Huddingerevyn 1995–2017 Tack för oss

Efter att ha roat Huddinge med omnejd i över 20 år, har vi nu tagit det tunga beslutet att lägga ner Huddinge Teaterförening Rampfeber, känd som Huddingerevyn.

2012-02-29 Full rulle i surdegsbaket dan innan genrepet

Publicerad 2012-02-29 19:59:29 i Allmänt,


Jocke tejpar, Cattis stryker och Jenny skrur

 

Fredrik trillar vagn

 

Mycket papper blir'e

 

Emma och Jenny är värsta IKEA-proffsen!

 

Åsså lite middag på de'

 

Typ fem minuter efter att dessa bilder blev tagna kom Huddinge Storbandsjazz lite otippat för att öva i aulan (dom hade bokat, vi hade fått veta att aulan var ledig, ett misförstånd) så då fick vi packa hem och fara ihop. Lite panik eftersom vi har genrep imorgon och allt skulle ha blitt klart idag, men nu får vi komma extra tidigt och fixa resten imorgon istället. Lite action på stället, så att säga.

Lördag kör vi så det ryker för då är det premiär, du har väl bokat???

www.huddingerevyn.se

 

Hilsen Eli Grönhaug

Huddingerevyn

2012-02-26 Lång helgs färd mot premiär

Publicerad 2012-02-26 23:37:53 i Allmänt,

Teknikhelg avklarad! Nu har vi programmerat ljud och ljus, hunnit med 2 genomdrag, hämtat ännu mer saker från förrådet, byggd rekvisita och scendekor, repat danssteg, repat sånger, repat sketcher, sydd gardiner, ätit munkar (tack Bosse!), ätit tårta (tack Elin!), ätit rekvisita (FY!!! Det får man inte själv om smör är gött), testat lösarm, målat bord, ätit pizza, tvättat strumpor, strukit skjortor, kammat peruker, tejpat skavsår, bytt plats i finalen, hittat smarta lösningar på det som inte funkar, bestämt vad orkestern ska ha på sig, druckit fyra liter kaffe var, spillt pizzasås på sidenklänningen och sjungit sönder rösten. Dags för divorna att vila röster och trötta danstår. Ända tills imorgon, för då erre på'an igen. Hepp!

2012-02-25 Teknikens vidunder

Publicerad 2012-02-26 08:51:57 i Allmänt,

Teknikrepet gick hur smidigt som helst! Det blir ljus på scenen även i år (både från ovan och undan och vänsterhögerbakifrån) och en och annan ljudeffekt. Och nu hänger kläderna i rätt ordning! Puh.

2012-02-24 Dan före helgen före dopparehelgen

Publicerad 2012-02-24 21:23:19 i Allmänt,

Igår repade vi från kl 18 till 23.15. Det märks idag kan jag säga. Rösten är sliten och ögonen stänger sig själva nu redan kl 21. Och fortfarande känns det som om vi borde repa i två hela veckor till minst. Men nu är det slut! Imorgon är det nämligen teknikrep då ljud och ljus programmeras så då måste allting funka. Ikväll lägger ensemblen sig tidigt för nu väntar en riktigt tung helg med hårt jobb kl 09-23 både lördag och söndag.

 

Idag har aulan byggts om à la Huddingerevyn. All världens teknikprylar som ska ge bästa möjliga ljud och ljus över "Sockerkickar och Surdegar" sitter nu på plats och scenen är dekorerad och uppbyggd som vi vill ha den. Att komma till aulan på teknikrepsmorgonen är nästan som då man som barn på julaftonsmorgonen fick komma in och titta på julgranen för första gången. Det blir en nästan högtidlig stämning...

 

De som hade möjlighet av ensemblen var i aulan och fixade dekor och rekvisita efter jobb idag. Själv behövde jag kvällen att lära mig ett par mycket sent inkomne texter och dessutom shoppade jag lite rekvisita jag behöver och en paljettklänning som jag hoppas ska funka i ett av mina divanummer.

 

Måndag har vi genomdrag och nästa torsdag genrep för publik. Så kommer dopparelördagen 3 mars.... Måtte veckan dit bli låååååång som ett år....HJELP!

 

Hilsen Eli Grönhaug

Artist med Rampfeber i

Huddingerevyn

 


2012-02-19 Intensivt!

Publicerad 2012-02-19 14:07:41 i Allmänt,

I torsdags var det rep från öppning till final, igår var det rep från final till öppning och idag är det genomdrag med orkester från öppning till final med stick och mellantrudelutter och nu vid lunch har vi endast hunnit igenom halva första akten samtidigt som vi har haft besök av nya lokaltidningen Huddinge Nyheter, vår egen pressfotograf för programbladet, diskuterat klädesombyten, provat peruker, välkomnat våra nya inspicienter Simon och Jensa, roddar i logen, ätit godis, skrivit lite på ofärdiga nummer, beklagat oss för att de e mykke nu och ätit mera godis. Hoj! Stress varre här, två veckor till premiär.

2012-02-14 Alla Hjärtans Styrelsemöte

Publicerad 2012-02-14 22:23:48 i Allmänt,

Jorråsatte! I revyperioden finns inga vilodagar så ikväll var det styrelsemöte hos Producent Rolle. Avstämning av hur vi ligger till, vem som fixar vad till programbladet som har deadline på måndag, pressreleaser, extra mygger till våra tre nya scenmedlemmer, hur biljettsalget går, vem som ska försöka lära sig hemsidan så den håller sig uppdaterad och alla andra administrativa frågor. På tåget hem sitter jag nu och bloggar och i säcken ligger revytexter jag ska plugga när jag är klar. Torsdag är det rep igen och då kommer pressen, så det är bara att kamma till sig. De e mycke nu!

Hörs vidare!
Hilsen Eli Grønhaug
Huddingerevyn

2012-02-12 Musikrep

Publicerad 2012-02-12 22:05:43 i Allmänt,

Idag kom musikerna! Alltid trevligt med första musikrepet, för då faller bitarna på plats. Så då gick vi igenom alla musikaliska nummer så musikerna får sina stick till när de olika låtarna ska spelas. Här är våra 3 godingar:
Från vänster: Kapellmästare Lasse (Den Enögda Banditen), basisten Stellan och trummisen Lars. 
Våra tre dansare, The Sugarkicks! Från vänster:
Jenny, Camilla och Emma. (Sorry tjejer för att bildkvaliteten inte blev bättre...)
Bosse koncentrerar sig jättehårt om texten...

2012-02-11 Medan vi väntar...

Publicerad 2012-02-11 12:38:20 i Allmänt,

Sitter just nu i bil med uppvärmd säte för att inte frysa ihjäl medan vi väntar på att någon ska släppa in oss i Kvarnbergsskolan.

På förmiddagen var hela gänget i förrådet och vi fyllde 4 bilar med rekvisita och kläder som vi sedan lämnade i logen i aulan. Där fick vi hälsa på Mojje som satt i stjärnlogen i väntan på sitt uppträdande i aulan ikväll.

Nähäpp, vaktbolaget vägrar släppa in oss, så nu åker vi till Hotell Revy och repar i stället. Imorgon får vi som tur är vara i aulan igen.

Vi hörs!
Hilsen Eli
Huddingerevyn

Bild 1: kaos & gott humör i förrådet
Bild 2: Doris Hilma Metallica i leopardskinn

2012-02-09 Deadline texter

Publicerad 2012-02-09 23:09:39 i Allmänt,

Idag var det deadline för nya texter! Det som inte är inlämnat nu får man lufta i ett annat forum, för nu är revyn fullsatt! Inte mindre än 4 nya nummer var med i dag och tävlade om de sista platserna. Nu är det upp till Regissör Robert att bestämma vad som passar in så vi får Den Perfekta Revymixen av sång, dans och skrattatahaha. Och inte minst fördela de sista rollerna så ingen får omöjliga klädesombyten. Sånt ska man också ta hänsyn till! Inte lätt att vara regissör, revypusslet har många komplicerade komponenter.

Inte lätt att vara Sarah Sömmerska/Designer/Klädesansvarig heller! Med Make & nyfödda Doris Hilma Metallica på armen (iklädd leopardskinns-one-piece med kattöron och världens rockabillykalufs på huvudet, ja ungen alltså) kommer hon in med ena kreationen efter den andra. Då hon visade prototyp på finalklänningen för 2 veckor sen blev vi nämligen lite undrande i fejjan eftersom den var extremt polkadottig och puffärmad, något vi inte riktigt tyckte passade i en final. Klänningen var skitfin! Men inte till final.

Vad gör Sarah? Jo, hon kommer tillbaks dagen efter med ett leende och en helt annan klänning som passar mycket bättre. (Tror jag. Jag är nog den sista människan i universum som borde uttala sig om kläder. Vaddå kläder? Det är väl något man har för att inte frysa, eller? Om jag bodde på Mauritius skulle jag vara naken jämt. Om det inte var förbjudet).

Vill också ge en enorm eloge till vår koreograf Lina och våra 3 dansare Jenny, Emma och Camilla från Jordbro United där Lina är koreograf och instruktör! En rejäl ansikstlyftning och en gigamega vitamininsprutning!
Kolla in deras blogg: Jordbro United

Vill du börja dansa, this is where you start paying. In SWEAT.

På lördag är vi utslängda från aulan eftersom det är annat bokat så då blir det rep på goda gamla Kvarnbergsskolan. Det blir även resa till förrådet för att hämta kläder och rekvisita.

Vi hörs!

Hilsen Eli Grönhaug

2012-02-05 En månad till premiär

Publicerad 2012-02-05 12:07:22 i Allmänt,

Ojojoj nu börjar det kännas att det är bråttom. Två rephelger kvar och sen är det teknikrep... Och än är inte alla nummer skrivna.

Därför försöker jag spara tid ved att blogga direkt från logen medan de andra repar ett stornummer jag inte är med i, en mysig radhusmiddag med familjen och annat löst folk.

Affischerna har kommit! Pelle the Great Helperman stod här och laminerade en hel hög igår så vi kan hänga på Huddinges husväggar utan att snöa bort.

Nä, nu ropas jag till scenen, gotta go!

Hilsen
Eli Grönhaug
Huddingerevyn

Ps, nu sitter nästan öppningsdansen, wihiiiiii!!


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela