Huddingerevyn 1995–2017 Tack för oss

Efter att ha roat Huddinge med omnejd i över 20 år, har vi nu tagit det tunga beslutet att lägga ner Huddinge Teaterförening Rampfeber, känd som Huddingerevyn.

2015-02-28 Teknik & panik

Publicerad 2015-02-28 11:34:56 i Allmänt,

Nu är vi där igen! Dags för Teknikrep och bara en vecka kvar till premiär. I huvudet trängs repliker, danssteg, ofixat rekvisita och perukombyten med stickande synålar i prövande finalkläder, soffautrullningsträning, inkvartering av besökande föräldrar från Norge, uppsjungning och kaffesump.
Igår var aulan och foajén ombyggd till renaste snickeri & målarverkstaden och just nu soundcheckar  vi nya myggorna. Låt teknikrepet börja...






2015-02-21 Genomdrag med orkester och gäster

Publicerad 2015-02-21 20:44:18 i Allmänt,

I dag drog vi igenom hela föreställningen med orkestern. Men först sjöng vi Ja Må Hon Leva för Amanda som fyllde 25 i går! GRATTIS igen, tjejen! Hon fick sin egen teaterapa, som är bror till Absalon.

Vår härliga kostymdesigner Sarah var också på plats och visade förslag på öppnings-och finalklänningar, vilket är lika spännande varje år.

Och sen hade vi fint besök i salongen! Från Knivstarevyn kom våra kära vänner Sussie Berglund och Thomas Kompare. Thomas känner ni igen från "Handsprit och Skrattsalva" för några år sen. De kör ingen revy i vinter, men kommer starkt tillbaka med sommarteater. Så trevligt med kärlek från salongen! Det behövs verkligen i det här läget när man inser att det bara är två veckor till premiär och allt är kaos.

Här är alltid glada Sarah!

Fint Folk Från Knivsta var gäster med gester. Tack för fikabrödet! Till det fick vi kaffesump, eftersom kaffefiltret tog slut.


Fredrik blev dagens hjälte då han sprang ut och fixade nytt kaffefilter, och vi tackar våra sponsorer O'Learys i Huddinge C! 





2015-02-15 Orkestern har landat!!

Publicerad 2015-02-15 22:02:00 i Allmänt,

I dag fick vi äntligen träffa Nya Bandet för första gången och vilket drag!! Förstärkaren sprack, taket lyfte och återvändande flyttfåglar snabbvände i loop tillbaka till Afrika. Revyorkestern är numera fyramannig och det märks!

 

Stellan Ljung känner ni ju från förr, vår skånska basist som med stor succé har levererat repliker som "Who let the dogs out" och "Metta Marit!”. Alltid i gasen med basen!

 

Resterande tre är inte vilka gröngölingar som helst. Grabbarna har alla en solid bakgrund ifrån 70- och 80-talets progg och har spelat med Sveriges främsta musiker:

 

På gitarr har vi vår nya kapellmästare Björn Melin. En jätterolig kille som bland annat har spelat med Eddie Meduza och är en del av The Roaring Cadillacs. En mycket skicklig musiker (fick vi bland annat se då han rev av ett av Brian Mays mest kända gitarrsolon) som tar alla våra konstiga förfrågningar på rak arm och dessutom med en stor portion glimt i ögat. Han fick oss att skratta ofta, och det kommer smitta av på er.  

 

Till Eddie Meduza och The Roaring Cadillacs hör även trummisen Åke Eriksson – även kallad Dr Åke (ska fråga honom om varför nästa gång). Han har 40 år som proffstrummis bakom sig i band som Attack, Wasa Express, Gudibrallan och Stockholm Rockers. Och vet ni, det var Åke som skrev megahiten ”Ooa hela natten”!

 

Sist, men inte desto mindre bäst, har vi på keyboard fått Håkan Johansson! En dude som smäller till med ordvitsar när vi minst anar och bland annat har spelat med Micke Rickfors på ”Vingar”-tiden och Hepstars, där han fyllde Benny Anderssons platåskor, då Hr Andersson blev lite upptagen med ett annat band vad det nu hette.

 

Vi är så stolta av dessa musiker och shit vad bra det kändes! I år har jag bland annat gjort en text till en Queen-låt som inte ens Queen klarade av att spela live, men dessa musiker fick det ju att låta ännu bättre än originalet och det är ingen liten bragd. Årets jubileumsföreställning får ni alltså bara inte missa!

 

Vi syns i salongen,

 

Eli Grönhaug

Stellan Ljung, Bas

 
Björn Melin, Gitarr & Kapellmästare
 
Håkan Johansson, Keyboard & Ordvitseri
 
The Man, the Myth, The Legend, Åke Eriksson!
 

2015-02-14 Happy Valentine's!

Publicerad 2015-02-14 21:04:11 i Allmänt,

Alla Hjärtans Dag firar vi i Linas dansstudio i Jordbro! Nu ska finalen och öppningsnumret finslipas minsann. Dans är tydligen en viktig del av revyn. 

Fast just nu är det grabbarna som repar framför speglarna och med tanke på de ljud som kommer därifrån är det något helt annat än dans som står på repor-toa-ren. 

Från det ena tills i torsdags - då hade vi finbesök av Huddinge Nyheter! De intervjuade årets nykomling Amanda och årets gammelkomling Fredrik. Kolla in Huddinge Nyheter i början av mars! 

I dag fick vi även besök av familjen DD & D -Drakler Design & Dog - så nu blir D kläder! 
(Med D-cup? Nä fy Den va Dålig...)

Imorgon kommer musikerna för första gången! Ska bli jätteroligt att träffa nya bandet. Och basisten Stellan såklart.

So long!

Hilsen Eli Grönhaug 








2015-02-06 Torsdagens rep

Publicerad 2015-02-06 20:17:46 i Allmänt,

I går var jag på hugget. Vi läste lite nya texter och i min iver lyckades jag inom ramen av en tiondels akt sparka ut Evas tänder, stjäla Amandas sångsolo inte bara en, inte bara två, inte bara tre utan fyra gånger, äta upp Fredriks lakritschoklad, skratta på mig av Jockes tolkning av en känd norrman och sen glad och nöjd over att äntligen ha lärat mig sista delen i koreografin i öppningslåten avsluta dansen en kvart innan alla andra. Jag fattar fortfarande inte hur den går. Tur koreograf Lina kommer imorgon! Då ska vi även till förrådet och hämta prylar.
Vi hörs!
Hilsen Eli

Här en bild där man tydligt ser hur ledsen Amanda blir när man stjäler hennes solo:



2015-02-01 Fem veckor till premiär

Publicerad 2015-02-01 21:21:00 i Allmänt,

Har varit superslö på bloggandet, så här kommer en uppsummering.
 
Först av allt vill jag ge en eloge till revy-Sveriges bästa textförfattare Ingrid Jonsson! Inte bara har hon skrivit nästan hela revyn själv (vart tar hon allt ifrån?), hon är dessutom omänskligt snabb på att fixa intelligenta texter på beställning. Förra söndagen blev vi t.ex. ÄNTLIGEN sams om finallåt, efter att ha spånat, trånat och fånat oss i veckor i söken efter den ultimata rocklåten med clap friendly refräng för ståande djungelgung i salongen. Valet föll (då regissören satte ner foten) på en svängig musikaldänga som är ångestframkallande svår, men satan vad bra med rätta stuket. "Jag vill ha en intelligent text med ett klart budskap som syr ihop hela föreställningen" sa regissörn och ärligt talat hade ingen trott att det var möjligt, i alla fall inte så snabbt. Men på rep i torsdags hade Ingrid redan det 3 sidor långa kantatet klart och det var dessutom BRA! Vi har aldrig tidigare gjort något likande, så ska bli spännande att se vad ni tycker.
 
Om det nu ska elogast hit och dit, förtjänar även vårt nya tillskott Amanda Påhlsson en stor sådan. Som alldeles färsk kommer hon in och inte bara sjunger som en gudinna, men tar dessutom sin helt naturliga plats både på scenen och i ensemblen. Inte illa pinkat av en som inte har revyat förr! Hon får dessutom tripla poäng för att lära sig alla texter och danssteg först av alla, och sufflerar och instruerar oss andra förvirrade själar som slänger ut lösrivna repliker och benspark lite mera randomly.
 
OK, måste elogera ännu mera. Regissören Robert Pukitis har ett tålamod och en EQ (yep, googla det om du inte vet vad det är) som är överjordiskt. Han har dessutom en fantastisk kreativitet och humor, vilket är rätt praktiskt när man ska göra revy. Tips till andra teatergrupper: Saknar ni regissör, ring Robert Pukitis! Han finns både i telefonboken och på Facebook.
 
Priset till Årets Snickare går till vår alltid glada hjälpare Uno Ljungdahl, som fick en mycket märklig beställning. Han troppade upp med plankor och spik, ställde sig i korridoren, lot sågen gå och vips! Träbock! Eller? Jag vet inte riktigt vad det blev, så förhoppningsvis får ni svar på föreställningen!
 
Elogerandet tar aldrig slut, ser det ut: I dag kom nämligen effektiva Producent Anna Sernlind och Vice-ordförande och blivande klippa bakom scenen Lukas Sernlind förbi och agerade publik samtidigt som de kollade läget. Vi är så glada för att ni finns, Anna och Lukas!
 
Och vad mera? Jo koreograf Lina Abrahamsson från Jordbro United ska självklart också nämnas i glada språng. Hon är världens största energiknippe och får oss med stor entusiasm till att se ut som om vi verkligen kan röra oss i takt.
 
Helgens roligaste var ändå musikstund med vår basist Stellan Ljung och inte minst att få träffa vår nya kapellmästare Björn Melin! En cool dude med rätt att roa, visade det sig. Vi gick igenom alla musikaliska nummer med stick och tonarter och det blev många skratt. Ser bra ut, det här!

 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela