Huddingerevyn 1995–2017 Tack för oss

Efter att ha roat Huddinge med omnejd i över 20 år, har vi nu tagit det tunga beslutet att lägga ner Huddinge Teaterförening Rampfeber, känd som Huddingerevyn.

2010-02-27 Teknikrep 1

Publicerad 2010-02-27 23:41:28 i Allmänt,

På första teknikrep sker i prinsip det här: Man förbereder första akt, fixar rekvisita som borde varit klar för två veckor sen, myggar på, soundcheckar så ljudRolle kan ställa in alla mickar individuellt, Kenta programmerar ljus medan vi framför våra nummer – ofta i skiftande ljus eller i totalt mörker och plötsligt får man en spotjävel mitt i fejset – man väntar, väntar lite till och så väntar man ännu mera, man inser att man hinner repa andra saker för man kommer ju aldrig i gång, man kallas upp på scenen, repeterar, får spotjä... i fejset igen och så där håller man på tills hela revyn är ljus- och ljudsatt. DÅ väntar belöningen! Pizza-expressen anländer och frid & tuggande extas sänker sig över det lilla samhället. Efter maten kör man igång igen från början.

Sarah vår sömmerska kom förresten in med öppning- och finalkläderna idag! Blir superfint -  speciellt finalklänningarna. Tack Sarah :-))))

Några stämningsbilder från dagens aktivitet:


Ingrid passar på att sy lite på sina kläder.


Greta Garbo äter lunch. Är det banan hon har på pizzan?


Åh vilken natt, en sån underbar natt.....


 
Ingrid njuter maten till fullo.


Det gör även vår trevliga LightMan Thomas, som för första gången under sin tid hos oss fikk den pizzan han faktiskt beställde. Amen to that.


Wow, vilken ordning. (Eh..... och 85% av dessa perukerna är visst mina....host.)

Imorgon väntar genomdrag på genomdrag på genomdrag. Blir spennande att se hur alla extremsnabba byten ska lösa sig! Jag laddar med plåster och tomma kolhydrater.

Hörs efter helgen!

Hilsen Eli

2010-02-26 Orkesterrep 2:a akt

Publicerad 2010-02-26 19:41:06 i Allmänt,

Igår gick vi igenom alla musikaliska bitar i andra akten. Det handlar om att hitta stick, övergångar och tajma ut- och in'are så man hinner få ut og in all rekvisita och behörig personal i lagom tid. Och så gärna nån hygglig och passande truddelutt på det.

Bakom scenen var det rena rama tomteverkstaden. Den som inte stod på scenen klippade, limmade, sydde, kammade peruker, provade nya kläder och överallt hördes repliker och en och annan fulfras som ibland kommer istället för den ursprungligt vackert och välformulerade texten.

Nu medan jag skriver det här, är det full aktivitet i aulan. Bosse, regissör'n och teknikgrabbarna har varit där hela dagen och byggd ljud & ljus så imorgon när vi kommer är det bara att mygga på och starta soundchecka. Och med mick hörs det veeeeldigt tydligt vem som inte kan texten....

Därför loggar jag nu av och kastar mig idogt över de texterna jag behöver jobba mest med. Sen är det sova sova sova som gäller, teknikrepshelg är ingen spa-weekend direkt. Även om man säkert svettas lika mycket.

Hörs efter helgen!

Hilsen Eli

2010-02-22 En helg närmare

Publicerad 2010-02-22 19:38:59 i Allmänt,

Jag skulle ha skrivit igår, men var helt enkelt totalslut. Så här såg min helg ut:

Lördag morgon go mårrån go mårrån har alla sovit bra, upp på scen nu börjar vi med genomdrag å vi har ändrat om i sista akten, det drabbar er Eli och Fredrik som får ett stressigt ombyte innan finalen men klaga inte finns dom som har det värre till exempel Christer & Thomas är alla klara fint då kör vi öppningen kom ihåg att LEEEEE har jag ju sagt och nu till finalen och den tar vi en gång till å flytta på er så orkestern får plats för nu ska vi hitta musikaliska övergångar så försvinn inte utan vänta tills jag ropar och Lasse kan du nån bra låt om vallningar herregud vad gör alla perukerna där mitt i köttfärsen och Eli jag hittade din gospeltrasa men nu är Bosses borta och vem har tagit baronmössan den var ju precis här står jag och har satt på nytt kaffe så vi kan korrläsa programbladet javisst ska vi repetera barsketchen vi tar den spanska varianten och sen måste vi lära oss buggstegen fy fan hur ska jag få av mig dom här barnkläderna kan man ju inte ha i doakören men en tofs går bra at soffpotatisen börjar mjukna nu är det styrelsemöte och shit är koreografen redan här jag hann ju inte äta jaja vi tar det imorrn är det för sent att ändra, vi måste ta kort på alla idag före kl 23.59 går programbladet i tryckare ska dansas med Gudrun och vi ska även lägga koreografi på Bröllopsyran och kan alla enas om samma text i öppningslåten vore det tacksamt med munkar från Therese vilken överraskning se där är Cattis också hej hej hur går det var länge sen men nu måste jag och dansarna repa sprutdansen hejåhå va bra det blir kan någon ta kort tack om titlerna på mina nummer är ok javisst men varför sitter inte expeditreplikerna ska någon till förrådet jag måste ha polisdräkt, gloria och fler peruker, bilen startar inte och nästa helg är det redan teknikrep WHY GOD WHY???

Så andas vi lugnt ett tag..... Tycker jag känner igen det här från förra året? Och året innan. Och året innan året innan också. Ingen panik med andra ord. Om det inte rådde fullständigt anarki och potatisgratäng på den här tiden, ja det är DÅ man borde ta sina valium.

Jag vill verkligen tro på det där.

Hörs!
Hilsen Eli

PS vill du uppleva hur det är att stå på vår scen? Kolla då in senaste filmen på vår sida på Facebook. 

2010-02-19 En salig röra

Publicerad 2010-02-19 21:01:17 i Allmänt,

Med två veckor kvar till premiären ser logen numera ut så här:



Vi packade upp och provade rekvisita vi hade beställt på nätet. Gissa vem som ska ha dom här!




Du är så söt min kära lilla ponny

Imorgon repeterar vi på Kvarnbergsskolan igen och söndag blir det orkesterrep. Christer håller på för fullt med programbladet och jag hjälper honom med diverse texter. Sedan måste jag fixa en extrem mengd rekvisita, kostymer, peruker, lära mig de sista texterna och hitta mina karaktärer (har aldrig varit så sent ute nångång känns det som), det är styrelsemöte söndag efter rep å de e mykke nu! Puh, revy är ingen semester. Hörs söndag kväll!

Hilsen Eli

2010-02-14 Alla fjärtans dag

Publicerad 2010-02-14 21:40:49 i Allmänt,

Undrar om det fjärtas lika mycket i andra revyer som hos oss...? Rätt som det är hör man ett litet trummsolo och ut i kulisserna försvinner en rodnande indian i full Fart (bokstavligen talat, om man tar det på engelska:) och över lokalen lägger sig en odefinierbar odör som ingen riktigt vill kännas vid. 

Idag hördes många trummsolon. Inte minst därför att ORKESTERN var med oss! Så det blev ett förlängd rep där vi gick igenom hela den musikaliska biten med tonarter, övergångar och stick till de olika numren. Våran kapellmästare Lasse är genial när det gäller att hitta passande låtar som inledning till sketcherna, och basisten Stellan och trummisen Lars hänger på och kryddar lite här och både där och där också. Alltid kul att repa med Larz-Stellanz!

Annars fick vi besök av vår kära ZebraJane (som bland annat var Drottning Silvia och sjöng den vackra Primadonnans Sång förra året) och hon hade med sig Alla Hjärtans Chokladgodis. Tusen tack Jane!

För att vi inte ska bli för smala och för att vi skulle orka med ett extra långt rep hade även vår klippa bakom scenen Annelie bakat otroligt smarriga och läckra hjärtformade Alla Hjärtans-bakelser i chocklad toppade med grädde och gelehjärtan. MUMS!!!!!

Annars skäms jag lite. Här har jag skrutit i alla himmelriktningar om att vi i Huddingerevyn skriver så gott som alla texter själva, men då jag räknade efter på regissörns uppställning idag, visar det sig att vi i år har köpt dubbelt så många nummer som vi brukar. Å andra sidan har jag bara skrivit hälften så mycket som jag brukar, så det blir väl jämt skägg antar jag.

Här ser ni vår söta inspicient och överbakmästare Annelie:



Och här repeterar vi SM i påslakan:



Larz-Stellanz flankerad av Röda Baronen und Günther:



Fler bilder kommer på vår Facebooksida.

Hörs i nästa vecka!
Hilsen Eli

2010-02-13 Bortaplan

Publicerad 2010-02-13 17:11:45 i Allmänt,

OK, gick lite bättre idag, vilket är otroligt med tanke på att vi spelade på bortaplan. Ibland är vår kära aula upptagen, så dagens rep försiggick på Kvarnbergsskolan. Där är det något konstigt i atmosfär & akustik (bland annat stod tv'n eller nåt på i ett eller annat låst rum så vi hade bakgrundsmusik, OS och doakör) som gör att vi normalt tappas för energi, men idag verkade det verka tvärt om harrusett. Regissörn såg nästan lite smånöjd ut då han lämnade över till koreografen som spetsade upp sprutsketchen.

OBS! Rykterna ska ha det till att den fastnade på tejp och hamnar på våran Facebooksida under kvällen. Bli medlem och kållavetja.

Imorrn är det back to the aulan. Killarna ska bygga upp igen scenen som vi fick riva i torsdags, och tjejerna åker till förrådet för att fixa mera kläder. Orkestern kommer imorgon också, det är alltid kul!

Nu måste jag ta tag i textbiten helvete heller. Pluggapluggaplugga. Hur svårt kan det va??

Hilsen Eli

2010-02-12 Äntligen helg?

Publicerad 2010-02-12 20:48:20 i Allmänt,

Igår torsdag intensivrepade vi vissa utvalda nummer. Texterna börjar sitta nu, så vi kan "lägga nästa lager målarfärg", som regissörn sa.

Jaja, sitter och sitter. Hos mig sitter inte en enda text. Vet inte vad som är fel i år, men all lust, spelglädje och kreativitet är borta. Bosse Parnevik, hjälp mig...? Även du som är proffs har väl svackor ibland? Hur gör du när du vill mer än du kan? Skynda dig att svara, premiären närmar sig....

Hilsen Eli

2010-02-07 The Show must go on

Publicerad 2010-02-07 17:51:09 i Allmänt,

Att vår vän Anders har lämnat oss präglade självklart helgens repetitioner. Stämningen var låg och dessutom kunde inte Jocke, som äger och driver Restaurang Villa Rosen tillsammans med Anders, vara med då han av naturliga skäl var tvungen att hålla igång restaurangen. 

Regissör'n stuvade om på scenerna och Jockes roller fördelades så att vi kunde ta oss igenom hela revyn ändå. Som tur är ser det ut till att det löser sig för framtiden så att han inte behöver hoppa av.

Koreografen kom på eftermiddagen idag och delade ut lite flera steg och handklapp, samt grundkurs i bugg till vårt mest erfarna danspar Eli "stereoklumpfoten" Grönhaug och Thomas "vem är Bugg..?" Kompare. Nu har publiken med andra ord något riktigt elegant att se fram emot.

Nu är det sätta texter sätta texter sätta texter som gäller.

Hörs snart,
hilsen Eli (not so) Pretty Ballerina
 

2010-02-05 Himlen har tur

Publicerad 2010-02-05 19:04:47 i Allmänt,


Himlen har fått
The Man Himself
Anders
En härlig, hjälpsam och godhjärtad kille
omtyckt av alla
vår kock och goda vän
Himlen har tur
för nu bjuds det på mer än
philadelphiaost
och vi får himmelsk whisky
när vi så småningom
kommer efter











Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela