Huddingerevyn 1995–2017 Tack för oss

Efter att ha roat Huddinge med omnejd i över 20 år, har vi nu tagit det tunga beslutet att lägga ner Huddinge Teaterförening Rampfeber, känd som Huddingerevyn.

2015-03-30 Mingelbilder

Publicerad 2015-03-30 22:15:00 i Allmänt,

Teateraporna förfestade med bubbel & skumbananer i logen redan innan föreställningen. Det blev lite väl livligt där ett tag mot slutet av andra akten och vi fick be dem snällt om att dämpa sig tills föreställningen var slut. Då finalfesten äntligen skulle dra igång däremot, hade de somnat. Från vänster: Abbe, Gorillis, Gorulla och Absalon.
 
Så här extatisk blir man när man får så mycket blommor och godis att man inte ens kan bära det. MILJONER TACK till Chrille, Victoria, Gabriel, Inger, Ia, Linda, Annelie, Jenna, Julia & the grabbarna Viking, Micke och Dr. Motor!!
 
En liten tusen-tack-alla-för-ett-fantastiskt-arbete-i-år-skål innan maten
 
Ingrid & jeg
 
Buffén - levererat av ER Catering. Såååå gott!! och det här är taget innan den underbara potatisgratängen kom på bordet.
 
Mmmmmmmm ost asså
 
F.v. Ingrid, Amanda, Eva, Cattis och Nan. Lina stod som vanligt aldrig still.
 
Fint besök av tidigare Huddingerevyartisterna Nan och Cattis
 
DD & D - Drakler Design & Dog i minglet. Doggen var dock hemma och åt paljetter.
 
Marie och Jocke. OBS! Lägg märke till jubileumsmuggen med kärringarna på! Till salu för 100 kr.
 
Alltid glada Lina
 
Eva och Amanda kramas, Stellan är avundsjuk
 
Vem är vem?
 
Diskot
 
Robert testar en nose job
 
Såååå roligt med musiker på efterfest!! Här leder Björn och Håkan allsången.
 
Robert testar en ny frisyr
 
Lite i hatten
 
Vi som var kvar
 
Amanda och jag stängde stället
 
Söndagen gick åt till att riva scenen, städa hela lokalen och köra alla prylar och pinaler tillbaka till förrådet.
 
Hittat i logen - tillsammans med en hög använda ballonger. Säkert att ingen vill stödja föreningen och köpa en jubileumsmugg för 100 kr?
 
Tusen tack för i år! Nu väntar vi på resultat av uttagningarna till Revy-SM, som går av stapeln i Kalmar i augusti.
 
Med vänliga hälsningar
Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2015-03-29 TUSEN TACK TILL VÅR UNDERBARA PUBLIK!!!

Publicerad 2015-03-29 21:28:00 i Allmänt,

Vilket drag det var på sista föreställningen i går! Stämningen var hög redan i foajén, där kärringarna Hilda och Hulda alias Ingrid och Eva var ute och minglade. Finalbus, då? Jo det började redan där i foajén. Hulda gillar som känt starkt att dricka och brukar beställa en stor stark i baren. En stor stark sprit, alltså. I vanliga fall får hon bara vatten, som hon halsar inför en häpnad publik som tror det är vodka. I går gav baren henne dock riktiga grejor. Då fick hon minsann kurerat hostan!

 

Redan i öppningslåten var den fantastiska finalpubliken med och klappade takten. Härligt! SMS-relationen gick hem utan bus och det var nog både jag och Fredrik tacksamma för. Tror vi båda var livrädda för att den andra skulle hitta på något, vilket skulle varit jättesvårt att rädda med den svåra texten, men vi var så snälla så!

 

I Åh åh åh Tjejer blev stackars Eva utsatt igen! Som mormor i familjen ska hon mumsa i sig cupcakes med massor av grädda, bara att Amanda hade gröpat ur cupcakesen och fylld dem med kaviar. Evas min då hon tog en stor tugga fiskäggsgrädde var obetalbar, och regissören och koreografen som satt i salongen och visste om det hela, vek sig i skratt. 

 

I drängarnas Nödiga Spekulationer drog Jocke och Fredrik en extra rövarhistoria och förlängde numret med minst en minut. Som en extra bonus för publiken alltså! Och i Kyrkans Barnkrubbeparty, dvs körövningen, var det inte planerat för bus vad jag vet, men det blev busigt ändå. För det första gjorde Håkan vår pianist nåt konstigt plinkaplonka i introlåten. Sen började basisten Stellan att närmast tala i tungor. Han har brukat komma med lite glada tillrop under Ovan Där, men igår var han visst extra religiös. Sen råkade Eva fylla en utav ballongerna med för mycket helium så den sprack med en riktig smäll mitt i körsången så vi alla nästan kissade på oss. Sen skulle jag tappa en chockladkola på golvet som Ingrid brukar plocka upp i Lilla Flickan-monologen efter, men eftersom det var sista föreställnigen tänkte jag att jag lika gärna kunde tömma resten av påsen. Tydligen var den inte så tom som jag trodde och karamellerna haglade ut över all over the place. Det löste Lilla Flickan jättebra genom att bjuda publiken på dem.

 

Då vi stod i logen och bytte om efteråt, kom plötsligt en hippie med långt hår, peace-smycken och joint inlunkandes. Det visade sig vara Marielle från baren, som precis hade fått Jocke och Eva att tappa hakan ved att stage-rapa dem i Kränkarn. Vår Ljudmaster Rolle trodde det var en av oss andra som hade klätt ut sig och kastade sig över ljudbordet för att hitta rätt mick att höja, men det var alltså inte vi som busade. Vänta bara Marielle, Jocke kommer hämnas när du minst anar det, moahahahahaha...

 

Jag hade som sagt inget bus planerad, men tog istället ut svängarna lite extra när jag tog farväl av mina käraste karaktärer. Och i de svåraste numren testade jag lite andra sätt att göra dem på, till exempel gick Väderleken bättre i går. 

 

Andra akten inledde Amanda och Jocke med att markera Earth Hour i Glada Nyheter, vilken gick hem i publiken. Jätteaktuellt! Och LjudMaster Rolle + LightMaster Robin var helt med på noterna. Gudrun Schyman och Fi's rösträkning blev specialanpassad eftersom sossarna var där och Eva drog med Ann-Marie Högberg i spelet. Kul! 

 

I bandets instrumental innan avslutningen, inledde Åke med ett magiskt trumsolo som fick publiken (och oss som stod i kulisserna och väntade på entré) i fullkomlig extas, och sen levererade Stellan, Håkan och Björn sina solon så taket lyfte. I finalen klappade publiken med och vi fick springa in och göra 3 applådtack. Så otroligt kul!

 

Jag hade många härliga vänner i salongen och fick så mycket blommor och gåvor att jag inte ens kunde bära allt själv!! TUSEN TUSEN TUSEN TACK ALLIHOP, VAD SNÄLLA NI ÄR!!!

 

Sen visade det sig också att våra kära vänner i Knivstarevyn var på besök och dessutom Thomas T, vår tidigare LightMaster. Trevligt! Dessutom tidigare Huddingerevykollegor som var där för att fira 20-årsjubileet.

 

Och fira gjorde vi till långt efter sommartid. Så kul att ha egna musiker som drar igång dans och allsång! I dag har min röst varit självförvållat skruttig, men det behöver jag inte ha ångest för nu som det inte är flera föreställningar! Suck… Vad ska man göra nu, då…?

 

Vi konstaterade att vi alla lider lite utav PTPS – Post Traumatic Production Syndrom, och redan känner separationsångest.

 

Nu väntar vi på resultatet om vem som blir uttagna till revy-SM! Svar kommer i slutet av april.

Om du vill se inskickade nummer, så klicka här:

Revy-SM

Jag återkommer imorgon med lite mingelfoton.

Hörs då!

Hilsen Eli Grönhaug

Huddingerevyn

 

 

 

 

2015-03-28 Redan slut???

Publicerad 2015-03-28 12:27:00 i Allmänt,

Ikväll är sista föreställningen. Det har gått så otroligt fort! Tycker det var som i går att vi smått nervösa stod och trippade inför premiären.
 
 
Publiken i går var fantastisk, tusen tack ska ni ha för alla skratt och för all värme ni gav!! Själv hade jag mina kompisar i salongen, vilket var extra kul, och dessutom hade vi fint besök av vår förra revytrummis Thelander samt revykollegor från Trosarevyn och Sollentunarevyn. Vi fick så mycket rosor och beröm efteråt att vi rodnade från klack till peruk! Både för texterna, som till 80% är skrivna av Ingrid, men även för att vi levererar proffsigt.Tusen tusen tack! 
 
Lukas filmade föreställningen, så vi har dokumentation, och på filmen fastnade följande: alla utom jag dansade fel i öppningsnumret (och dom gjorde samma fel samtidigt allihop!) och i min och Fredriks duett BoHENian Rhapsody fick man se Kast Med För Stor Peruk då jag lite för ivrigt deklarerade min könslösa kärlek. Min första peruktflykt i år faktiskt! Trodde jag skulle klara mig från det (till trots för att jag i årets föreställning har en perukuppställning som nästan liknar röda armén) men icke. Där stod jag i bara perukstrumpan och undrade varför jag plötsligt frös om öronen.
 
Annars fick Gudrun Schyman lite extra röster i går! Jättekul, eftersom Eva, som gör en strålande Gudrun och verkligen är lik henne, har lite ångest för den monologen. Varför vet vi inte, men alla har vi våra jobbigheter. Själv gör jag en monolog om vädret som aldrig verkar gå hem, och det är väl min största ångest i år. Och alla snabba ombyten. Ni skulle bara veta hur vi svättas där ute i kulisserna mellan vissa nummer!
 
Jocke och Amanda får mycket beröm för sina glada nyheter och inslaget om tiggare utanför ICA. Folk undrar först om man verkligen får skoja om det där, men de gör det med så mycket värme så det går hem och är ett av de numren som först nämns efteråt. 
 
Ikväll är alltså finalen på vårt 20-årsjubileum och frågan man ställer sig inför varje final är: vem kommerr busa och hur?? I en final är man aldrig säker. Regeln är dock att man inte får förstöra för någon och publiken får inte märka något. Vem vet vad som kan hända...
 
Kom och se!
Dörrarna går upp kl strax innan 19 och biljetter kan köpas i entrén.
 
Hilsen
Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2015-03-23 En bra helg!

Publicerad 2015-03-23 22:47:04 i Allmänt,

Söndagens föreställning blev också mycket trevlig! Som tur är verkade halsen ha repat sig sen förra helgen - efter några badkar dunderhonung - och det var bara att fläska på. Och jag har verkligen några högljudda nummer i år. Också.
 
Det kom en hel del publika show-ups, extras, walk-ins, förhandsobeställda eller kalla det vad du vill, de var hur som helst jättevälkomnatackförattnikom och såg till att fylla salongen och skapa det där härliga sorlet som man längtar efter att höra när man står där och trippar i kulisserna innan det börjar. 
 
Här kan ni förresten läsa om oss i Huddinge Nyheter nr 1, mars 2015:
Huddinge Nyheter
 
Måste också berätta om vår uppsjungning. Som jag har skrivit tidigare, brukar vi efter uppsjungningen sparka varann bak innan varje föreställning (man får ju inte säga Lycka till - heaven forbid) och samtidigt passade vi med förra bandet på att ge varann massage. Var sin massage-kick helt enkelt. I år med 3 nya musiker däremot, var vi lite blyga och bestämde oss för att ligga lågt med denna tradition ifall någon hade intimitets-issues eller nåt. Vi har dock smugit in det lite försiktigt igen och nu har det utvecklat sig till renaste sektritualen. Uppskattat, visar det sig! Vissa uppskattar det lite extra.
 
Sen, i Fredriks och min hen-duett i slutet, hade han tydligen plötsligt bestämd sig för att ändra sin walk då han kom invaggandes på scenen. Att hålla sig för skratt gick dåligt. Får se vad han hittar på nästa gång - som är fredag 27/3 kl 19! Nu har du endast 2 chanser kvar att se vår jubileumsföreställning så skynda på!
 
Biljetter bokas via våra ombud, via www.huddingerevyn, via mail: [email protected] eller ring ANNA 073-0370904.
 
 
 
 

2015-03-22 Endast 3 kvar

Publicerad 2015-03-22 11:20:16 i Allmänt,

Nu går det undan! Igår spelade vi för en nästan fullsatt salong og då var det drag! Lite ringrostiga efter en hel veckas speluppehåll vacklade vi lite i början, men när vi först hittade tonen igen flöt det på som bara den. Vilken härlig publik!!

I pausen kom vår före detta kapellmästare Lasse på besök ner i logen och det var så trevligt att krama om honom igen! Han verkade nöjd (och framför allt tror jag han var glad att slippa göra arrangemang till vissa überkomplicerade låter vi har med i år... All heder till vår nya kapellmästare Björn Melin som vågar sig på allt, vilken lirare!)

Hörde efteråt att vi även hade haft besök av vår tidigare revykollega Inger i publiken, som jag missade att hälsa på. Hej Inger!

Föreställningen går så otroligt fort i år! Första akten är klar nästan direkt efter öppningsnumret känns det som. Det märks att vi är färre på scenen, blir snabbare ombyten. Själv går jeg upp till öppning och kommer inte ner i logen igen för efter halva första akt - har snabbombyte till husfru till vänster och dotter-syster-moder till höger. Sen är det ner och kasta sig i kör-rocken innan det blir på med rosa toppluva i psykomaten. I kungascenen blir det ett hypersnabbt ombyte från Mette Marit till Madeleine och vips så är första akten slut!

Idag spelar vi kl 15 - kommer du? Biljetter kan köpas i entrén.

Hilsen
Eli Grönhaug
Huddingerevyn

Klipp från Huddinge Nyheter:



Mamma & Laurits var på besök från Norge och Laurits vann fruktkorgen!! Gissa vem som fick den... :-)




2015-03-15 Jorå

Publicerad 2015-03-15 12:09:07 i Allmänt,

...det gick väl ok igår, trots raspiga stämband. Vi hade rekordmånga förhandsbokade och fullt drag i brunchbuffén, som levereras av ER Catering. Gottgottigottgott! Och trevlig publik!
 
Dessutom filmade vi föreställningen, för att skicka in bidrag till revy-SM. På filmen låter jag dock som en korsning mellan Rod Stewart og Kermit the Frog, men jag tog mig i alla fall igenom.
 
För att kurera halsen drack jag ungefär tio liter ljummet honungsvatten och köpte halva apotekets lager av Bafucin, Ipren, nässpray och Strepsiler med honung. Så jag genomförde showen kraftigt dopad och på en sockerkick jag inte kommer landa efter på veckor. Mer socker, ge mig mer, MER....
 
Annars flyter föreställningen på bra! Den är aningen kortare och tajtare i år, och det, tillsammans med fyramannsorkester, ger ett oerhört bra drag. Vi har kändisar med, som Magnus och Brasse, Gudrun Schyman och Kungafamiljen, vi har Glada Nyheter, dansande lattepappor och en psykomat där man kan köpa sig en diagnos och vi har gamla favoriter som Jourhavande Mormor Esther, som ger dig sitt stöd på sängkanten. Folk skrattar och det kan du också få göra!
Till exempel kl 17 i dag, då vi kör nästa föreställning.
 
Välkomna!
Hilsen 
Eli Grönhaug
Huddingerevyn
 

2015-03-14 HJÄLP!!

Publicerad 2015-03-14 11:15:46 i Allmänt,

Har någon en mirakelkur för tappat röst?? Jag har varit förkyld hela veckan och en skådespelares största mardröm har nu blivit sann - min röst är sönder! 

På gårdagens föreställning, då vi förresten hade en jättemysig publik som fnissade och gapskrattade härligt, klarade jag mig igenom, men lite hesare för varje nummer. I dag dock.... Det jeg klarar att pressa fram av ljud låter som en parningsrital för brunstiga åsnor. Ont gör det också. 

Och vi som ska filma föreställningen idag för att skicka in nummer till revy-SM! Not good. Tur jag har bra scenkollegor som levererar i alla fall!

Honungsvatten, ingefär, citron, varm halsduk och fisherman - fler förslag? Någon?

Hilsen Eli
Utan Röst Söker Tröst

2015-03-09 Sköna söndagen

Publicerad 2015-03-09 21:52:37 i Allmänt,

Dan efter premiären sägs vara den svåraste föreställningen, eftersom man då svävar runt på rosa moln efter alla rosor på premiären. Söndagens matiné kändes dock inte svår alls! 

För det första var det fantastiskt vackert väder, vilket var ensemblens första möte med solen sedan i höstas och vi kände oss som kalvar på första sommarbetet. Vi har ju varit instängda i den mörka aulan varje ledig stund under repetitionernas gång och kunde för första gången sova ut.

Sen möttes vi av Amanda, som hade med sig en hel korg med godis!! Banta till finalklänningen kan man göra en annan dag. 

Sen flöt det bara på och vips så var föreställningen över. Sen var det att packa hem och fara ihop, som Bosse alltid sa. Nu sitter han i Thailand och är avundsjuk på oss som får stå på scenen. Sådan går det när man emigrerar, Bosse!

Aaaaaanyway, här ett par bilder.
Må gott, så ses vi på fredag då vi kör vår nästa föreställning!
Hilsen Eli

Klipp från Södra Sidan Huddinge 7/3

Ingrid och Amanda efter skönsång

Kungafamiljen kom på besök till Huddingerevyn!

Lösfranspåtagning pågår, störa ICKE

Iklädd mina premiärblommor


2015-03-08 TACK, UNDERBARA PREMIÄRPUBLIKEN!!

Publicerad 2015-03-08 09:54:58 i Allmänt,

Då var flaskan uppkorkad och succén är ett faktum. Va bra det blev! Til och med vår ljudtekniker Rolle var extatisk redan i pausen och sa att det här var bästa premiären i Huddingerevyns historia! Och han brukar verkligen inte slösa med godorden. 
Själv gjorde jag några urkorkade missar, hade blant annat sönder min bästa punch i kontaktannonsen, men tror inte ni i publiken märkte något. Ni var helt med på rästen och tusen tusen tusen tack för det!
Efteråt blev det smörgåstårta och bubbel för alla som jobbat på och bakom scen. Regissör'n och koreografen höll sitt traditionsenliga tacktal med utdelning av individuella tavlor till alla, vilket framkallade många skratt.
Idag är det föreställning kl 15, så nu laddar vi om för att ge järnet igen! 

Här kommer några bilder från premiärminglet.
















2015-03-07 Korken Ur Flaskan!

Publicerad 2015-03-07 13:21:42 i Allmänt,

Dagen P är här - Premiär!

Efter det speedade genrepet i torsdags är vi nu grymt revanschsugna och längtar efter att få möta vår publik!

Revybuffen är framdukat, perukbuffen är uppställd, nya scenstrumpor är uppackade, glitterhängslerna är på, musikerna har lackerat tånaglarna och foajén har fått en välkomnande ansiktslyftning. 

Huddingerevyn är klara för besök! Kl 19 ikväll går korken ur flaskan, och har du inte bokat biljett, kan du köpa i entrén.

Varmt välkomna till vårt 20-årsjubileum!

Hilsen 
Eli Grönhaug 
Huddingerevyn

2015-03-06 Genrepet överstökat

Publicerad 2015-03-06 08:47:48 i Allmänt,

Igår var det genrep inför en handfull tapra själar. Det blev en blodfattig framförelse med tappade texter, tappade toner och tappade rekvisitaföremål. Framförallt i min monolog om vädret, där allt som kunde rasa gjorde det. Regissören såg inte jättenöjd ut och i genomgången efteråt fick vi skäll för att vi hade för bråttom och inte lät stackars publiken andas. Förlåt, publiken! På premiären imorgen ska vi skärpa till oss, vi lovar!
Har du bokat biljett? Om inte, kan du göra det här:
www.huddingerevyn.se
Vi ses!
Hilsen Eli

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela