Huddingerevyn 1995–2017 Tack för oss

Efter att ha roat Huddinge med omnejd i över 20 år, har vi nu tagit det tunga beslutet att lägga ner Huddinge Teaterförening Rampfeber, känd som Huddingerevyn.

2014-01-30 Tack Rockklassiker!

Publicerad 2014-01-31 07:41:19 i Allmänt,

Jag brukar alltid lyssna på Jonas & Anton i Rockklassikers morgonrock varje morgon. Inte bara är musiken bra, jag har faktiskt ofta plockat låtar därifrån till finalpotpurrit, men killarna är roliga också. Skojar alltid om aktuella händelser (=bra revyinspiration!) . Som här om dagen (då var det iofs Europe-trummisen Ian Haugland som vickade för Anton och ps för första gången i Huddingerevyns historia kan det bli en liten snutt av en Europe-låt i årets föreställning) då de hade ett inslag som jag genast skrev ner då det skulle passa perfekt i årets tolkning av nyhetsåret. Vi ringde Rockklassiker och en mycket trevlig producent gav ok på att använda materialet. Jättekul! Tack Rockklassiker!

Hilsen 
Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2014-01-26 Det tar sig

Publicerad 2014-01-26 15:00:11 i Allmänt,

I dag inledde vi med att analysera Trosarevyn, som vi var och tittade på igår. Vad var bra, vad kan vi lära oss osv. Det är alltid nyttigt att se hur andra gör! Tack Trosarevyn för en trevlig föreställning!

Sen gjorde vi som vi alltid gör: sjöng öppning och final. Texterna sätter sig mer och mer, men vi saknar fortfarande bra texmaterial till trots för att stackars Ingrid skriver så bläcket sprutar. Själv har jag drabbats av kronisk skrivkramp och har svårt att få fram något vettigt. En sak är att ha en idé, man måste ju förvalta den på ett bra sätt också. Jaja, fortsättning följer. 

Hilsen Eli

2014-01-25 Idag ska revyn på revy!

Publicerad 2014-01-25 11:26:00 i Allmänt,

Kl 15 kör Trosarevyn sin näst sista föreställning av årets På Gränsen och då åker vi dit och ser vad vår förre detta Huddingerevyare Christer Wigström har hittat på i år. Själva finalen är kl 19.30 ikväll ifall någon har vägarna förbi Trosa.  Kolla deras hemsida för biljetter: www.trosarevyn.se
 
Annars repar vi på för fullt och nya texter tillkommer. I dag dök tex Ingrid upp med en text om Huddinges insatser i Körslaget. 
 
God helg på er!
 
Hilsen Eli



2014-01-11 Vart är vi på väg?

Publicerad 2014-01-11 12:56:00 i Allmänt,

Det är en aning Hollywood över dagens rep. Filminspelning står på programmet!  En bil fullastad med filmcrew (bestående av regissör, Jocke och undertecknade), kärringarna och Lukas kamera är i detta nu på turné runt i Huddinge till nyfikna förbipasserandes stora förundran. Årets föreställning blir lite annorlunda. Nyfiken??
 
//Eli
 






 

2014-01-05 Kapellmästarn in da house

Publicerad 2014-01-05 16:14:16 i Allmänt,

Andra repetitionsdagen kom Kapellmästarn med sina skivor och vi gick igenom det musikaliska vi har så långt. Introlåten intensivövade vi och det blir en glittrig svängdänga. Ta fram discobollen! Som vanligt när jag presenterade finalmedleyt tappades några hakor, och någon muttrade den här låten har jag aldrig hört, dock ska det nog rocka när det sitter med musiken. Nästa rep blir på torsdag, försöka skriva nåt tills dess, kanske.
Vi hörs!
/Eli


2014-01-04 Första repet

Publicerad 2014-01-05 09:17:00 i Allmänt,

Först av allt: God fortsättning! Hoppas skumpan lämnade huvudet barmhjärtigt på Nyårsdagen och att alla har lyckats hålla sina löften så långt.

 

Samtidigt som att det i dessa dagar rullar en våg av nyårsrevypremiärer runt om i vårt långsträckta land, har Huddingerevyn precis haft årets första repetition. Till alla våra kära revyvänner som just nu biter sina premiärnaglar: STORT LYCKA TILL OCH SPARK I BAKEN!

 

Själv kan vi också behöva ett stort lycka till, för resan mot vår egen premiär 7 mars kommer bli lååååång och kämpig. Från och med idag ska vi skapa en hel föreställning som vi bara har 25 (alltså TJUGOFEM!??!!!) reptillfällen på oss att öva in och improvisera fram.

 

I en perfekt värld ska man på första repet egentligen ha alla texter klara så det bara är att fördela roller och börja, men vi har bara 30% av textmaterialet. Ingrid har varit duktig och skrivit 10 texter, men det saknas fortfarande 20, vilket är lite smått ångestframkallande men skam den som ger sig. Jag brukar själv skriva, men det har blivit svårare och svårare för varje år och i år verkar det vara totalstopp. Tur man har den här bloggen så man i alla fall kan skriva av sin ångest, så får vi se om det hjälper. 

 

En fantastisk nyhet dock: Eva har gjort en fenomenal insats i vårt dammiga och stökiga förråd där det nu är rent, städat och sorterat!! Nu hänger alla finalklänningar snyggt på rad, hattorna är sorterade i kartonger och perukerna står prydligt på sina stockar. Tusen tack, Eva! Se bild. 

 

Här ser ni hela revyn på planeringsstadiet. The road to somewhere.... Fortsättning följer!

Hilsen Eli Grönhaug

Huddingerevyn

 
Sorterad efter färg.... Snyggt va?
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela