Huddingerevyn 1995–2017 Tack för oss

Efter att ha roat Huddinge med omnejd i över 20 år, har vi nu tagit det tunga beslutet att lägga ner Huddinge Teaterförening Rampfeber, känd som Huddingerevyn.

2011-04-26 Vår nya inspicient är här!!

Publicerad 2011-04-26 17:43:59 i Allmänt,

Kl 01.52 igår den 25/4 fick revyn barn. Christer (aktör) och Annelie (inspicient och revyleverantör av världens bästa bullar) hade då premiär för sin tredje produktion som än så länge går under arbetsnamnet Joline.

Joline har fått bra recensioner så långt, dvs en halv meter lång, 3545 gram tung och är tydligen så söt att inte ett öga var torrt på BB.

Alla mår efter säkra källor (läs: Facebook) bra och här är även bilde:
(PS den lille är Joline, den stora är stolta storebror Jonathan)


ETT STORT GRATTIS och välkommen in i revyfamiljen Joline!

Hilsen Eli & the Huddingerevyers

2011-04-20 Styrelsemöte och revy-SM

Publicerad 2011-04-20 20:11:25 i Allmänt,


Först av allt - jag hade misförstått angående inskickade nummer till revy-SM. Vi skickade inte 2 utan bara 1 nummer i år och det var Spa-sången med Jocke och Fredde. Vi tävlar mot 40 andra inskickade sånger och av dessa får endast ca 4 vara med i själva tävlingen så önska oss lycka till... För övriga inskickade bidrag och klasser klicka här för LIS hemsida »

Så till styrelsemötet vi hade i måndags hemma hos Hr Ordförande Bosse ute i skogen kring Mariefred och Åkers Styckebruk . Där blev vi serverade en mycket god och alldeles för riklig middag (enligt kapellmästarn får man extra aptit i den friska landeluften så vi åt ju som om det var vår sista dag på jorden). En tupplur efteråt hade suttit fint kan jag meddela, men we were there on a Mission trots allt:

Kassörn drog en rapport om det ekonomiska läget med antal besökande samt ett grövre överslag över årets resultat. Vi diskuterade även det vedvarande problemet med aulans ljudutrustning - som skrivit på bloggen tidigare hadde vi rundgång och buller i de stora högtalarna så fort vi körde ljuset och det går ju inte för sig. Sen tog vi upp lite småttågått annat och satte datum för utvärderingsafton med ensemle och orkester i juni samt förslag till datum för nästa års revyupptakt i september. 

Vi diskuterade dessutom hur vi kan jobba framöver för att få flera besökande. Här behövs en Revylution minsann!

Jag hör av mig när jag vet om vi blir uttagna att tävla i revy-SM. Sen kommer ju snart Årets Rulle, dvs revy-DVD'n från årets finalföreställning. Kan köpas via hemsidan. Rykterna säger att det hela avslutas med en nakenchock...

Njut av vårsolen och Glad Påsk!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

Här bor Bosse:

   

2011-04-10 Bilder från finalfesten

Publicerad 2011-04-10 20:53:43 i Allmänt,

Här kommer äntligen bilder från finalfesten!

Direkt efter finalföreställningen samlades alla som har jobbat med Huddingerevyn i år, totalt ca 40 personer. Att göra revy involverar alltså en hel del flera personer än dem du ser på scenen. Det är orkester, scenarbetare, ljud- och ljustekniker, bar- och garderobpersonal, producent, styrelse, sömmerska, frivilliga målare/snickare & fixare, koreograf och inte minst regissören. Har jag glömt någon?

Festlokalen blev som vanligt Huddingeaulans garderob/foajé/bar/korridor med långbord och buffé från ER Catering.





 
Själv hadde jag klätt upp mig för den stora anlädningen. (Lite too much, eller...?)

   
Från vänster: Teknikerbordet. I mitten Världens absolut trevligaste ljustekniker Thomas Tholén. Till höger presenterar Christer kvällens hedersgäst som var LIS' (Lokalrevyer i Sverige) ordförare Stig Josfalk Bergman som kom för att titta på vår föreställning samt dela ut diplom till alla som har jobbat minst 5 år med revyn. Det blev ganska många.... Diplomen var bland annat hedersignerade av Mr Revy Himself - Bosse Parnevik. Det, ni! 

   
Till vänster: Stig Josfalk Bergman håller tal om revyarbetet runt om i Sverige. Mitten: Ingrid och Jocke poserar med sina diplomer.
 

   
Fredriks band Route 78 rockade loss och såg till att ingen kunde sitta still under hela kvällen. Mitten: Fruktkorgar som vi lottar ut på varje föreställning. MUMS!


  
Vänster: Koreograf Lina och Jocke njuter musiken. Mitten: Blev en hel del mat över, så vi tog med på efterfest hos Ingrid så vi hade till frukost. Dagen efter var det nämligen revystädning, rivning av scenen och körning av alla grejer och prylar tillbaka till förrådet. Till höger: Slitna, men nöjda revyare efter att scenen, loger & salong är kliniskt fria för revygrejer. Puha! Vi ses nästa år...

Nästa händelse för Huddingerevyn nu är när resultaten för tävlande bidrag i Revy-SM 2011 kommer i början på mai. Vi har skickat in 2 sånger i år. Så får vi se om vi ska tävla eller titta i Eslöv i augusti.... Vi håller tummarna!

Vi hörs lite här & var och utöver. Vi har bland annat styrelsemöte 18/4 då jag hoppas kassören/producent Rolle kan ge oss en bild av årets resultat. Jag återkommer.

Tills dess - njut våren!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn  

2011-04-02 Flera bilder behind the scenes & on it

Publicerad 2011-04-02 13:14:39 i Allmänt,



Många i ensemblen hatade mig för att jag skrev det här numret..... Inte minst den dagen kostymerna kom, hehe.
Öppning av andra akten blev det hursomhelst. Och det gick alltid hem!


  
Från "Provanställningen"

Till vänster och höger: Evas karaktär går igång på fiiina möbler. Både Bosses lampa (se bloggen från igår) och
Mannen i Byrån. Hon bestämmer sig dock för skåpbögen Fredrik i Den Vandrande Garderoben.

Tidningsstället i mitten är rekvisitan som flest antal gånger missades att bäras ut efter att numret var slut. Tror det var Ingbritt som ansvarade för att ta ut det, men hon har ju en förmöga att tappa bort både sig själv och allt hon äger så att förvänta att hon ska komma ihåg ett tidningsställ var kanske lite väl optimistiskt. Ofta stod det kvar i det efterföljande numret Spasången, så Jocke och Fredrik fick dansa runt det med soptunnarna.

  
Från vänster: Spasången, Häpp, Den Kungliga korven

På finalen skulle Fredrik och Christer busa med Jocke och Christer gömde sig i Fredriks soptunna för att titta upp som gubben i lådan på slutet och skrämma slag på Jocke. Spasången var ett av våra absolut bästa nummer, både välskrivet (av Ingrid) och mycket bra framförd av killarna.

Att gå in som nästa nummer (min monolog Häpp) efter detta var inte kul. Som att hoppa efter Wirkola, som vi brukar säga i Norge. För att lugna nerverna stod jag därför ute i kulisserna och sjöng med medan jag väntade på min entré. Otroligt vacker låt, The Nearness of You. Min monolog var dock inte riktigt lika vacker, ojojoj ibland var den obarmhjärtigt lång och tyst. Hjälp... 

Att 5 minuter senare gå in som Silvia i Den Kungliga Korven var dock ett lyft. Ett lågmält nummer med en intelligent och rolig text (også skriven av Ingrid) som fick publiken att fnissa rejält. Jag har aldrig på riktigt imiterat någon och det var supersvårt, för det finns ju redan så många som har gjort Silvia bra. Klänningen var världens trångaste också, gick inte att andas i den, och dessutom var den nästan omöjlig att få av igen, vilket gjorde att min entré till Hänt på Pränt som kom direkt efter alltid blev försenat.

  
Från vänster: Hänt På Pränt, som i små sångsnuttar tog upp Vickans bröllopp, fotbolls-VM's vuvuzuelas med efterföljande tinnitus, Jimmi Åkessons upopularitet, Ohly's bröstpump, Monas avgång, Röda Korsets insamlingstaktik, Wikilieaks och den ständiga drömmen om Elen, som är en lång mardröm som aldrig tar slut.
I mitten ser vi ett av de numren som fremkallade mest skratt: Poesi i Bilverkstan.
Till höger: Arvid & Kompis på Gran Canaria. 

  
Från Scendrag
Folk har frågat mig hur jag kom på idén att skriva in Frodo och Gandalf i en ganska alminnelig dragshow.
Frågan är heller: Vem kom först - Dragshow eller Sagan om Ringen?
Det var faktiskt Fredrik som någon gång förra året sa Eli Eli, kan inte du skriva ett nummer där jag får se Eva som Gandalf, SNÄLLA??? Och Christer som Frodo.
Jag tänkte hmmmmmmm hur löser jag det.......

  
T.v: Mitt första blåmärke från Scendragets trapptrill. Man får som sagt lida för konsten.
Mitten: Nä, ska man verkligen visa sig såhär för folk.. Från Bombat Karriärval (en dikt om självmordsbombare och sånt där)
T.h: Snöflingorna, snöflingorna är lustiga att se....

  
Till vänster: Evas sång Något Till Kaffet var nog det numret som gick bäst hem hos publiken. Likaså Kärringarna med sin bärbara dator och flanellograf. Och killarnas uppvisning av instrumenten, förstås.

Den som var med på finalföreställlningen fick även se vad som gömde sig bakom instrumenten....och enligt kapellmästare Lasse borde vi nu byta namn till HuddingeRÖVyn - föreställningen som tog en ända med förskräckelse! Snacka om att baktala, tror orkestern spelade i baktakt här. 

I alla fall, killarnas nakenchock fremkallade följande fejs hos undertecknade:


Det var allt för idag. Jag kommer lägga upp flera bilder från finalfesten så småningom. Imorron kanske? Eller måndag. Nu som revyn är slut har jag ju hur mycket tid som helst....

Vi hörs!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2011-04-01 Bilderna du inte fick se

Publicerad 2011-04-01 22:18:42 i Allmänt,


Flinten har kommit!! Jocke testar Fredrik Reinfeldt-frisyren han hade beställt til Soffliggaren.


Till Provanställningen (som försiggick i en lite fiiinare möbelaffär) fick vi låna Bosses fantastiska vintage-lampa från 60-talet. En dyr skönhet som vi var livrädda för att skada under bärandet in och ut på scenen i press & stress-scenbytena mellan numren. Men vi klarade det utan synliga fel... (eh..tror jag...? Bosse...?)


Årning å reda å löning på freda (fast löningen bestod av gratis Ramlösa utan kolsyra som gick ut på datum i augusti 2009. Så är det i en ideell förening utan kapital). På väggen sitter körschemat klart så man vet när man ska in och ut och under står lådan med alla mickrofonsändarna där det är en fördel att plocka den med sitt eget namn på. En gång tog Ingbritt Evas sändare och det upptäcktes som tur var då vi soundcheckade vid uppsjungningen. Ingbritt öppnade truten och ut kom Evas toabesök. Tror hon hade ätit pizza med chili... eller nåt annat starkt. Aaaanyway, misstaget upptäcktes och gjordes aldrig om.


Ingbritt kämpar med scenstrumporna som alla tjejerna har ett hat/kärleks-förhållande till.


Lite kaotisk i logen dagen innan genrepet.
Ingrid och Eva setter sista replikerna i Kärringarna. Det numret, som för övrigt är det mest uppskattade varje år eftersom kärringarna Hilda och Hulda har varit med sen Huddingerevyns grymma barndom, är aldrig klart innan premiären. Det är inte ens klart på finalen. Men nu är det slut för i år så nu är det klart, förstås. Välkommen tillbaka till nya galenskaper nästa år!

  

T.v: Samling på scenen innan genrepet för uppsjungning, soundcheck, repetition av öppning, final, snöflingor och sist men inte minst sparkibaken. Alla revyer har sina rutiner. Hos Huddingerevyn måste vi sjunga vissa sånger, säga vissa ramsor och Ingbritt måste avsluta med att skrika Tjofadderittangrisknu....eh...och just då brukar LjudRolle skruva upp ljudet i hennes mick så att alla får baköverfrisyr haha och sen ställer vi oss i en ring och alla går runden och sparkar varann bak. De senaste åren har sparken i och för sig utveklat sig till rena rama massagesessionen, tack vare Demet som var med i revyn för ett antal år sedan och alltid masserade alla. Skönt, faktiskt! Tack Demet, du är inte glömd :-)
Mitten: Ljud & ljus förbereder kvällen.
T.h: Pizza & Peruker. S(c)enmiddag blirre alltid teknikrepshelgen.



Körschema på första akten. Jag var med i 10 nummer utav 16 (om man bortser från Doris & Doris mellansnack). Det var inte så att det blev tid att sätta sig och fika mellan numren direkt.


Flera bilder från föreställningen och finalfesten kommer imorgon.

Sovgött!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela