Huddingerevyn 1995–2017 Tack för oss

Efter att ha roat Huddinge med omnejd i över 20 år, har vi nu tagit det tunga beslutet att lägga ner Huddinge Teaterförening Rampfeber, känd som Huddingerevyn.

2010-08-09 Revy-SM i Eskilstuna 5-8 augusti 2010

Publicerad 2010-08-10 00:44:56 i Allmänt,

Tack Eskilstunarevyn för ett mycket roligt och trevligt revy-SM! Vi i Huddingerevyn hade en kanonhelg tillsammans med revykollegor från hela Sverige.




Det började tiiiiiiidigt en torsdagsmorgon i baksätet på Jockes bil......
   
Härmed är revy-SM 2010 invigt! Ingrid hade med vår maskot Teaterapan och Ingbritt underhöll sig själv med sin favoritsysselsättning smink & heavy piffing. Jocke körde.

Först blev det incheckning och lunch i Munktellstaden, sedan incheckning på hotellet och förberedelser inför paraden. Årets tema var LIS 30 år, så vi körde mode från året den lilla bebisen föddes. 1980 typ.


Like a virgin......


Huddingerevyn ready for the parade.....eller..?


F.v. Evelina, Eli, Jane, Ingbritt

 Jooorå! F.v. Jocke, Christer, Bosse

   
F.v. Sollentunarevyn, div. kungligheter samt nästa års arrangör av revy-SM: Eslövsrevyn

  
Huddingerevyn, Baby Maud från Sollentunarevyn, Huddingerevyns Päls Angel Evelina

  
Görsköj, Mönsteråsrevyn, Buzzing Beeeeeezzzzzzzz

  
Vinnarna av bästa paradklädsel: Vetlandarevyn som hade klätt ut sig till födelsedagstårta och sjöng en specialskriven födelsedagstrudelutt.

  
Genom Eskilstunas gator och torg tog vi emot Folkets jubel....hrm...      
Bosse Parnevik delade personligen ut Parnevikstipendiet som gick till Robin Muhr från Åkersbergarevyn och Jonas Jonsson från Östersundsrevyn. Grattis!

Det blev tal och underhållning på torget och sen var revy-SM igång på riktigt. Till apoteket and step on it!
 
Med apoteksposen i fast hand och målmedvetna steg in genom hotellporten....


Mys i trädgården innan middagen och besök av våra hotellgrannar.
   

    

  
Middag och därefter karaoketime!


Jocke och Christer viskade vindarnas namn. Eller rättare sagt skrek så vindarna är döva för all framtid.



It's only rock'n roll but he likes it....


Även jag tvingades upp på scen! 

Fortsättning följer......


.....................här:

Fredag morgon var det först frukost på hotellet och sen begav vi oss till Munktellstaden igen. Seminariumsdags! Bosse och Christer (numera kallad Limpy efter ett lite otursamt stagedive under karaoken kvällen innan) skulle på LIS Årsmöte samt följa debatten i Stora Matsalen och Jocke stack på badhuset. Ingrid, Evelina och jag skulle på sminkkurs. 

  
Vi var lite nervösa... Hur gör man?? Smink är verkligen inte min grej. Makeupartisten Emma Corméry visade på modellen hur enkelt det är. -Bara plocka det ni behöver på bordet, sa hon så klämkäckt och pudrade obekymrad vidare. Vaddå plocka själv??? Jag ser ju knapt skillnad på ett läppstift och en puderkvast, hur ska jag veta vilken smörja jag ska kleta över vilken del i fejjan, som tydligen dessutom är indelat i "områden som går in och ut".
Behöver jag säga att jag lämnade stället som Clownen Manne?? 

Sen blev det lunch och därefter gick Jocke, Christer och Bosse på "Revymammor och revypappor" samt "Att skriva revynummer" med Hans "Lelle Printer" Dahlman. Vi the girls strosade på stan och tog en liten siesta. 

 
Mingel på hotellet innan det blev Eskilstuna by night och underhållning i Munktellstaden för revyfolket.

   Evelina nattade Teaterapan.


Lördag var den stora dagen här! Äntligen dags för resans höjdpunkt - själva revymästerskapet.

Föreställningen började kl 14 och vi fick mycket bra platser på rad 5. Tusen tack till den som ordnade det :))

Det var en ganska jämn föreställning och i vissa kategorier kan jag förstå stackars jurymedlemmarnas val och kval. 

Det var flera bra nummer och jag kommer speciellt ihåg Poesiafton i bilverkstan av Eskilstunarevyn, Tomteinkompetens av Vetlandarevyn, Att Åldras av Club 96, Maud i Sollentunarevyns illustration av makadam i Lyckliga Gatan, dansnumret King of Pop och självklart favoriterna Garvsyras oförglömliga Möte i svenska akademiens språknämnd. Sistnämnda tog inte oväntat priset för bästa sketch. GRATTIS till er och till alla andra vinnare!!!

För mer information om vinnare och pristagare och festen för övrigt gå in på LIS hemsida.



Garvsyra: Möte i svenska akademiens språknämnd.


Final

Sen blev det bankett!

   
Vårat gäng...                                                           Tomten satt bakom oss. Hälsar & vinkar!


 
F.v. Christer, Evelina, Ingrid, Bosse, Eli

  
Ingbritt, Revy Ölen, Jocke Mittimaten

 
Den traditionsenliga hattöverlämningen. Arrangören Eskilstunarevyn överlämnar hatten till Eslövsrevyn, som arrangerar revy-SM nästa år. Vi kommer :)))

 
Tal och en egenkomponerad visa. 

Då talet, visan och vinet var slut dukades det av så att det blev dansgolv framför scenen. Hulabaloo och lite lattjolajban på stället så att säga.


...och efterfest på Harry's. 


Time to say goodbye.... Trist att ta farväl, men man måste ju hem. Har jag hört.
Nu börjar vi strax arbetet med revy 2011. Ser fram emot spåningshelgen 11-12 september! 
Då ska vi skriva nästa års vinnarsketch, bannemej....

Jag skriver mer om det senare. Tills dess, rock on!
Hilsen Eli Grönhaug, Huddingerevyn
Fler bilder på våran Facebooksida>>
 






                                     

2010-08-03 Snart Revy-SM!

Publicerad 2010-08-03 23:27:52 i Allmänt,

På torsdag 5/8 åker Huddingerevyn till Eskilstuna för att umgås med Sveriges revy-elit i dagarna fyra. Det är ett revyernas svar på Roskildefestivalen där man träffas, minglar, går på seminarier, utväxlar idéer, köper och säljer revynummer och helt enkelt bara hänger med härliga människor som har samma intressen som en själv.

Revy-SM arrangeras av revyernas riksförbund LIS - Lokalrevyer i Sverige. Riksdagen inleds med stor parad för alla anmälda revygrupper och sen blir det invigning med tal, underhållning och utdelning av bl.a. Bosse Parneviks stipendium.

LIS har 30-årsjubileum i år och det ska firas förstås. Jubileet är även tema för paraden, där bästa utklädsel vinner heder, ära och...eh....kläder...? Ja i alla fall skulle det vara kul att vinna nångång..... Vi har varje år, i samma extremoptimistiska anda som Tv-sporten inför varje fotbolls-VM, klätt upp oss i hopp om at kamma hem priset men aldrig riktigt nått ända fram. Ibland har vi hittat rätt, ibland har det blivit lite fel.....

Som på den här bilden från 2007 i Motala då vi hade missat att paradens tema var vatten och kom som grottmänniskor....och fick lite svårt att svara pressen då de frågade hur vi hade tänkt. Förstapriset gick till nåt konstigt skaldjur förstås. Men förstasidan tog Huddingerevyn!  


  


Gräddan på moset är själva Revymästerskapet, där utvalda revygrupper tävlar i bästa monolog, sketch, sång, dans och lokala nummer. Ska bli kul att se vad alla har hittat på i år!

Vi blir ett gäng på 10 som åker från Huddingerevyn till revy-SM i Eskilstuna och det ser vi alla fram emot. Det här är årets höjdpunkt, så Eskilstuna watch out här kommer vi!!

Jag kommer självklart med full rapport efter helgen. Då blir det lite mingelbilder & diverse rapporter. Nu håller vi tummarna för våra tävlande revykollegor. Heja heja heja!!

Hörs efter helgen,
Hilsen Eli Grönhaug, Huddingerevyn


Huddingerevyn på Facebook

För mer information kolla LIS' hemsida:
LIS

 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela