Huddingerevyn 1995–2017 Tack för oss

Efter att ha roat Huddinge med omnejd i över 20 år, har vi nu tagit det tunga beslutet att lägga ner Huddinge Teaterförening Rampfeber, känd som Huddingerevyn.

2009-01-31 Hopp

Publicerad 2009-01-31 18:08:39 i Allmänt,

I dag inledde vi med tre timmars dans. Det gick bättre än förväntat faktisk! Jag tror jag nu har hittat ett sätt att ta mig igenom finalen utan varaktiga skador på kropp och själ, så nog finns det hopp om livet. Hopp finns det även i öppningsnumret. Efter den här säsongen kommer vi vara spänstigaste revyn i hela Sverige.

Efter dansen blev det lunch innan regissör'n kom med repschema. Vi gick igenom alla nummer i en möjlig ordning. Första akten blev ungefär 40 minuter och andra akten 30, så det är bara att skriva på. Ett par nummer till är på gång och så finns det ju att köpa förstås. Fast vi i Huddingerevyn brukar skriva det mesta själva.

Våran nya kostymör kom och tittade på medan hon noterade ivrigt i sin designerbok. Hennes fulla namn är Suzanne(med Zeta)Aranki. (Om du läser detta Christer, kan du kanske lägga in det på hemsidan? Efter att ni har festat klart i Trosarevyn ikväll såklart - ni har ju final!)

Nu är det lördag och kvällen är ung!
Hörs i morgon,
Hilsen Eli

2009-01-29 Gilla läget

Publicerad 2009-01-30 00:41:49 i Allmänt,

Som aktör måste man ibland göra saker man inte känner för. Det kan vara en roll man inte hittar någon trovärdig tolkning av, en situation man inte känner sig bekväm i eller en sketch man ganska enkelt inte tycker är rolig. Vad gör man då? Jo, man kan yla som en diva och förkunna för Kung och Fosterland at man minsann inte ställer upp på vad som helst, man kan bita ihop och göra så gott man kan fast det inte blir bra eller man kan be regissör'n snällt om att få göra något annat i stället. Ett nummer blir ju oftast bäst om de medverkande förstår kärnan i historien och inte minst tycker numret är roligt.

Men vad gör man när det är självaste finalnumret man inte gillar...? Det är ju obligatoriskt för alla och ska liksom vara KUL! Hejsan hoppsan, verkar som jag har ett litet problem. Det får bli att gilla läget helt enkelt, kosta vad det kosta vill. Inget ont om finalen - den blir garanterat rolig för publiken! Det är nog bara jag som inte gillar den. Den påminner mig kanske lite för mycket om mitt eget liv skulle jag tro. Vem vill spela sig själv?

Som ni läste både på och mellan raderna ovanför hade jag ingen god dag på rep ikväll. Så blir det ibland. Vår koreograf tränade dans med oss i tre timmar och vi gick igenom hela finalen samt lärde oss nästan hela öppningsnumret. Effektivt arbetat, måste jag säga! Hem och öva.

Något positivt hände dock: vi har blivit med sömmerska! Susanne (efternamn kommer så småningom) hälsade på oss och vi snackade kläder till olika nummer. Susanne är ingen traditionell sömmerska utan gillar att skapa och använda sin kreativitet. Hon ska få nog att bita i.

Snickarmästare Bosse hade även snickrat prov på hur scenografin kan se ut, och tankar och idéer diskuterades med regissören. Kan bli häftigt! 

Nu blir det vila, imorgon är det fredag och då måste jag samla energi, för på lördag är det bannemej dans igen...

Må så gott tills dess!

Hilsen Eli

2009-01-26 PR

Publicerad 2009-01-26 21:34:55 i Allmänt,

Nu har jag haft kontakt med Christer som ansvarar för Huddingerevyns PR, programblad och hemsida. Han är klar med repetitionerna i Trosarevyn nu och föreställningen går för fulla hus och stormande jubel. Kul!

Därmed har han mer tid att fixa & trixa med våran hemsida och vårt PR-material. Han har bl.a. precis gjort klart en reklamfolder som ska skickas ut till alla HUGE-bor. Under vecka 6 kommer han och tar kort på ensemblen så vi får färska fejs på hemsidan.

Två helger i december stod vi enligt gammal tradition i Huddinge Centrum och sålde lotter för revyn. Första priset var revybiljetter inklusive revybuffé. Stort grattis till alla lyckliga vinnare! Maten levereras som vanligt av Villa Rosen och det är alltid smarrigt värre. Revymeny'n presenteras på hemsidan inom kort, och som det ser ut idag blir det italiensk buffé. Ser redan fram till premiären då vi i ensemblen får smaka.... :-)))

Hadet!
Eli

Kökstjänst

Publicerad 2009-01-25 20:07:13 i Allmänt,


Efter varje rep blir det alltid många kaffekoppar överallt. Tur at vi har vår egen Diskmaskin, också kallad The Disco.

2009-01-24 Trött...

Publicerad 2009-01-24 21:06:58 i Allmänt,

Idag var ensemblen en aning trött eftersom vi var i Trosa på revy igår kväll och det blev lite sent. Det var en kul föreställning med många bra nummer. Inte minst är det lärorikt att se hur andra tolkar nummer man själv har gjort.

Vi diskuterade lite tankar kring olika revyer vi har sett för att se vad vi kan lära av andra. Viktigt är det också att komma till insikt om vad vi är bra på. And never underestimate the power of the SMILE...

Trötta eller inte - Regissör'n sparkade igång oss på scengolvet med sång, dans och ihärdig klappklapp. Då vi började vakna till liv fick vi en välförtjänt kafferast. Bosse våran godisgris hade, som så många andra gånger, med buller och godis. Farligt, det där...

Just nu är jag hes efter att ha skrikit mig igenom en vansinnesduett som är jättesvår även för proffsen. Hur vi ska lösa sången utan att tortera publiken är i skrivande stund en gåta, och Regissör'n började få något mycket tveksamt i sin blick. Han höll dock god min.

Imorgon är det nya tag. Då startar vi med et nummer jag inte är med i, så jag och några till fick sovmorgon.
God natt!
//Eli

2009-01-22 Alla samlade

Publicerad 2009-01-22 23:37:36 i Allmänt,

Så var dagens repetition över. För första gången var hela ensemblen samlade. Lite utav en sensation eftersom influensan har gått som olympiska elden genom gruppen.

Vi började som vanligt med att sjunga och dansa igenom öppnings- paus- och finallåterna. Sedan övade vi en häftig rap, rythm & naked-scen der nästan hela ensemblen är med. Numret är genialiskt, typ ett sånt nummer man önskar man hade skrivit själv, men det kräver extrem timing. Öva, öva, öva.

Vi läste också texten (the cut version) jag skrev färdig i tisdags. Det verkar som den fick godkänt, så då är vi en sketch närmare färdig materiale. Tack alla aktörer för suverän inlevelse :-)))

Plötsligt dök vår kapellmästare Lasse upp med nyinspelad revy-musik, så nu har vi CD'er att öva till. Fast imorgon är det ingen som kommer öva, för då åker hela gänget till Trosa för att titta på Trosarevyn. Ska bli kul!

Nu väntar en intensiv revy-helg med repetitioner hela lördagen och söndagen. Alla roller är inte utdelade än, men man kan i varje fall öva det man har fått så långt.

Nå tar jeg kvelden, som vi sier i Norge.

God natt!
Hilsen Eli

2009-01-20 10 little indians...

Publicerad 2009-01-20 18:35:57 i Allmänt,

Jahapp, så var det bekräftat - Christer får ingen barnvakt och kan inte bli med på scen i år han heller. Därmed är vi 8 i ensemblen. Vi var 9 i "Drömrevyn" 2006 och redan då sprang jag som en piskad höna från logen upp på scen, rablade anfådd tre rader, kastade mig ner i logen igen för ett snabbt ombyte, spurtade upp på scen, bablabablabla-hehe, kastade mig ner för trappan och i nästa kostym, upp igen  - ojdå fel kostym, ner igen, byta och var alldeles genomsvettig efter varje akt. Och i år är vi 8. Hm. Somebody's gonna start working out...
I och för sig - vi har än så länge ingen till att sy våra kläder, så några ombyten blir det kanske inte snack om så länge det inte finns något att byta om till. Foten i kläm? JAJAMENSANN!

Just nu skriver jag på en TAL-sketch (directors orders), men den tar ju aldrig slut! Ser ut till att jag får ge ut bok i stället. Eller stryka, kutta, döda några kapittel. Vi får se vad regissör'n tycker, mailer över texten ikveld.

Igår såg jag Idrottsgalan, och shit! Ett utav numren var snarlikt ett jag har skrivit som vi ska ha med i Fritt Fall. Men pyttsann vem tittar på SVT. Dom har ju liten publik jämfört med Huddingerevyn.

Torsdag är nästa repetition. Tills dess har jag typ 10 sångtexter att lära mig...

Ha det!
Hilsen Eli (fortsatt norsk)

2009-01-19 Fallet är Fritt!

Publicerad 2009-01-19 11:07:48 i Allmänt,

Hej!

Äntligen är 2009 här och Huddingerevyns repetitioner av Fritt Fall är igång för fullt (ja, det vill säga, vi repeterar det material vi har skrivit så långt, eh.....vilket är en akt ungefär....) så får vi se vad mera vi kan komma på. Så långt ser det ut till att det blir en musikal  - varför är det mycket lättare att skriva sångnummer??

Aaaanyway, vi har fått lite ändringar i ensemblen. Li, Mathias och Mats kan tyvärr inte vara med på scen i år och vi tackar för insatsen så långt samt många roliga inslag. Christer har startat revy i Trosa och i skrivande stund är det osäkert om han också kan vara med, men vi håller fingrarna. Dessa fantastiska personer ersätts av rutinerade Jane Falkenborg-Dahlman från Sollentunarevyn samt gamla godingen Jocke Norberg som var med för två år sedan. Välkomna i gänget!

Efter helgens repetitioner har vi nu gått igenom allt material och ser att vi måste skriva flera rena talnummer. Och skynda, skynda, premiären är 6 mars. 

Därför avslutar jag med detta för att kasta mig över textförfattarearbetet.
NU ÄR VI PÅ GÅNG!

Vid tangenterna,
Eli Grönhaug
(som pga lättare språkförvirring skriver lite fel ibland. Jeg er jo egentlig norsk)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela