Huddingerevyn 1995–2017 Tack för oss

Efter att ha roat Huddinge med omnejd i över 20 år, har vi nu tagit det tunga beslutet att lägga ner Huddinge Teaterförening Rampfeber, känd som Huddingerevyn.

2009-04-27 Revy-SM

Publicerad 2009-04-27 18:59:03 i Allmänt,

Nu är listan officiell och vi ska INTE tävla i revy-SM i år.

Vad är väl en bal på slottet? Det skulle säkert vara tråkigt, trist, jobbigt, nervöst och alldeles, alldeles.......suck.....underbar PR.

ETT JÄTTESTORT GRATTIS TILL ALLA UTTAGNA REVYGRUPPER!!!

Måste dock säga jag är lite lättad... Visst är det en stor ära och inte minst som sagt extremt bra PR att få tävla med Sverige-eliten, men nu slipper vi i alla fall använda ledig tid i sommar på repetitioner. Nu kan vi fokusera på festligheter och revymingel i stället, och om det fantes ett SM i just det skulle vi ta grand slam. Framför allt kommer vi, när vi sitter i salongen under själva SM-föreställningen och vi vet att alla artisterna springer runt där bakom kulisserna med fjärilar i magen och uppätna naglar, tacka juryn så in i hälsokällan för att dom inte valde just oss. TACK! Nu slipper vi spendera sommaren i ångest. Foten i kläm? JAJAMENSANN!

Nei, jeg æ'kke bitter...

För den jätteintresserade kommer här De Utvalda i kategorin bästa sketch:

Revygrupp

Titel

Författare

Cabaré Linné

Maskeradligan II

Thomas Nilsson, Pigge Hesselman

Falköpingsrevyn Teaterboven

Ur smärtan föds konsten

David Anthin, Niclas Ericson

Garvsyra

Kattproblem

Trad. Bearb.Bengt Larsson

Iggesundsrevyn

På vinst och förlust

Jenny Faleståhl

Jönköpingsrevyn

Isblues

Maria Axmon

Tramsgänget

Klockan tickar

Jonatan Blom Ramel

Reserv
1: Vetlandarevyn

Luciatåget

Sara Arámbula

2: Chopp event

Kafferepet

Carina Perenkranz



För fullständig lista på uttagna i alla kategorier, se LIS' hemsida http://www.lis.nu/ ock klicka på ikonen på framsidan.

Syns i Piteå!
Hilsen Eli Grönhaug

2009-04-25 Jackson 5 gör comeback (men ej som black)

Publicerad 2009-04-26 15:52:17 i Allmänt,

På restaurang Pucken i Huddinge var det i helgen dukat för 70-talspartaj. I ett desperat försök på att göra comeback dök även Jackson 5 upp med broder Michael i spetsen och körde några nya (men mest gamla) mooooves på dansgolvet.

Som enda revybloggare i hela Huddinge fick jag ett exklusivt möte med gruppen.

Först lite förberedelser. Eftersom även Jackson 5 är påverkade av lågkonjunkturen (och det var för övrigt inte det enda de var påverkade av) har de inte längre råd med egna stylister och kör en low-budget-turné. De strök sina egna skjortor, kammade sina egna afros och pudrade så hela logen såg ut som Sahara i sandstorm. Att bli vit neger, ursäkta - afroamerikan - kräver sina pallar potatismjöl. Tid tar det också, särskilt för Michael som höll på i fyra timmar med sitt hår medan lösa kroppsdelar fladdrade i alla riktningar. Lite silvertejp gjorde emellertid susen, nu sitter näsan i minst en vecka till.

   
Alla skönhetsoperationer har dock satt sina spår. Marlon här till höger - brother or sister?


Tito eller LaToyah?  
   
     


Jackie Jackson minglar med Sugar Daddy - en korsning mellan Liberace och ZZ Top


Fröken, två pekinganka, tack! (Ingrid i Huddingerevyn har målat Puckens anka)
 



JACKSON 5
Från vänster: Michael, Marlon, Jermaine, Tito och Jackie Jackson.

Under kvällen försvann den ena brodern efter den andra (typ 10 små negerpojkar) och här är Jackson 3:

Eller vänta - är inte detta The Supremes?

Aaaanyway, 70-talet och the Jacksons rockar än!

PS på måndag 27/4 dvs imorgon får vi veta om vi ska tävla i revy-SM eller ej.....
Ha det!
Hilsen Eli Grönhaug

2009-04-06 Revytextskrivarkurs med Adde Malmberg

Publicerad 2009-04-06 23:36:18 i Allmänt,

Vilken trevlig och rolig helg vi hade!

25 revyentusiaster samlades klockan 12 lördag 4/4 på Hotel Oden på Odenplan. Kursen inleddes med lunch för hungrigt folk som hade rest långt. Vissa både dag och natt tack vare SJ som för en gångs skuld höll tiden så anslutningen missades.

Efter lax & mingel, hittade vi så småningom till kurslokalen på 7.e våningen.
  

Adde Malmberg startade med att snacka generellt om vad som gör en revy bra. För att skriva bra revy krävs......(trumvirvel)....... hör och häpna...... en penna!

Framför allt är sketcherna viktiga i revy (nähä...). Tre BRA sketcher är ett minimikrav. Sen sa han något som jag inte tyckte om, men som jag innerst inne tyvärr vet är sant, nämligen att publiken inte är lika begeistrade för sången som den som har skrivit den..... Ackjasann. Bara att ta till sig. Allt jag gör har en tendens till att på något konstigt sätt utväckla sig till en sång på samma sätt som när jag ska köpa ny klänning och alltid istället kommer hem med en ny T-shirt. Skärpning, hädanefter ska det sketchas!

            
Killen bredvid mig hette Povel (på riktigt!).     Här har jag Povels Penna.

Adde gick igenom 7 utgångspunkter till hur man skriver revynummer. Jag har nog använt de flesta utan att tänka över det. Jag har dessutom använt en åttonde: Utgångspunkt i titel. "Bonde söker fru" är ju nästan som "Bond söker fru" och det lät som et nummer, tyckte jag. Det blev början på min största textångest nånsin. Adde sa dessutom att man borde låta texten vila så man sen kunde fila. Borde jag kanske gjort med Bond, ja.

Vidare ska man vara kritisk till sin text. Gärna låta andra läsa och STRYKA (ooohhh gröss....). Jag hatar att erkänna det, men jag håller faktiskt med.

Vi läste även igenom olika revytexter och diskuterade bra och dåligt. Vad gör en text rolig och vad förväntar publiken sig? Han fick det att låta så enkelt....

Till vänster ser vi Marita Kallin från LIS kansli som stod för ett mycket lyckad arrangemang. Till höger våran guru Adde Malmberg.

Så var det dags för kursens första uppgift - skriva en sketch med följande ämne:
2 personer på tåg. Den ene snackar hela tiden högt i mobil.

Vi fick samarbeta med andra om vi ville, så jag allierade mig med Sollentunarevyn, Måns från Teatergruppen Tibbe och Anders (tror jag) från Sölvesborgsrevyn.


I framförandet fick jag vara Direktör Gyldenswahn och Bosse från Sollentuna var intensivt lyssnande medpassagerare. 

Titta vad bra jag agerar, nästan som om jag har en riktig telefon... ;-)
 
Vi hade för övrigt ungefär samma knorr som en annan grupp. Vi skilde oss dock från mängden pga Bosses Bruna Banan.

Här är tre sketcher till, totalt olika men på samma tema:

  
Från topp och vänster: Eskilstunarevyn, Borlängerevyn och Povel som skrev själv och fick låna aktris.

Många roliga sketcher blev det! Och tillsammans med Adde analyserade vi de olika texterna för att se vad som funkade och vad som inte gjorde det. Inte dumt!

Dagen avslutades med filmtajm.

Inside information: Adde Malmberg är ingen tekniker.

Vi såg bla Monthy Pythons "Ministry of Silly Walks" och gamla Hasse & Tage-nummer.


Sen fick vi hemläxa: Skriv 3 oneliners tills imorgon! Tack för den, du. Jag hade bråttom till whiskyprovning och hade egentligen inte tid men tänkte att det går säkert jättebra efter några whisky. Don't try that at home, kidz! Ju mer whisky desto grövre (och dåligare) skämt visade det sig. De sista vågade jag inte ens läsa upp för mina bargrannar. Ajdå, hur skulle detta gå. Jag ville ju inte göra Adde besviken.

Då jag vaknade söndag morgon hade jag endast ett och ett halvt nånting färdigt skrivit i boken, och det var lite suddigt att läsa. Eftersom jag fick vänta i en evighet på bussen löste det sig dock i sista sekunden och jag levererade 3 någorlunda rumsrena oneliners. Här är två utav dom:

Sex är som champagne - det är bäst när det är gratis.
Två bögar som delar samma kille - det kallas homofildelning.

De gick hem, särskilt den om fildelningen.

Annars var jag mycket imponerad av mina kurskollegors kreativitet. Många riktigt bra vitser var det och vi skrattade en hel del. Av respekt för upphovsrätten återger jag dock inga här. 

Som tur är för mitt tunga whiskyfejs hade vi många fikaraster.

Det var inte bara jag som var lite trött tror jag. De andra hade haft gemensam middag på lördagkvällen och vad jag förstod av oneliners skrivna på barnotor var det flera med lite lågt hårfäste (personerna på bilden har nästan ingenting med texten att göra...).

Så var det dags för söndagens uppgift:
Skriv en sketch antingen på ämne glas i kycklingen eller AMF/Bonus/Wanja Lundby-Wedin.

Den här gången samarbetade jag med Povel Andersson, en mycket duktig kille från syd-Sverige. Vi valde kycklingen och satt en stund och spånade innan vi bestämde att vi ville göra reklamsnuttar för Kronfågel. Här är vår text:

A: Känner du Dig splittrad?
B: Ja...
A: Ät Kronfågel och bli en i mängden!

byt plats

B: Är du inte tillräckligt blödig?
A: Nei...
B: Ät Kronfågel - få en rivstart på dagen!

byt plats

A: Över kycklingfiléten går en fakir
B: Det säger klir-klir....


A: Kronfågel - ett glasklart val
B: Förkrossande gott


Folk skrattade och enligt Adde skulle det funka som nummer. Formen var tydlig, enkel och effektiv. Jättebra, sa han! Lite stolt blir man ju. Men klart suveränt bäst var Borlängegänget. De hade gjort en hel sketch på vers med tema Bonus. Otroligt bra på den korta tiden! De framförde den också mycket bra, jovisst blir man avundsjuk.

Så var det dags för Adde att snacka lite igen. Vad kan göra att en bra text inte fungerar? Vi diskuterade kring detta ett tag och det var både nyttigt och intressant att höra andra gruppers erfarenheter. Adde ritade upp revykurvan. Vi fick lära att revy ska vara som en plog. Bästa numret sist och näst bästa numret först. Man får ofra ett nummer i början för att dra igång, som han sa. Nästa gång ni går på revy vet ni alltså att det bästa kommer till sist! Den som väntar på nåt gott....

Sånger och monologer tog han också upp och gav matnyttiga tips. Stryk två verser i alla sånger sa han. Hm, det blir tufft.

Helgen avslutades i filmrummet igen där vi såg mer Hasse & Tage samt Lena Nyman och Gösta Ekman. Jag saknade dock klipp från riktiga revy-kalkoner. Vore bra att se något som inte funkade och lära av det. Annars var helgen mycket lärorik.



Tusen tack Adde Malmberg för en innehållsrik helg! Tack även till alla revykollegor, ni förgyllde kursen med alla förnuftiga reflexioner. Det var mycket givande, trevligt och inte minst kul. Nu är det bara att vässa pennan och vänta på att texterna ska levereras från Tyskland....


Nu tar jag paus från revybloggen. När någonting händer i revyn under sommaren (som t.ex. när vi ska på revy-SM i augusti) kommer jag berätta, annars hörs vi igen till hösten när vi sparkar igång vår 15. revy. Då blir det jubileum.

Hej så länge och tusen tack för att ni orkar läsa!

Stor klem fra Eli :-)

2009-04-04 Whiskyprovning på Villa Rosen

Publicerad 2009-04-06 20:05:42 i Allmänt,

Lördag kväll samlades några i revygänget på Villa Rosen för skotsk afton. Ledare och huvudöverhällmästare var The Man Himself Anders.



Eftersom restaurangen var fullsatt (whiskyprovningarna är mycket populära) fick vi första parkett - i baren. Anders berättade historien bakom varje sort och hällde med stadig hand. Whisky lagrad på rödvinsfat, romfat, portvinsfat och sherry är inte det värsta man kan hälla i sig bara så ni vet. Du Saliga Säckpipa! De andra smuttade forsiktigt en droppe från varje glas, och någon utbröt "Herregud, du dricker ju som en karl!". Men vaddå. Man går väl inte på whiskyprovning och spottar i glaset? Man måste ju smaka ordentligt så man är riktigt säker på at det verkligen är gott innan man går och handlar.

Möt familjen Glenmorangie:


Whisky på tom mage är en dum idé. Därför åt vi:

Två saftsoppa, tackar!

Närå, skoja bara. Det här åt vi:

Jockes sås var inte att leka med.

F.v. Ingrid, Ing-Britt och Ing-Britts kompis.


MMMmmmmmmmmmmm...............
Nästa är i augusti.

2009-04-01 Städning

Publicerad 2009-04-01 21:47:10 i Allmänt,

Söndagen efter finalen var det storstädning i aulan. Alla kostymer och all rekvisita skulle sorteras och köras tillbaka till förrådet, eller tas hem och tvättas. Många prylar blir det! Mycket damm, löshår, halvtomma tejprullar, fjäder, oliver (!) och vart kommer alla knappnålar ifrån??

Eftersom vi ställde klockan till sommartid och förlorade en timmes sömn (och kanske lite fördi det blev lite sent på lördagen) bestämde vi att träffas kl 11.

Bland de första på plats var Ingrid och Eva, som kastade sig över tjejlogen.


Den här trappan har man ofta sprungit i, senast i lördags innan "Jackson 105" där jag hade ett jättetight ombyte från Bond-brud till Jermaine Jackson.


Så här fint blev det till slut!

Och så här tomt kommer livet kännas ett tag framöver. Vad ska man göra nu, då?

Här vilar dock inga ledsamheter. Till helgen ska jag på textskrivarkurs med Adde Malmberg och revykollegor ifrån hela landet. Ska bli kul! Jag berättar mer om det nästa vecka for den som orkar läsa.

Helgen därefter är det påsk och då ska jag ÄNTLIGEN njuta ledigheten!!! Skal bli så deilig, som vi sier i Norge! Bara sitta med kaffet i morgonsolen på balkongen och lyssna på fåglarna. Aaahhhh.... Och kanske, bara kanske, tänka ut en liten sång, truddelutt eller en pytteliten sketch till nästa år... Men den måste vara KORT!

Vi hörs nästa vecka,
Hilsen Eli

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela