Huddingerevyn 1995–2017 Tack för oss

Efter att ha roat Huddinge med omnejd i över 20 år, har vi nu tagit det tunga beslutet att lägga ner Huddinge Teaterförening Rampfeber, känd som Huddingerevyn.

2009-03-28 FINAL!

Publicerad 2009-03-30 03:35:53 i Allmänt,

Vilken afton! Alla var extra på hugget inför sista föreställningen. Man undrar alltid vad dom andra i ensemblen ska hitta på för bus, så man är aldrig riktigt trygg i en final. Allt kan hända och då gäller det att hålla masken så inte publiken märker något. Och vår superhärliga finalpublik fick nog lite extra bonusmaterial...

I tjejernas pianolåt "Pilla på pianot" blev det extra drag då killarna kom in och dansade bakom oss. Vi forstod först inte varför publiken klappade så entusiastiskt och tänkte shit va vi är bra idag, men så var det altså killarnas förtjänst...
 
I "Bond söker fru" körde Fredrik fullständigt sin egen show som Bonds stylist Q och den lååååånga sketchen blev nog en del minuter längre än vanligt. Då han var klar hade Bond en stor kladd hårmousse uppe på skallen (som Q sa: är du från London? Well, nu ser du ut som en irish coffee). Det var svårt att hålla sig för skratt när man kom inn som Bond-brud sen, men det var bara att improvisera med.

I vansinnesduetten Agia Napa hade min kära date Fredrik pyntat sig lite extra med blommor i sitt hår, och jag tog några extra toner (läs: skrik). Det har varit vansinnigt kul att göra vansinnesduetten. Inte minst därför att musiken är så vacker - "Barcelona" av Freddie Mercury. Ingen enkel låt precis, så tusen tack Fredrik för att du orkade göra den med mig!!!

I kylskåpet väntade godsaker som sprättades direkt tonerna till finalsången hade tystnat. (Oh, who am I kidding - vi kan ha smakat lite på Bosses punch innan sista numret också ;-)





Eva och Ingrid i pausen innan andra akten och sista tigerjakten. Killarna hade finalen i ära äkta öl med i bastun. Klart dom ska ha en bärs. Innan sista vers - SKÅL!


Från vänster: Ingrid som Bondbrud 2, Eva alias Grevinnan, jag som pilsk charterdiva


Efteråt var buffén dukat och klar på Villa Rosen där vi festade till småtimmarna. Här ser vi Fredrik kasta sig in i tigerjakten, eller Jaga Vilt, som numret hette i programmet. Vi fick köra den som extranummer för våra gäster.
 

Från vänster ser vi här våra trevliga medhjälpare i garderoben Jens och Elin, Annelie våran klippa bakom scenen och Thomas - Kungen av Ljus & Ljuvlig peppa-peppa. Stort tack för att ni finns!!!

Jag med vår hjälte som kom in som en räddare i sista minuten och hjälpte Annelie bakom scenen. TUSEN TACK MICKE!!


F.v.: Jocke, Eva, Fredrik
Jocke har för övrigt pendlat ihärdigt mellan revy och Villa Rosen i hela revyperioden. Många långa och hårda arbetspass har det blivit, men ändå har han glittrat på scenen. Bra jobbat!


Jag minglar med Jockes syrra Cattis, som också driver Villa Rosen tillsammans med Jocke och The Man Himself Anders till höger. Jag kan inte säga det för ofta: Villa Rosen har supergod mat och supertrevlig personal!


Till alla i publiken och hela revyfamiljen: Tack för i år!!  



2009-03-27 Filmen i box. PUH!

Publicerad 2009-03-27 22:56:13 i Allmänt,

Jag hatar mig själv lite just nu. Varför blir man alldeles stel så fort det kommer en kamera? Varför kan man inte bara lyssna in publiken och köra business as usual? Varför måste man tänka: hoppsann va sa jag nu då, vems replik var det tro, oj va tokigt det blev, jaja, en DVD håller ju ändå bara i hundra år och jag dansa rätt i alla fall, va gott det skulle va med pizza just nu, nejmenojdå nu kom vi i otakt hur fixar vi det här, ooops där blev det visst mer skrik än sång ajajaj stackars publiken, nu måste jag komma ihåg att....

Och så där håller man på tills man har ältat sig långt ifrån allt som heter scennärvaro. Som tur är hade vi en FANTASTISK publik idag - tusen tack ska ni ha!!! Utan ert enorma stöd hade det blivit katastrof för min del, så tack igen!! Jag fick åka med George våran Spielberg efteråt och enligt honom gick hela föreställningen helt ok, men ändå måste jag tillåta mig ett aldrig så litet MIERDA!!!

Nu är det bara en föreställning kvar och imorgon ska jag ha KUL!! Finalen genomför man alltid med blandade känslor. Trist att ta farväl med revyfamiljen och sina favoritkaraktärer, men samtidigt blir det skönt att få sin första lediga dag på tre månader. Imorgon blir det hejdå till Victoria och Agia Napa-divan, och Servitrisen ska servera sin sista pekinganka. Sen får vi se om vi hittar på nåt bus....(hehe...) Det är lov att busa lite på finalen så länge man inte förstör för dom andra. Publiken får inte märka något heller. We'll see...

Ha det så länge!
Hilsen Eli

2009-03-25 Två kvar

Publicerad 2009-03-25 23:21:48 i Allmänt,

Ännu en föreställning är över. Ikväll var det en sån där jättetyst publik igen. Då tänker vi där bakom "förlåt, har vi varit dumma, det var inte meningen!". Men enligt Pappa och Kari som satt i publiken idag var det en supertrevlig stämning och folk klappade och skrattade. Det är bara vi där uppe som hör dåligt, helt enkelt. Hörapparat till nästa år - måste fixa.

Efteråt tog jag pendeln hem med Pappa. Med stora blommor i famnen och sminkad som uppblåsbara Barbara fick jag tåla en del konstiga blickar. Det är bara att göra som Silvia: le och vinka!

Nu är det bara två kvar. På fredag blir vi filmade och Snälla, Snälla, Snälla, Snällaaaaaaa kom och klappa, skratta, klappa, skrattaaaaaaaa, vi behöver dig..... Kom och var den bästa publiken som nånsin har satt sina ben i vår salong!!! Vi behöver riktigt drag så filmen blir bra. Och vem vet, kanske just DITT skratt blir världsberömt eftersom det kommer fastna på vår film som ses av miljoner revyälskare över hela jordklotet.

Du kan väl i varje fall sova på saken. Det ska jag göra.
God natt!
Hilsen Eli ;-)

2009-03-22 10 down, 3 to go

Publicerad 2009-03-22 20:19:45 i Allmänt,

Vad fort tiden går! Nu har vi pötsligt 10 föreställningar bakom oss. Jag tycker inte det är länge sedan teknikrepet. I alla fall stod matresterna fortfarande kvar idag då Stellan kom, stack huvudet in i kylskåpet och på sin släpande skånska gnolade "nääääe, är det någoun som skau hau det häer riset, eller skau vi slänga det?". Vi slängde det. Det såg ju trots allt ut som pesto.

Annars har helgen varit som en omvänd börskurva. Det började fullständigt i botten på fredag med segaste föreställningen i modern tid för sen att skjuta i taket på lördagen och sen stabilisera sig på klart godkänt i dag. Jag gick faktiskt ut i publiken efteråt (vilket jag mycket sällan gör, men kanske jag ska göra det oftare???) för att hälsa på våran kompis och tidigare kollega Demet (sjåbre!!!!!) och vilt främmande människor kom fram och kramade mig och tackade för en bra föreställning. TACK SJÄLV VETJA!!!!!

Idag var det lite audition också. George från Watchout Productions var på plats med sitt hår, jag menar med sin kamera, och provfilmade inför riktiga inspelningen på onsdag. Eller var det fredag? Årets höjdpunkt är ju när DVD'n kommer ut! Då får vi själva se revyn, jag har knappt sett hälften av numren, man är ju upptagen med egna repetitioner när andra övar.

Endast tre föreställningar kvar som sagt. Till er som inte har tittat på oss än - skynda skynda nu är det bråttom! Onsdagen och lördagen är det bra bokat, men fredagen finns det fortfarande platser.  

Vi ses då, hoppas jag? Och jag ska mingla efteråt! Det var bra för min självbild, märkte jag. (tihi :-)

Ha det bra!
Hilsen Eli

2009-03-18 Bufférekord

Publicerad 2009-03-18 23:14:40 i Allmänt,

Va bra det gick ikväll! Vicken härlig publik! Mycket tack vare att 200 personer åt buffé innan föreställningen. Bufféfolket är alltid mätta, belåtna och på gott humör när ridån går upp. Till och med första raden var fullsatt av glada, härliga människor, och där brukar sällan någon våga sätta sig. Därfor var jag också mycket noga med att inte blotta mig idag - finalkjolen blev nästan spikrad fast för att den inte skulle åka ner. Dumt att skrämma någon i onödan.

Jag har förresten surfat lite på andra revyers bloggar. Kul att se hur det går för våra vänner runt i landet. Flera skriver att de har skickat in bidrag till Revy-SM som går av stapeln i augusti varje år. I år är det Piteå som arrangerar och vi glädjer oss! När det gäller tävlande bidrag ligger vi taskigt till tidsmässigt. Fristen för att skicka in går ungefär samma dag som vi har premiär och då hinner vi inte filma i tid. Vi kan sända in fjolårets sketcher, men de er inte lika aktuella ett år senare. I år har vi dock skickat in ett tidlöst bidrag från förra året - Grodperspektiv, som blev en riktig publiksuccé. Så får vi se om juryn gillar det eller inte. I vilket fall som helst åker vi ett gäng till Piteå och festar loss!

Nå tar jeg kvelden, som vi sier i Norge. Hardkör med föreställningar fredag, lördag och söndag väntar, och då kommer Mamma och min systerson Jonatan fra Norge och tittar, så då måste jag vara på topp.

God natt!
Hilsen Eli

2009-03-15 Sköna söndag?

Publicerad 2009-03-15 19:19:42 i Allmänt,

Jahapp, så har man genomfört applådtacket med halva rumpan bar. Graciös som en svan (inbillar man sig) glider man fram till scenkanten och tar emot publikens jubel och vips så tar man död på alla illusioner om elegans när man vänder sig om och blottar rumpa, strumpa och hela myggdosan.  Jag har som sagt ett avancerat ombyteskör mot slutet där mycket ska på i en enorm fart för att sen skalas av och idag skalade jag visst av lite för mycket. Jag ser morgondagens rubriker: Revyartist moonar skräckslagen publik i Huddinge.

Dagens matiné höll nästan på att bli en utomhusföreställning. Pga datorfel på det elektroniska låset gick det inte att komma in i aulan, så vi fick ringa vaktbolaget. I nästan en timme stod ett huttrande revygäng utanför sceningången och då vi äntligen blev insläppta var det bara att kasta runt puderkvasten och kleta smink så det stod härligt till. Sen hade vi historiens effektivaste uppsjungning och preparering för första akten. Det gick otroligt nog bra och vi hann börja i tid.

Gårdagens föreställning gick också bra. Det börjar bli lite mer rutin nu. De snabba ombyterna går allt snabbare och föreställningen blir tightare. Man vet när man ska hålla höger i trappan för att inte krocka med nästa person och man har bättre koll på rekvisitan.

Nu blir det vila till onsdag och det är bra! Både Fredrik och jag har problem med rösten, och det blir inte bättre av att vi skriker ihjäl oss i vansinnesduetten precis. Dricker flera liter te med honung och citron bakom scenen, men ändå är det svårt att kontrollera de höga tonerna. Jaja som sagt, vila tills på onsdag gör nog susen.

Vi hörs!
Hilsen Eli

2009-03-13 Fredag den 13

Publicerad 2009-03-14 00:11:23 i Allmänt,

Man tror ju att allt ska skita sig bara för att det är fredag den 13 men icke sa Nicke! Ikväll gick (nästan) ALLT rätt! Munnsprayen satt där den skulle, Grevinnan tappade inte tänderna och Fredriks och min vansinnesduett har aldrig varit bättre. Och när vi står bakom ridån i öppningen och hör publiken gapskratta redan i introsnacket, då VET vi att det blir en bra föreställning. Ikväll hade vi en fantastisk publik - ni anar inte hur trevliga vi tycker ni är! Vi hade även många vänner på besök, tusen tack för att ni kom!!

Jag kom ihåg att byta skor i andra akten till et par som faktiskt går att få på sig och det gick hur smidigt som helst. Jag har förresten en konstig fördelning på mina nummer i år, kanske är det det som gör mig så okoncentrerad. Jag har några riktigt långa pauser där jag inte är med alls, men sen kommer allt på en gång och sista 30 minuterna lever jag i en ombytesdjungel som heter duga. Man får kle om till flera scener samtidigt och hoppas man hinner slita av sig allt i tid (tack snälla Ing-Britt för hjälpen!). Efteråt känns det som om jag har sprungit Vasaloppet (vilket jag i och för sig aldrig har gjort, så jag har ingen aning om hur det känns såklart, men jag är lika svettig. Och har lust på blåbärssoppa).   

Imorgon startar föreställningen kl. 17 så Folket ska hinna hem till melodifestivalfinalen i tid. Det betyder att vi ska vara på plats i aulan kl. 15 för smink och uppsjungning, så imorgon ska jag sova läääääänge. God natt!
Hilsen Eli 

2009-03-12 Alla goda ting är två

Publicerad 2009-03-12 19:55:20 i Allmänt,

Två roliga saker hände idag. Först ringde Ing-Britt mitt i lunchen och sa hon hade talat med lokaltidningen Mitt I Huddinge. Om vi var snabba och mejlade in "nånting om revyn" kunde vi få plats i tisdagstidningen nästa vecka. Ing-Britt är emellertid lite mer utav en pratare och inte så mycket en mejlare, medan jag är tvärt om. Det fick därför bli jag som kastade ihop "nånting om revyn" så förhoppningsvis får vi lite publicitet i veckan som kommer. Jo man tackar!

Det andra som hände var att jag fick plats på en revytextskrivarkurs med Adde Malmberg i april. KUL! Så nu ska text-ångestens dagar vara räknade. Det blir en hel helg med revykollegor från hela landet, så även om jag inte går och vinner Povels Penna just det här året kommer jag i varje fall knyta revykontakter.

Nähe, tvättstugan väntar hörreni. Sånt får man ju passa på att göra ibland också.

Vi hörs!
Eli

2009-03-11 Ajajajayyyyyanapa

Publicerad 2009-03-11 23:37:21 i Allmänt,

......som vi slet idag! Tydligen hade vi lite för många dagar ledigt sedan förra föreställningen i lördags. En textrad hit, enn munnspray dit försvann till de eviga jaktmarker, men förhoppningsvis var det inget publiken märkte. Det var över lag en bra föreställning, men kanske lite annorlunda. Vi hade en rekordliten och blyg publik idag och då är det lätt att stressa upp sig och ta i så man blir blå i fejset. Man vill ju att alla ska ha kul! En vanlig miss är dock att tro folk inte njuter bara för att de inte låter, men de vi talade med efteråt var superimponerade och hade en jättetrevlig kväll.

Själv är jag konstig i halsen och det kändes som om mina tonarter var för låga (!) idag. Jag måste dessutom komma i håg att ta med et par andra svarta skor som är lättare att få på sig - i andra akten har Eva och jag ett riktigt rat-race med tre nummer på raken. Vi går ifrån nakna (nästan) till restauranguppklädda till charlstonchica med typ två och ett halvt sekunds tid för ombyte mellan varje nummer, och idag höll jag på att få hjärtinfarkt då jag inte fick på mig skorna. Det gick dock i sista tiondels sekunden innan jag skulle in. PUH!

Nu är det vila rösten som gäller. Revy tar på stämbanden! Särskilt om man som jag inte sjunger annat än i revyperioden. Nästa föreställning är fredag, sen kör vi både lördag och söndag.

Nu nattar jag ner mig!
Eli :-)

2009-03-07 Fest i dagarna 3

Publicerad 2009-03-09 19:46:15 i Allmänt,

Lördagens föreställning gick också över all förväntning. Tusen tack till alla er som kom dit och tittade! Kul att se hur olikt publiken svarar från föreställning till föreställning. Lördagen skrattades det av en del andra saker än på premiären medan det var tyst på ställen som gick hem på fredagen. Rent egoistiskt är jag nästan mer nöjd med lördagen, men det kan självklart bero på att jag på premiären var för spänd för att njuta.

Aaaanyway - premiärfesten var mycket trevlig. Fantastisk buffé från Villa Rosen, tal och rosutdelning. Eftersom vi hade tidig föreställning lördagen blev det dock ingen sen kväll. Lördag kväll däremot festade vi äntligen loss:


Eli & IngBritt dressed for success.


Suzanne slängde ifrån sig sysakerna och hängde med.


Till O'Learys and step on it!
F.v. Regissörn, Ingrid, Suzanne


Där visades Melodifestivalens Andra Chansen på storskärm.
Fredrik lovade att äta sulan om Caroline af Ugglas vann.
Mmmmm, lite tabasco på det där, så.

Så blev det efterfest.


I vårat gäng lönar det sig inte att somna först.

Dagen efter stack vi till Villa Rosen och åt Världens Bästa Brunch. MUMS! Det var egentligen stängt på söndag, men Världens Trevligaste Personal höll öppet bara för oss. TUSEN TACK!! 


Mumsfilibaba - precis vad vi behövde efter en lång natt :-))))


Trevlig bar har dom också! (Whiskyprovningen kan rekommenderas)
F.v. Jocke "Fri som en Fågel" Norberg, Fredrik "Sexton tums (!)" Mattsson, Cattis "Var med förr - vill va med nästa år" Södergren, Anonym 1, Anonym 2.

Nu blir det vila måndag och tisdag inför onsdagens föreställning. 

Vi hörs då!
Hilsen Eli

 



2009-03-07 Tack underbara Publik!!

Publicerad 2009-03-07 11:49:22 i Allmänt,

Ja, så är vi igång. One down, twelve to go.

Tusen tack kära fantastiska underbara rara intelligenta och supersnygga Publik! Vi kände ert stöd redan i öppningen och det värmde rejält ska ni veta! Tack vare er blev vi så peppade att Tigerjakten satt som vi aldrig någonsin har satt den (för bara en vecka sedan hotade regissörn med att stryka den om vi inte fick till det), Primadonnan sjöng extra vackert (vilket hon i och för sig alltid gör, men igår var det ändå lite extra), Ing-Britt hade kul i centrum, Q och Bond gjorde min alldeles för långa text alldeles underbart ännu längre, arga gubben blev extra arg och Jockes sång blev den fantastiska pärla vi alla har förväntat att den skulle bli.

Tack igen kära publik (skulle ni vilja komma tillbaka på varje föreställning snälla?). Ni var helt klart mycket bättre än jag, som kände mig totalt perifer - var jag överhuvudtaget med?? Jag kommer inte ihåg. Endast tejpbiten i nacken och läppstiftet på kudden då jag vaknade i morse talar om att jag stod på en scen igår.

Ikväll gäller det att skärpa sig. Efter premiären lullar alla runt på en rosa sky efter ståande ovationer och alla vackra ord och det är lätt att tappa fokus dagen efter. Andra föreställningen är alltid den tuffaste och detta är vi väl medvetna om. Så än en gång kära ensemble, kära orkester, kära scenarbetare och kära ljud & ljus - ikväll kör vi så det ryker igen!!

See ya' on stage,
Eli :-)

2009-03-06 PREMIÄRDAGS!!!

Publicerad 2009-03-06 14:35:44 i Allmänt,

Så är äntligen den stora dagen här! Ikväll får vi veta om Huddingefolket gillar det jobb vi har lagt ner eller inte.

Är jag nervös? Javisst - precis lagom! Ett visst pirr ska kännas så man håller energin uppe. Jag är nog mest nervös för mina texter tror jag. Kommer de gå hem hos publiken, kommer folk förstå, kommer de skratta? Jag har bla. skrivit ett alldeles för långt nummer som lätt kan gå ifrån påfågel till kalkon. Hjälp, varför gjorde jag det..... Jaja, nu är det för sent att ångra, nu är det bara att brusa med fjädrarna! (Sen får vi se om det blir champagne eller en flaska tequila på premiärfesten ikväll.....) Vi har i alla fall mycket aktuellt material -  ser man på dagens löpsedlar skulle man tro det var reklam för Huddingerevyn.

Nej hörrni, nu drar det ihop sig. Jag ska alldeles strax bege mig till Huddingeaulan (och påbörja striden mot lösögonfransar och spackel). Dansskorna är putsade, perukerna nykammade, kläderna hänger i rätt ordning och texterna sitter som en smäck. Kära Fredrik, Jane, Jocke, Ing-Britt, Bosse, Eva, Ingrid, Lasse, Lars, Stellan, Annelie, Morris, Rolle, Robin och Thomas - nu kör vi så det ryker - SE UPP HUDDINGE, FÖR HÄR KOMMER VI!!!!!!!!!!

2009-03-04 Genrep 2

Publicerad 2009-03-05 00:46:46 i Allmänt,

Idag körde vi i "full mundur" som vi säger i Norge, dvs med smink och hela köret. Jag HATAR smink! Det började såklart trassla redan vid lösögonfranspåsättningen. Varför måste man sminka sig, vad tusan hände med "skönheten kommer inifrån"?? Suck kära Publik, ni skulle bara veta hur vi lider för er skull. Vi svettas, kämpar, stressar, klämmer in oss i för tighta skor och obekväma kläder, har peruker som kliar, myggtejp som efter varje föreställning måste ryckas loss med våld från hud och hår (går åt ungefär en halv skalp varje gång - min frissa fick en smärre chock idag), får aldrig vara sjuka (och är vi det, är det bara att mumsa piller tills man klarar av att stå på benen), irrar runt som hysteriska nervvrak med tunnelseende i kulisserna och undrar ofta VARFÖR gör man det här???

Och nu vore det ju jättekul om jag hade ett bra svar på den frågan.....

OK, låt oss säga så här: Om bara en endaste trevlig (och intelligent!) själ där ute i den mörka salongen tillåter sig ett pyttelitet försynt fniss på rätt ställe så glömmer man allt jag beskrev ovan. När publiken dessutom trampar och klappar känns det ännu bättre! Men om man inte hör ett ljud ifrån salongen, då förblir frågan obesvarat. Kära Publik, ni anar inte vilken makt ni har över oss! Om ni får oss att glömma skoskav och franstrassel, lovar vi att ge er en afton ni sent ska glömma.

Så hur gick det för oss ikväll? Med tanke på att en generalrepetition ska gå dåligt, så gick det väl hyfsat. Vi gjorde ingen skandaler, men definitivt ingen höjdarshow. Vi är nu mycket laddade inför premiären och sugna på att tästa Fritt Fall på premiärpubliken.
 
Vi hörs igen på fredag och då är det SHOWTIME!!!!!!!
Hilsen Eli

2009-03-03 Genrep 1

Publicerad 2009-03-03 23:42:32 i Allmänt,

Nyss hemkommen efter genrep 1 som genomfördes utan större tandlossning framför en fantastisk publik på tre personer. Det är inte kvantitet utan kvalitet som gäller - TACK Cattis, Anders & Putte!! Imorgon har vi genrep 2 och jag skriver mera då.

God natt!
Hilsen Eli

2009-03-02 Teknikrep check!

Publicerad 2009-03-02 19:34:47 i Allmänt,

Vilken söndag (och helg) vi hade! Nu är man slut som människa, rösten är rostig och till min arbetsgivare kan jag bara säga förlåt för att jag inte riktigt var mig själv på jobbet idag.


Vi började med 2 timmar Anna för att finslipa öppning, final och pauslåten där alla är med och dans... eh rör sig till musik. Sen tog vi tag i andra akten och de nummer som behövde genomgång.


Så var det dags för det stora genomdraget. Vi blev beordrade att genomföra som om aulan var fullsatt och lösa de problem som uppstod UTAN avbrott. Detta för att se vad som inte funkar - vi har bla. en del tighta ombyten i år.


Och tight blev det. Skjortor slets sönder i panik, strumpbyxor fladdrade, peruker föll men höjdpunkten kom när Eva gjorde entré som "chicast i stan" med hela rumpan bar och utan en aning tänkte fan va bra're går, när regissörn vek sig i skratt. Jag satt bakom henne på scen och försökte hålla masken, vilket inte var lätt när jag såg Jane och Bosse i spasmer ute i kulisserna medan musikerna bakom mig viskade "vad är det, vad händer???" och jag såg reaktionerna när en efter en kom in på scenen och uppfattade situationen. Jag dallrade som Jabba the Hutt's dubbelhaka, tårarna forsade och det blev svårt att sjunga sen, men vi kom igenom!


Många timmar, tjugo portioner thaimat och två batteribyten senare var äntligen helgen över för vår del. Jag åkte hemifrån kl. 08.30 igår och var hemma ca 23, så mycket energi går åt. Nu har jag ångest för att tappa rösten, som inte alls känns bra. Det hände på finalen förra året och kan inte rekommenderas! Därför avslutar jag nu, tar en kopp varmt vatten med honung och så blir det läggdags för den lilla divan. God natt!


Hilsen Eli

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela