Huddingerevyn 1995–2017 Tack för oss

Efter att ha roat Huddinge med omnejd i över 20 år, har vi nu tagit det tunga beslutet att lägga ner Huddinge Teaterförening Rampfeber, känd som Huddingerevyn.

2013-01-27 Koreograf, kostymör, kassör

Publicerad 2013-01-27 22:15:14 i Allmänt,

Idag hade vi fint folk i salongen! Äntligen har vi vår kära koreograf Lina på plats - hon började redan att ivrigt få oss att sväva som svalar (och kameler) över scengolvet. Hennes första uppdrag blir att få ordning på öppning och final, sen får vi se vilken magi hon kan tillföra i andra musiknummer. Sen ett trist besked - vi får inga danstjejer från hennes dansskola Jordbro United i år. Tjejerna har ju en hel del skola och studier och engagerar sig dessutom i olika shower och events på fritiden. Vi kommer sakna er, sprudlande härliga Jenny, Emma och Camilla! Ni förhöjde verkligen showen förra året.
 
Sarah vår kostymkonstnär kom också in igen med både Henke & Doris, dvs make & dotter. Henke hjälper till och fixar rekvisita/specialkostym och Doris Hilma Metallica kommer med glada tillrop.
 
Sen kom även Anna Kassör in och hämtade revybiljetterna. Så nu hoppas vi dom försvinner fortare än fortast. Det är bara att boka biljetter! Läs här vart och hur: www.huddingerevyn.se
 
Här räknar Ingbritt biljetterna till Årets Hits:
 
Närmast ser vi koreograf Lina, som tittar igenom alla nummer för att sätta dans & rörelser.
Ovan: En porrig soffa. Eller julig? Kom på föreställningen, så får ni se! Nedan: Igår blev det en resa till förrådet för att plocka på oss prylar och rekvisita. Sedan åkte Ingrid och jag med hem till Eva, där vi satt och spånade på nya nummer. Vi har ungefär en kvart kvar att fylla för att få med alla Årets Hits!
 
Nu är det textskrivning, textplugg och karaktersättning som gäller fram tills på torsdag.
 
Ha en fin vecka!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn
 
 
 

2013-01-24 ...åsså lite kläder på det.

Publicerad 2013-01-24 19:43:28 i

Idag har vi besök av Sarah vår kostymör! Så nu går vi igenom nummer för nummer med hur vi har tänkt oss att det ska se ut. Och Sarah noterar så pennan ryker.

KapellmästarLasse har dessutom skickat en del ljudfiler med musik och nu sjung...eh skriker vi oss igenom alla tonarter som finns åsså några stycken till. Uppsjungning är överskattat.

Vi hörs i helgen!

Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2013-01-20 Teaterspöket har varit ute igen!

Publicerad 2013-01-20 20:56:23 i Allmänt,

10 mycket danssugna revyare står nu och trippar i sina ballerinaskor och bara väntar på koreografens magiska touch! Grovrörelserna till både öppning och final har vi lagt, så no worries, Lina! Resten är ju bara en walk in the park.

 

Kanske var det den intensiva dansen som gjorde att det plötsligt luktade bränt i aulan i dag? Vi sprang runt och letade efter källor till eld och rök, men hittade inget och plötsligt var röklukten borta. Eller ska vi säga spöklukten? Vi misstänker att teaterspöket har varit framme igen!

 

Ni som har följt oss genom åren vet att Huddingerevyn har ett mycket busigt spöke som skrämmer oss runt midnatt när vi är på våra skrivarkickoffer, öppnar takluckorna i aulan under natten när det snöar och nu får det att lukta bränt. (Undrar om det var spöket som försökte gasa ihjäl oss med påträngande äggasmörgås-liknande doft precis innan vi skulle göra entré i Grisarna direkt efter lunch också? Not okey, Spöket! Nästa gång får du försöka kniiiipa, eller låta bli att äta så stark mat ;-) 

 

Idag drog vi igenom de stora scenerna rätt så grundigt. Sen fick Eva och jag testa den nya sketchen Ingrid hade med i torsdags. Kan bli kul! Om vi klarar av att hålla tankarna på rätt plats medan vi plockar fram rätt rekvisita, vill säga (and good luck with that, by the way).

 

Kan också säga att Fredrik kommer framföra en riktig pärla av en sång som beskriver en av årets stora snackisar. Inget öga kommer vara torrt, säger jag bara!

 

Det skrivas fortfarande i skrivervärkstan. Ingrid är ju alltid produktiv och Eva har också något på gång. Själv har jag ett par idéer till nummer, sen får jag snart börja tänka på texter till programbladet som också ska i trycken nångång i god tid innan premiären.

 

Ha en fin vecka allihop! Nästa rep är på torsdag. Får hoppas jag har lyckats lära mig en del av mina texter till dess.

 

Hilsen

Eli Grönhaug

Huddingerevyn

 

2013-01-19 Nytt rep, nya möjligheter!

Publicerad 2013-01-19 15:27:23 i

Idag var Den Stora Experiment-Dagen.

Nu har vi testat de olika rollerna i alla möjliga karaktärer, tolkningar & dialekter. Men FÖRST som alltid öppningslåten och finalen, som vi lade de första vacklande stegen mot koreografi på.

Nu är jag hes! Den som har skrivit texten till låtarna och vet hur de kluriga raderna ska gå, får klämma i för Kung och fostervatten så alla sjunger i takt. Hem o vila. Och skriva lite till. Vi är ungefär åtta nummer kort.

Vi hörs!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2013-01-17 Nu blir det roligt!!

Publicerad 2013-01-17 21:38:00 i

Oj vilket bra rep idag!

För det första hade Ingrid med sig en nyskriven sketch som hon enligt egen utsago hade drömt fram och den kommer bli superbra och inte likt nåt ni sett innan. Dessutom blir det repris på ett mycket uppskattat nummer vi körde för några år sen fast med uppdaterat slut och det numret är det inte bara superkul att göra - publiken älskar det också! Vilket nummer kan det va, sa ni? Allt jag säger är att det blir bira, brudar & lite naket.

Sen testade vi finallåten, som jag äntligen har fått fingret ur tangentbordet och skrivit och den gick hem. Yay! Nu kan koreografen & hela dansbaletten bara komma!

Jo, vi sjöng genom alla låtarna också. Med egen DJ knälandes framför orkestern, se nedan.

Hörs i helgen!

Hilsen Eli Grönhaug

Huddingerevyn

2013-01-13 Nya texter

Publicerad 2013-01-13 13:00:00 i

Igår var det lördag och lite frånvaro pga jobb & influensa, så det blev ett kort rep och sedan gick Eva och Ingrid hem och satte sig vid datorn. Resultat: 2 nya sketcher.

Idag går vi igenom både gammalt och nytt. Ingbritt är sjuk och Fredrik jobbar så vi andra hoppar in och täcker varandras roller. Roligt att se hur andra tolkar samma roll.

Just nu är det lunch och sen kommer kapellmästarLasse med musik.

På fotot nedan syns tre revyare, lyckligt utsläppta i solen som kalvar på grönbete om våren.

2013-01-10 Vi repar på

Publicerad 2013-01-10 20:58:00 i

Halvtid i dagens rep, har hållit på sen 18 och nu är hon halvtjuett.

Idag började vi med teatraliska uppvärmningsövningar i regi av regissörn för att få upp energin. Sen rev vi av öppningslåten ett par gånger och sprattlade oss igenom grisarna där det blir myyyyycket väntande i kulisserna för miss Grönhaug men sådan är revy man får vänta vänta vääääänta på sin entre och när man precis ska in efter en halvtimmes stanby så bryter regissörn och tar om det från början. Ja ja, ut igen då. Och så blev det fika.

Nu fick jag dock lite längre paus för just nu kör Bosse och Ingrid igenom sin apotekscen.

Hörs i helgen!
Hilsen
Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2013-01-06 Grisigt värre

Publicerad 2013-01-06 16:33:36 i

Idag var jag först på plats. I väntan på nyckelperson stod jag utanför sceningången med min iPod-docka med öppningslåten på full guffe (som Kapellmästarlasse har spelat in) och övade Årets Hits till nyfikna förbipasserandes förundran. Ingen tid att spilla här inte, ju snabbare man lär sig alla texter ju lättare blir det.

Sen då Ingrid kom hade hon med sig en alldeles ny text för hela ensemblen, ett riktig grisigt nummer kan man säga. Nöff!

Och mitt i somnade Bosse som vanligt. Revy tar på krafterna!

Nästa rep nu är på torsdag. Fram tills dess gäller det att skriva skriva skriva!

2013-01-05 Nu är vi på G!

Publicerad 2013-01-05 18:38:00 i

Hej och God fortsättning!

Hoppas alla har haft härliga, lediga dagar och att Tomten har överraskat med trendiga onyttigheter.

Den här helgen bankar våra revyhjärtan lite extra för alla kära revyvänner runt i Sverige som har premiär på sina nyårsrevyer i dessa dagar. Sparkibaken på er alla och ha så kul!

Hos Huddingerevyn var det idag kollationeringsdags och vi har en lång väg till vår premiär 2 mars. Men vi vet att tiden dit går alldeles för fort! Särskilt med tanke på hur få texter som är klara.

Gänget träffades i aulan över några pannor kaffe och sen läste vi oss igenom. Jorå, visst hade Ingrid varit jätteproduktiv och skrivit massor i julen, men själv har jag bara klämt ur mig 2 små barn hittills. Aj... Känns som jag ligger sämre och sämre till för varje år nu, skärpning!

Aaaanyway, många skratt blev det idag! Så det blir revy i år också :))

Imorgon är det rep igen. Här några bilder från dagens aktiviteter.

Hilsen
Eli Grønhaug

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela