Huddingerevyn 1995–2017 Tack för oss

Efter att ha roat Huddinge med omnejd i över 20 år, har vi nu tagit det tunga beslutet att lägga ner Huddinge Teaterförening Rampfeber, känd som Huddingerevyn.

2009-02-28 Teknikprogrammering

Publicerad 2009-02-28 23:36:53 i Allmänt,

Här sitter jag och mumsar pizzarester medan jag filosoferar över dagen som gått. För att vara ett första teknikrep gick det faktiskt otroligt smidigt! Speciellt första akten, som vi gick grundigt igenom i torsdags. På första teknikrep blir det mycket vänta och ta om eftersom ljud och ljus ska få sina stick så rätt mick går på i rätt tid, ljudeffekter kommer på rätt ställe och rätt spot hamnar på rätt knott. Alla övergångar och scenbyten tajmas. En eloge till Annelie och Morris som sliter som djur bakom scen för att få allt på plats i tid!
 
Teknikrep är alltid spännande, för då hör vi varann i högtalarna för första gången. Då hörs det vem som inte kan texten, så lite pirrigt är det alltid. Men framför allt superkul! Mycket tack vare våra rutinerade ljud- och ljus-killar som är minst lika laddade som oss som står på scen.

Enligt Huddingerevyns traditioner betyder teknikrep pizza. Eftersom vi alltid håller på länge (idag kl 10-22) har vi gemensam middag. Rolle vår Producent/Kassör/Barchef/Fixafixa fixar pizza till alla medan vi jobbar. Mums! STORA är dom. Så det blev som sagt en hel del över.

Nu ser jag fram emot morgondagen. Då ska vi gå djupare in i andra akten.

Sov gott!
Hilsen Eli

2009-02-27 Teknikbygge & rekvisitapyssel

Publicerad 2009-02-27 23:43:13 i Allmänt,


Robert Regissör & Ingrid Regiassistent tänker så det knakar. Ing-Britt pysslar.



Ljud & Ljus riggar flygeln.



Den här bilden gjorde regissör'n lyrisk. Tänk vad lite som ska till..... TACK, PUTTE!! :-))



Min hörna. Blir mycket rosa och många peruker på mig i år. Och så lite naket.... Känsliga publikare är härmed varnade. Vår multikonstnär Ingrid har gjort namnskyltar till alla, så nu är det ingen ursäkt för att "råka" ta grannens grejer.

2009-02-26 Sista riktiga rep

Publicerad 2009-02-26 23:59:29 i Allmänt,

Jag kom precis hem från kvällens övningar och skriver det här med ögonen i kors och ber på förhand om ursäkt för alla skrivfel. Det tog ett tag innan vi kom igång idag för det är så mycket som ska fixas med kläder, rekvisita och inte minst scenografin. Där är dock Bosse the Boss. Han var tidigt på plats och hade målat och sågat och städat og förberett innan vi kom. Vikken kille!

Först repeterades några scener som tillkommit i sista minuten (tur att vi fick texterna innan premiären i alla fall). Sen testade vi ett nytt slut på en sketch som pga. oförutsägbara händelser i Sverige var tvunget att skrivas om. Så är det i revy. Händer det saker i världen måste vi hänga på för att vara aktuella. Så körde vi igenom hela första akten med kläder och rekvisita och försökte inte stoppa. Tyvärr var det en del texter som försvann och det är lite oroväckande, men det brukar väl vara så här varje år, eller...? (Hoppas det).

Eftersom första akten var präglat av allt annat än koncentration, skippade vi andra akten och regissör'n ba oss i stället köra första akten igen á la italienare. Altså inte nerkletade i pastasås, utan ta allt från början till slut så fort det bara går medans vi klappar och hetsar varann. Nyttigt och kul! SÅÅÅ fick vi äntligen gå hem.

Imorgon byggs scen & teknik, och den som har rekvisita att preparera eller sketcher att öva extra, träffas då i aulan. En tung helg väntar.... Nu måste jag sova. Vi amatörer måste ju tidigt upp och jobba på dagarna.

Vi hörs! Hilsen Eli

2009-02-22 Andra akten

Publicerad 2009-02-22 22:59:43 i Allmänt,

Första akten igår och andra akten idag. Det var några nummer vi fick lägga en del tid på, men nu börjar det arta sig. Men OJ va slut man är! Det händer mycket på en gång nu. Man ska fixa och prova kläder, rekvisita ska planeras, vem tar vad ut och in och från höger eller vänster, utgångar, entréer, hur blir övergångarna mellan numren, hur löser man snabba ombyten m.m.

Christer vår PR-man kom in idag för att hämta information till programbladet som måste skickas till tryckeriet ikväll. Så nu får inte Herr Regissör'n ändra nummerordningen... Rolle Kassör kom in med en uppdaterad lista över antal bokade biljetter och bufféer, och det ser bra ut så långt! Till er som inte har köpt biljetter än - vad väntar ni på?? Löpåköp! Och buffén är jättegod - den ger en mycket trevlig inledning på revykvällen tillsammans med oss.

Här kommer bildrapport från dagens kaos.

Damlogen:

Jane poserar à la Primadonna.



Ingrid visar upp sitt nya implantat.
(Damlogen brukar av någon mystisk anlädning alltid bli samlingspunkt för musiker och manliga aktörer...)

Herrlogen

Bosse övar texter och Fredrik laddar för nästa nummer.
OBS! REKLAM: Den som läser detta i tid och kan ta sig till Engelen i Gamla Stan imorgon måndag 23/2 kan höra Fredrik sjunga Chuck Berry-covers. Rockar fett! Kanske får ni även se några utav oss i revygänget hänga som skrikande groopies vid scenkanten. Vi hörs! Hilsen Eli :-)

2009-02-21 Första akten

Publicerad 2009-02-22 00:45:32 i Allmänt,

Idag kom Anna och gick igenom danserna från 10-12. Sen kom våran klippa bakom scenen Annelie, orkestern, ljus-Kenta med sina assistenter, nål & tråd-maffian med Suzanne i spetsen samt kassören och vår nya inspicient-assistent Morris.

Medans vi provade nya kläder, mättes, nålades och slet i peruker och gamla strumpor, försökte vi hålla koll på när vi skulle in i nästa nummer. Vi kom igenom hela första akten och gick faktisk bara en timme över tiden. Imorgon kastar vi oss över andra akten. Som sagt, det här är sista riktiga helg-rep, så nu MÅSTE allt sitta innan tekniken byggas och programmeras nästa helg. Nu måste jag sovazzzzzzz

Så föddes Fritt Fall

Publicerad 2009-02-20 19:26:30 i Allmänt,

Varje höst startar vi revysäsongen med en spåningshelg. Beväpnade med vassa pennor, vassa hjärnor, vasst papper och vass humor kastar vi oss in i kampen mot tiden fram till premiären med ett endaste mål för ögat: Att göra världen roligare.

Sillvik oktober 2008


Varje höst startar vi revysäsongen med en spåningshelg. Beväpnade med vassa pennor, vassa hjärnor, vasst papper och vass humor kastar vi oss in i kampen mot tiden fram till premiären med ett endaste mål för ögat: Att göra världen roligare.

Det första vi gör är att hitta lämplig låt för öppning och final. Många hits, schlagers och rockabillyboogies sjungas igenom innan man hittar rätt. Öppning och final handlar om första- och sistaintrycket, så det måste vara bra!

Hitta musik


Det första vi gör är att hitta lämplig låt för öppning och final. Många hits, schlagers och rockabillyboogies sjungas igenom innan man hittar rätt. Öppning och final handlar om första- och sistaintrycket, så det måste swinga rejält!

För varje idé hänger vi upp en post it-lapp. Här är första akten.

Kreativa Väggen


För varje idé hänger vi upp en post it-lapp. Här är första akten.

Lite inspiration kan va bra å ha

En stänkabajsare


...kan va bra när kreativiteten sjunker efter lunch



En sen kväll framför brasan blev det, och plötsligt dök Sillvik-spöket upp......
En mystisk figur i svart kappa och hatt smög runt huset og ylade "Ut av mitt hus - JAG bor här!!!!!!!"
Oooohhh..... Spoooooky
Spöket måste ha tagit vårt vin, för dagen efter hittade vi flera tomma flaskar. Ska slå vad om att spöket har följt efter oss till Huddingeaulan också - vart har t.ex mina nya dansskor tagit vägen, för inte att tala om glittertoppen och lösögonfransarna?? Om någon där ute ser ett transvestit-spöke, är jag tacksam om ni kontaktar revyn.

2009-02-19 Kaos

Publicerad 2009-02-19 23:43:16 i Allmänt,

Ajajaj nu är det körigt! Idag var det mycket på en gång. Stora nummer skulle repas, et par nya nummer skulle testas och stakkars Suzanne försökte mitt i alltihopa att få stressade aktörer prova finalkläder och annat som hon sytt. Stakkars tjej, det var nog inte lätt att få någons uppmerksamhet och sen klagar vi förstås på att det är för tight, för stort, för kort, för långt, fel färg, fel tyg och blablabla. Själv är jag textil-analfabet och vet knappt skillnaden mellan en schalett och en kalsong.

Det märks at premiären närmar sig nu. Helgen som kommer är sista riktiga repetitionshelg. Därefter programmeras ljud och ljus under lååååånga teknikrep och innan dess måste allting vara klart.  Just nu är det mest kaos - man snubblar runt i logen över påser, plymer, sysaker, stativ, lösbröst och dammiga peruker medans man memorerar texter för sig själv och provar kläder innan man hastigt kallas till scen. Jag försöker trösta mig med att så här är det varje år....

Jag säger bara: Ajajaj!

Hörs på lördag,
Hilsen Eli ;-)

2009-02-15 Musikerna alla tre

Publicerad 2009-02-15 20:45:43 i Allmänt,

Musikrep!

Idag kom orkestern och vi gick igenom alla musiknummer. Det är alltid kul när musikerna kommer för då faller liksom bitarna på plats. Vår kapellmästare Lasse är grym! Han fixar det mesta, har en ängels tålamod och har alltid någon trevlig och passande truddelutt på lager. Trummisen Lars, en kille med sin egen pondus så att säga, kör sin batata-bom-wachata-svisj-svisj-disj-däsj-däsj-schwung-kaBoom-datata-tusch-tusch och tycker revy är bäst som trummsolo medans långa basisten Stellan är helcool när han virar in sig i sin egen sladd men lirar vidare totalt oberörd medans han diskret (tror han) roterar och lyfter armar och ben för att komma loss. Härliga är dom!

Ljudtekniker Rolle kom också in idag og noterade önskade ljudeffekter han ska ta fram till teknikrepet om två veckor.

Nästa rep är på torsdag och då blir det förmodligen dans igen. Måste ju reda ut vilka steg som kommer mellan knepp-knepp och mazariiiiiinen i pauslåten....

Hej på en stund!
Hilsen Eli

2009-02-14 Alla Hjärtans Dag :-)

Publicerad 2009-02-14 20:38:49 i Allmänt,

En dag i Hjärtats tecken: geléhjärtan, chockladhjärtan och vaniljhjärtan. Dagens repetition var förlagt till Kvarnbergsskolan eftersom aulan var upptagen. Det är något konstigt med Kvarnberga. Lokalen suger liksom all energi ur kroppen och av erfarenhet vet vi att det behövs mycket godis för att repa där....

Idag gick vi djupt in i de tre största scenerna. Regissör'n filmade oss och vi fick se oss själva. Nyttigt! Och kul. Mycket måste tajmas och sättas så vi inte tappar i tempo. Om någon kommer ihåg Jullogistiken från förra året så vet ni vad jag talar om. Det som ser enkelt ut, är i verkligheten mycket svårt. Kvarnbergsskolan till trots - det känns som att vi fick gjort en hel del idag hur som helst. 

Efteråt åkte vi till förrådet för att plocka på oss kläder och rekvisita. Så många minnen som dyker upp där inne! Där hittar man Kärringarnas stavar, skidor och strippstång, finalklänningarna som gjorde alla tjejerna på smällen förra året, de rosa Foppa-tofflorna som gav Mathias ångest både på och utanför scen, Mats' Elvis-skjorta från Bantningsakuten SUG, Ingrids "Äntligen-göra-nåt-själva"-disk, Grodan, Råttan, ett lass tomma bag-in-box'er (OBS - endast använt i rekvisitasyfte) och mycket mycket mer. Vi slepte med oss flera säckar, förmodligen kommer vi bara använda en tiondel.

Imorgon kommer orkestern, ska bli kul!

Ha en härlig Alla Hjärtans Afton - en ros från mig till er alla!

Hilsen Eli :-)

2009-02-10 Genomdrag

Publicerad 2009-02-11 23:31:16 i Allmänt,

Tisdagsrepet blev ett genomdrag av alla nummer. Oj va det gick dåligt! Inga texter satt och vi var totalt okoncentrerade. Jaja, härifrån kan det bara gå uppåt...

Hinner tyvärr inte skriva mer - lite mycket å fixa i det privata livet (HÄ? vad är det??) just nu, men vi hörs igen till helgen! Vi repar i vanlig ordning både lördag och söndag och då ska vi ta tag i de numren som gick sämst igår. Bra! Nu måste det bli ordning, bara några veckor kvar till premiären.

OJ! Nu spelar dom våran pauslåt på radion! Upp o hoppa o god natt!

Hilsen Eli

2009-02-08 Lite improviserat...

Publicerad 2009-02-08 22:30:31 i Allmänt,

...blev det idag eftersom Eva var sjuk. Hon, Bosse och jag skulle ta morgonpasset och repetera tillsammans, men då fick Bosse köra sin monolog istället. Han visade upp den för oss senare och den blir riktigt rolig!

Jag satt i logen och pluggade texter, som jag pga tidsbrist har varit mycket dålig på i år. Hjälp, hur hinner man med allt man ska göra??

Då resten utav gänget ramlade in testade vi öppningen med ridå. Du Hängande Hästskit! Han som hängde upp Huddingeaulans ridå var garanterat en man med humor. För det första tar det ungefär en halvtimme från det att man trycker på knappen tills gardinen börjar röra på sig. Sa jag röra på sig? Hm, en snigel på väg till sin egen avrättning rör sig snabbare. Egen ljudeffekt har den också. Ett öronskärande gnissel som påminner mycket om Jonas Gardells fiolspel i Stjärnorna på Slottet. Matchar öppningssången perfekt. NOT! (Nu fattar ni kanske varför vi ofta startar våra föreställningar med öppen ridå.)

Sen fördjupade vi oss i de sketcher vi inte hann med igår. Suzanne tog våra mått mellan varven och konstaterade att jag har modell-längd! Tyvärr har jag dock inte modellbrädd. Så blev det lunch och har du sett, plötsligt kom Eva likväl! Hon kände sig bättre och vi körde igenom resten utav numren. Känns bra! Idag har vi skrattat mycket.

Nästa rep är på tisdag eftersom aulan är upptagen torsdag.

Vi hörs!
Hilsen Eli

2009-02-07 Intensivrep

Publicerad 2009-02-07 18:11:40 i Allmänt,

Idag startade repetitionerna i vanlig ordning med öppnings-, paus- och finalnumren. Vi dansade oss varma och försökte komma ihåg alla nya steg Anna gav oss i torsdags. Hm.......vissa delar i pauslåten är lite diffusa. Var det tre gånger knäpp-knäpp-knäpp-knäpp eller bara två? Och vad kommer sen? Det vill säga innan mazariiiiiiiiiiiiinen? Öppning och final sitter som en smäck däremot, och det är ju tur. Nu gäller det bara att ösa på med energi och LE. Det är trevligt tycker jag!

Sen gick vi djupare in i de nummer som är mest roddiga. Robert Regissör har haft en stor utmaning med vissa texter (väl, eh, mina för det mesta...), men har många roliga idéer till hur det ska lösas för att det ska funka. Det hjälper såklart också att texterna så smått börjar sätta sig så vi kan börja leka. Det är trevligt tycker jag!

Publik hade vi också. Bl.a. tidigare revykollegorna Catharina och Li. Det var trevligt!

Vansinnesduetten jag har nämnt innan fick vi testat på riktigt idag. Vi har sänkt tonarten lite samt börjar hitta karaktärerna och förhoppningsvis ska det också bli ett kul nummer. Jättetrevligt!

Nu ska jag läsa på den sketchen som inleder morgondagen. Ha en trevlig afton!

Hilsen Eli :-)

2009-02-05 Blood, sweat & tears

Publicerad 2009-02-06 00:30:46 i Allmänt,

Do you want fame? Well, right here is where you start paying. In SWEAT!

Precis som i FAME-serien lovar jag att vi kommer bli berömda så mycket som vi har svättats på dansträningen hittils. Blod? Visst! Janes dansskadade fötter följde stegen från salongen. Tårar - väl, dom var i alla fall nära. En stampade aggressivt i golvet så dammet flög då benen inte hängde med i svängarna och en annan var tvungen att ta en akut rökpaus för att lugna sig. Det gick dock bra (eller ganska..) till slut, och vi skrattade en hel del. Man känner sig ju som en flaxande flodhäst ibland. Blood, sweat, tears & laughter!

Det här var sista dansträningen på ett tag eftersom Robert Regissör nu vill jobba intensivt med sketcherna. Nu får vi träna dans hemma och memorera, som Ing-Britt sa.

Lasse Kapellmästare kom in idag igen med nyinspelad revymusik. Det blir en del ändringar i låtarna när koreografin sättes och då måste musiken anpassas.

Annars hann vi med att fördjupa oss i en sketch som involverar nästan hela allihopa. Lördag morgon kl 10 ställer vi alla upp fräscha, nyduschade och väldoftande på scenkanten, för då är det dags att repetera ett nummer som involverar absolut hela allihopa.

Tills dess, må så gott!
Hilsen Eli

2009-02-01 Flex, Flygel & Förråd

Publicerad 2009-02-01 17:51:13 i Allmänt,

Grattis till Fredrik som fyller år idag! Vi hann dock inte mera än att sjunga Ja må han leva innan det blev Ja må han lämna. Han var nämligen tvungen att gå för att sjunga i kyrkan på barndop.

Sen blev det spex and bugg and rock'n roll med Anna Koreograf. Som sagt: efter den här revyn kommer vi ha mycket bra kondition! Just nu har vi bara mycket bra transpiration.

Lasse Kapellmästare kom med noter och arrangemang till alla låtarna vi ska ha med. Hela eftermiddagen sjöng vi vid pianot, förlåt Lasse - FLYGELN - och satte tonarter. Egen pianist med flygel till alla - en människorätt!! Blev värsta karaokestämningen. Alltid kul!

Till slut åkte de flesta till förrådet med Suzanne Kostymansvarig för att se vad som kan återanvändas av kläder och vad som måste köpas eller sys. Imorgon kväll är det möte i Styrelsen och nästa rep är på torsdag.

Ha en fin vecka!
Hilsen Eli

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela