt får man räkna med när man dricker på scenen. Normalt är det ju bara vatten såklart, men igår var det Mintu....hehe... Han satte nästan i halsen och Den Medskyldiga Christer kom springande i hysteriska hikstskratt ner i logen.  

Lite senare var det Jocke som var bus-offret. I Spasången, där han och Fredrik sjunger en duett medan de dansar runt med varsin soptunna, dansade nämligen Fredrik runt med Christer i tunnan, och i slutet av numret tittate han upp som gubben i lådan och skrämde skiten ur Jocke. Haha!

Och i sista numret innan avslutningen blev det en riktig nakenchock. Killarna, som hittils har gömt sig bakom sina instrument, vände sig om och moooonade en hylande publik.

Sen blev det fest för alla som har jobbat med revyn. Stor buffé med diverse tal och levande musik av Fredriks band Route 78. ROCK'n ROOOOOOOOLLLLLL!!!!!

Sen fick vi veta varför Christer har varit så hemlighetsfull. LIS (Lokalrevyer i Sverige)'s ordförande Stig Josfalk var nemligen på besök och delade ut diplom hederssignerade av Bosse Parnevik till alla som har jobbat mer än 5 år med revyn. Tusen tack, vilken kul grej!

Idag, söndag, var vi på plats i aulan kl 10 för att riva scenen, sortera rekvisita och köra allt tillbaka til förrådet. Puha, vilket jobb! Nu är logerna tomma och står där och väntar på oss till nästa år.

Lite flera bilder från föreställningen samt finalfesten kommer så snart jag har blivit vän med min nya kamera...

Hej så länge!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2011-03-25 Lida för konsten

Publicerad 2011-03-25 23:03:03 i Allmänt,

....får man som tidigare sagt. I tillägg till de vanliga extra blåmärkerna jag får varje gång jag ramlar i trappan under Fredriks och min duett kom även armen i kläm idag så blodet flöt under handsken. AJ!! Ont gjorde det.

Tydligen hade jag gjort ett dåligt jobb då jag tejpade fast micken också, för då jag skulle ta loss den efter föreställningen följde halva skalpen med. Memo to self: tejpa på HUDEN, inte håret...

Om någon behöver löshår finns det alltså en halv tupé fastklistrad på en tejpbit i soptunnan i Huddinge aula nånstans. Det är bara att ta. Mellanblond färg.

Annars flöt det väl på bra idag, tycker jag. Publiken var lite blyg i början, men kom loss ordentligt efter ett tag och klappade genom hela finalnumret. Tusen tack ska ni ha!!

Imorgon lördag är absolut sista chansen att se årets föreställning. Som jag sa igår ska vi även filma den imorgon och då brukar ting ofta skit...eh gå lite snätt, så vi hoppas på en riktigt stor och härlig drömpublik som kan hjälpa och klappa oss igenom eventuella felsägningar, falsktoner och krossad rekvisita!

Eftersom det är Grand Final imorgon kommer säkert någon (läs: killarna och Cattis) att vilja busa lite också, det bjuds ofta på lite extra på sista föreställningen. Man måste ju få säga ett riktigt hejdå till sina olika karaktärer! Fast det får inte märkas och man får inte förstöra för någon. Och eftersom vi filmar imorgon kan vi ju inte flippa ur hur mycket som helst.

Nej, bäst att hoppa i säng nu så man är pigg och utvilad till finalen. Och efteråt blir det ju fest för alla som har jobbat med revyn så då kan man inte sova..

Om du vill komma och hjälpa oss att göra den bästa revyfilmen någonsin, finns det fortfarande biljetter kvar, och de bokar du via hemsidan eller en halv timme innan föreställningen, som börjar kl 17.

Vi höres!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2011-03-24 Endast 2 kvar!

Publicerad 2011-03-24 21:22:26 i Allmänt,

Efter en lyckad onsdagsföreställning har du nu endast 2 chanser kvar till att se årets upplaga av Huddingerevyn, Scendrag och Lösnummer. 

Hur mycket drar det på scenen, hur många lösnummer finns det egentligen och hur pass lösa är dom? Kommer kinesen ha lärt sig svenska till sista föreställningen så han kan skippa den jobbiga tolken? Hur behandlar man hemorrojder lättast och kommer jag nånsin kunna äta äggasmörgås igen? Hur kan nytt ledband ge liv i Elins jack? Vad händer om jag oljar in gitarren så den glider ut av Fredriks händer i nästsista numret? Kommer jag nånsin blanda in opera i ett finalmedley igen??

Svaret på sista frågan är ett stort, fett NEJ. Svaret på några utav de övriga frågorna får du om du ser revyn kl 19 på fredag och 17 på lördag.

Lördag är det stor final och då ska vi även filmas, så då behöver vi ditt goda skratt i salongen! Dessutom kommer ditt skratt och dina upplevelser att för alltid dokumenteras på vår revy-DVD som säljes via hemsidan, så att du kan återuppleva lördagen den 26 mars 2011 så ofta du bara orkar. Det, du!

Boka biljetter och revy-DVD här:
Huddingerevyn

Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2011-03-20 Ojojoj...

Publicerad 2011-03-20 19:47:10 i Allmänt,

...hur borta får man va? Idag satt inte mycket av mina grejer, så mycket kan jag säga. Var jag ens med på scenen?? Vänta, ska titta på skinkan.... hm... jo jag måste ha varit med, jag har i alla fall fått två nya blåmärken. Då antar jag att det i alla fall gick som det skulle i trapptrillet.

T.ex i sången om TVn's Dekadens gick jag in i rätt kläder som jag skulle och allt var frid och fröjd men plötsligt blev det liksom så tysssst mitt i sången. Konstigt, tänkte jag. Vem av tjejerna var det som missade sin rad  nu? Först lite senare i låten kom jag på at det var jo faktiskt jag! Som det kan bli. 

Tur de andra i gänget gjorde bra ifrån sig! Annars skulle det nog inte ha blivit så mycket applåder i slutet. Jaja, slutet gott allting gott. Nu ska jag försöka gnugga loss all färg och krem från ansiktet. Usch, smink...

3 föreställningar kvar, får skärpa mig tills på onsdag! Om det plötsligt blir tyssssst i någon låt då ska det i alla fall inte vara mitt fel.

Vi hörs!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2011-03-20 Gamla Godingar

Publicerad 2011-03-20 11:33:33 i Allmänt,

Igår hade vi fint besök minsann! Inte mindre än 4 tidigare revymedlemmar satt i salongen: Gunilla,  Catharina och Tim som var med för några år sedan och dessutom Thomas, som var med förra året och har skrivit ett av de bästa numren i årets föreställning. Supertrevligt att se er igen!

Även Mamma fra Norge var med och gjorde salongen lite mera internationell. Heia heia...

För mig blev det extra spännande igår. Precis då publiken var insläppt och det var dags att gå upp och ställa sig i kulisserna kom Micke våran inspicient rusande och frågade, Eli hur står det till med din antenn, egentligen???
Veeeel sa jag.. säkert inte så bra eftersom du frågar...?
Precis, sa han och slet fram min sändare från långt ner i strumporna. Han konstaterade snabbt att den inte alls mådde bra och bytte till en ny. Bruten som politikernas vallöften hängde den som en vissen tulipan och Micke sa, Bara så du vet Eli: så här ska den INTE se ut!
Så då vet jag det...

Nu ska jag strax till aulan igen. Där väntar förutom en ny antenn, söndagsmatinépubliken kl 15. Endast 4 föreställningar kvar nu, så skynda skynda!

Biljett bokar du på hemsidan eller en halv timme innan föreställningen.

Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2011-03-19 Ryktet sprider sig...

Publicerad 2011-03-19 13:09:43 i Allmänt,

Huddingerevyn får inte missas i år!

...var det någon som sa igår. De hade hört detta av kompisar som var och tittade på oss förra helgen och var supernöjda. "WOW, hade ingen aning om att ni spelade på den här nivån!!"

Kul att höra! Så nu fylls stolarna i aulan snabbt.....

Igår var det en hyfsad stor publik. Lite segt i första akten men hoppla vad drack dom i pausen undrar man, för i andra akten var det full kastrull med bang & bull. Tack ska ni ha!! KUL :)

Störst succé gör nog Eva i sin visa om någon som har serverat något till Någon och mer om den saken säger jag inte.

Själv har jag inga riktiga skrattnummer i år. Så här ser mitt schema ut: Ångestfyllda monologer och dikter på gränsen till vad man får skämta om som verkligen tystnar salongen, en svår imitation av svensk fru med invandrarebakgrund som mig själv, små barn som ska vara närvarande men inte synliga, körflicka, körflicka och körflicka, stright man i ett nummer med 2 crazy figurer, mimande moderat, överaktiv heminredare och den sämsta dragartisten världen nånsin har skådat. Svettig blir jag hursomhelst.

Nu laddar jag inför kvällens föreställning som börjar kl 17. Det betyder att kampen mot puder och lösögonfransar börjar kl 15, så hör du svordomar med norsk brytning i Huddingetrakten runt dessa tider vet du att det bara är jag.

Ikväll har vi många bokade och förväntar fullt drag i salongen. Det finns fortfarande biljetter kvar och de köper du i aulan en halv timme innan föreställningen.

Hoppas vi ses!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2011-03-17 Över halvvägs

Publicerad 2011-03-17 20:35:34 i Allmänt,

Ja, då har vi flera föreställningar bakom än framför oss. Det märks på att en del ombyten mellan numren går så snabbt att man undrar om man har klädd om sig till fel nummer redan eller vad var frågan. "Göra en Bosse", som vi brukar säga. Han var expert på snabba, men ack så felaktiga kostymbyten. Plötsligt kunde han komma in på scenen i full kostym med slips i ett nummer där han skulle vara strandraggare i blommiga speedos.

Lite så är det för mig i år. 17 olika kostymer, 8 olika (tror jag) fotfodral, 5 peruker och 2 x barnfrisyrer med olika gummisnoddar. Lätt att ta fel! Så länge jag inte kommer in som höggravid femåring är det ok, antar jag.... Eller som Silvia i drag.

På tal om drag, igår onsdag, var det riktigt drag i publiken. Oj vilken bra föreställning det blev! Kul var det. Jag var trött innan, men fullständigt adrenalinstinn efter och fick inte sova på flera timmar.

Laddar nu för helgens föreställningar fredag kl 19, lördag kl 17 och söndag kl 15. Biljetter finns fortfarande, så kom kom kom!

Hilsen Eli Grönhaug
Boka biljetter här:
Huddingerevyn

2011-03-14 Bilder från föreställningen

Publicerad 2011-03-14 19:05:46 i Allmänt,

Här kommer lite flera bilder från Scendrag och Lösnummer. Kåmmåtitta vetja! Så långt har komplimangerna haglat över ensemblen och skratten ekar fortfarande i aulan. Folk bubblar av skratt, ja till och med tapeterna!

Biljetter bokar du här
Huddingerevyn

Fotograf: Heidi Kanold

Fredde ger Eva nåt utöver det vanliga och Ingbritt kommer med glada tillrop..


Drömmen om......



Christer och Jocke visar vad man kan göra i bilvärkstan när man har tid över.


Borde inte han göra nåt annat??


Hallelujakören är med även i år.


Svärlek


För full haaaaaaaaaaalls......


When in Rome...


Inte lätt att vara förälder nuförtiden


I väntrummet


Grabbarna drar på


Åsså allihopa. Allihopa!

Fortfarande 7 föreställninger kvar! Biljetter bokar du här:
Huddingerevyn

2011-03-13 Lite bilder

Publicerad 2011-03-13 21:28:16 i Allmänt,

Söndagsmatinén idag gick bra, nu börjar allt sätta sig minsann. Så sa även Regissör'n då han tittade in.

Vi hade en liten och mysig publik och på första raden satt världens två härligaste damer som klappade och sa bravo under hela föreställningen. Tusen tack, det värmde!!

Här kommer lite bilder:
Fotograf: Heidi Kanold

















Flera bilder kommer imorgon. Nu skriker sängen att det är läggdags för små revystjärnor.
God natt!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn



2011-03-13 Fortfarande ljudproblem

Publicerad 2011-03-13 11:48:45 i Allmänt,

Något är tydligen fel i aulans dimmersystem (eh? om jag har fattat rätt efter att ha tjuvlyssnat på Rolle Ljudmeister) och en elektritekniker måste fixa det. När de stora högtalarna mitt i salongen är igång kan man inte köra ljuset samtidigt för då brumlar det som om det vore jordbävning.

Så valet stod mellan att köra föreställningarna utan ljus (jag föreslog at alla i ensemblen kunde ha var sin ficklampa och göra sin egen följespot, men förslaget gick inte riktigt hem hos de andra) eller att stänga av de stora högtalarna och bara ha igång högtalarna på scenen. Det blev förslag B. Det funkade! Föreställningar utan brummel blev det och scenljudet gick fram som det skulle.

Under lördagens föreställning hade vi dessutom världens trevligaste dam (eller var dom flera, det lät så) mitt i salongen. Hon/de skrattade och klappade åt absolut ALLT - du härliga människa, skulle du/ni vilja komma tillbaka när vi ska filma revyn??? Vi behöver såna som dig!!!! TUSEN TACK för att du/ni finns!!!

Skal lägga upp några bilder från föreställningen lite senare, nu är det strax dags att bege sig mot aulan igen. Söndagsmatiné idag kl 15. Välkomna!

Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn


2011-03-09 En onsda'kväll

Publicerad 2011-03-09 23:00:32 i Allmänt,

Nyss hemkommen från första onsdagsföreställningen. Mittiveckan efter jobbet är man ju lite halvtrött, men never underestimate the power of adrenalin. När man står där bakom scenen och hör bruset i salongen (som idag till stor del kom från mina kära kollegor som var på besök) blir man alltid överdrivet pigg helt plötsligt. Funkar bättre än koffeintabletter alla gånger!

Gick väl stort sett bra idag, tror jag? Trots problem med ljudet och tekniken i andra akten då något sprakade och brumlade. Kan också ha varit min mage i och för sig, hann inte äta middag. 

Dessutom var vi lite oense med orkester'n om när ett par av låtarna egentligen ska börja. Med friskt humör kastade vi oss entusiastiskt ut i sången, men orkester'n tyckte inte det var dags än och började lite senare, eller så var det tvärtom. Det vill säga, entusiastisk orkester fick inte riktigt med sig adrenalindopad ensemble. Vi får se om vi lyckas komma in samtidigt i samtliga låtar på fredag.... Og på fredag är det fredag! Thank God.

Må så gott, vi höres!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2011-03-07 Ledig ikväll, hur gör man det??

Publicerad 2011-03-07 20:17:47 i Allmänt,

Första lediga kvällen på en evighet. Sitter och undrar om jag ska städa, vilket verkligen behövs när jag tittar runt i lägenheten och ser tvätt, disk, tidningar, gammal post och reklam som har samlat sig på hög efter de senaste veckornas intensiva repetitioner och föreställningar. Och i hallen ligger halva Sahara, shit vad mycket halkströssel man tydligen samlar på sig när man är ute och går nuförtiden.

Aaaanyway, söndagens matinéföreställning var nästan fullsatt med en mycket trevlig och entusiastisk publik. TUSEN TACK till er!! Känns skönt att ha 3 lyckade föreställningar bakom oss. Ska bara sätta de resterande 11 nu, så....

Det är Jockes revy i år. Han har verkligen växt under vinterns repetitioner och gör många mycket bra roller. Och vem hade anat att han är en sådan jäkel på att läsa dikt.....eller spela kontrabas. Annars er det ju i och för sig även Fredriks revy. Eller, det er i och för sig Fredriks revy varje år. Jocke och Fredrik gör mitt absoluta favoritnummer i årets föreställning - en suveren song & dance. Lite Fred & Ginger över det hela. Värd hela revybiljetten om du frågar mig!

Och Eva! Hon har inte så många stora roller i år, men när hon kommer in är det hon som stjäl showen med sina roliga figurer. Hon gör dessutom en fantastiskt härlig sång som publiken älskar!

Gäääääääsp trött nu.... Ska flytta mig till soffan och fortsätta göra ingenting där, tror jag.

På onsdag kör vi igen kl 19 så då gäller det att vara laddad. Syns vi i salongen? Biljett köper du här:

Huddigerevyns hemsida

Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2011-03-05 Fullt hus!

Publicerad 2011-03-05 22:06:26 i Allmänt,

Idag hade vi fullt hus och stormande jubel, du saftiga saffransgratäng vilket drag det blev!! Publiken påverkar oss oerhört mycket, så är det bara. Om vi hör hjärtliga skratt och applåder vågar vi lattja mera och slappna av så vi presterar bättre och så blir publiken gladare och klappar mera och vi tycker det är ännu roligare att stå på scenen och vågar leka och bli lite galnare och publiken skrattar ännu högre och oftare och vi ösar på och det blir en låååååång uppåtgående spiral som slutar på topp! Låter kanske konstigt, men publiken har en mycket viktig roll i revyns värld. Så är det bara.

Idag hade vi besök utav en av våra sponsorer också, Huddinge Revisionsbyrå AB. Istället för blommor till ensemblen fick vi varsin handduk med våra namn inbroderade! Tusen tack, det var en underbart användbar present - nu har vi något att torka svetten med. Ni skulle bara veta hur mycket energi som går åt till allt spring mellan scenen och logen för inte att tala om alla snabba klädesombyten. Jag brukar faktiskt alltid ha med min egen handduk, men just i år hade jag glömt det. På min plats hänger nu en ny, fräsch och rosa handduk med mitt namn på. Låt svetten komma.....

Tack även till vår tidigare inspicient Annelie som bakat en alldeles för god morotskaka till hungriga och sötsugna revymänniskor. Mums!! Annelie kan på grund utav en kraftig graviditet inte vara med i år.

Imorgon har vi så gott som full salong igen, ska bli spännande.

Vi höres!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2011-03-05 Premiären avklarat!

Publicerad 2011-03-05 13:14:37 i Allmänt,

Enligt Huddingerevyns tradition ska genrepet vara segt som cement så att alla trippar på sina tår och kammar till sig rejält på premiären. Varför bryta den traditionen? Verkar dumt. Så vi gjorde precis samma sak i år såklart. 

Tack vare vår fantastiska premiärpublik som var med från första början, så satt det mesta som det skulle, i alla fall så vitt jag vet.

TUSEN TACK TILL ALLA ER SOM VAR DÄR!!! Superskönt när det skrattas på alle de rätta ställena och några till. Och stående ovationer i finalen. Såskarrevaminsann!

Sen blev det fest med tal och prisutdelning. Men inte för sent! Ikväll är det ny föreställning med rekord i antal förhandsbokade, så vi tar fram kammen och kammar till oss ännu ett strå vassare.

Ha en trevlig helg!
Hilsen Eli
Huddingerevyn

2011-03-03 Forcerat genrep med saft och soffavält

Publicerad 2011-03-03 21:25:24 i Allmänt,

Genrepet gick som ett genrep i Huddingerevyn ska gå! Trögt med massa missar, vilket betyder att det egentligen gick ganska bra...eller??

Saft spilldes över hela scengolvet, en soffa vältades så stearinljusen trillade, en textrad slank hit å en dit å vips så hade vi halverat Lyxfyllan... Första akten kuttade vi med 4 minuter... Hoppsann. I pausen bad regissör'n oss ta det lugnt, för bövelen.

I alla fall, till er som undrar hur det gick i den långa sketchen där ingen kunde hålla sig för skratt, så kan jag meddela att då vi äntligen kom dit hade vi deppat ihop så det blev inte det minsta lilla fniss, inte ens hos publiken. Så den sketchen flöt ju på.

Min bästa prestation i genrepet var då jag räddade en bit överbliven rekvisita från att bli liggande kvar mitt på scengolvet i rästerande nummer. Heja Eli! Vilken bragd.

Christer påstod publiken skrattade gott och då undrar jag om vi var på samma genrep? Det genrepet jag var på var tysssssst, vi hörde inte ens musiken i öppning och final så vi missade entrén med några millimeter. Nä....ska man hålla på med det här, osv osv. Vi får väl se imorgon när förhoppningsvis premiäradrenalinet börjar pumpa och man kanske får liv i sina zombie-karaktärer.

Nu finslipar jag texter inför morgondagen och sjunger igenom låtarna. Tralala....hm...börjar jag bli hes? Vad är det för klump i halsen, kan det vara halsfluss......eller rent av en lunginflamation?? Man blir lätt hypokondriker när man håller på med sånt här.

Nuväl. Premiären kommer antingen det är saft på golvet eller inte. Det gäller bara att ge publiken det dem vill ha och lite till!! Piece of cake.....

Vi hörs!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

 

2011-03-01 Sweet Lord, I'm tired!

Publicerad 2011-03-01 21:22:01 i Allmänt,

Efter helgens maratonteknikrep och gårdagens genomdrag då vi höll på till larmet i aulan började tjuta vid klockan 24.00 är jag nu rätt så potatisgratäng i hjärnan.

Lördag och söndag programmerades ljud och ljus, vilket betyder att alla soundcheckades för att låta på rätt nivå i högtalarna och vi stod på rätt plats till rätt tid för att hamna i rätt spotlight och inte i mörkret med skuggor i ansiktet och sånt som tydligen inte är bra.

Igår körde vi genomdrag igen och specialrepade ett långt nummer där nästan alla är med och vi har ett jätteproblem mitt i där ingen (särskilt inte jag) kan hålla oss för skratt. Vi körde igen och igen och igen igen, med trillande tårar och hikstande hosta, men ingenting hjälpte. I skrivande stund har vi inte lyckats ta oss förbi det punktet utan att alla viker sig i skratt en enda gång, så det ska bli ytterst spännande att se hur det går imorgon på genrepet när vi får publik för första gången.....

Återkommer med hur det gick.....

Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela