Huddingerevyn 1995–2017 Tack för oss

Efter att ha roat Huddinge med omnejd i över 20 år, har vi nu tagit det tunga beslutet att lägga ner Huddinge Teaterförening Rampfeber, känd som Huddingerevyn.

2010-01-31 Vilken helg!

Publicerad 2010-01-31 19:35:19 i Allmänt,

Nyss hemkommen från helgens revyrepetition som visade sig bli en riktig långkörare. Lördagen repade vi från 10-23! 
      
Inte riktigt så jobbigt som det låter. Fredrik fyllde nämligen år och ville bjuda på kalas, så efter reptid kl 17 blev det öl, vin och jättesmörgåstårta, läckert fixad av Jocke och Restaurang Villa Rosen. Tusen tack kära Fredrik och allihopa för en supertrevlig och rolig kväll!

Våra gäster bjöds sedan på revykaraoke, där alla fick köra sina favoritnummer.

Säg vad ni vill om smörgåstårta, men det verkar som det är suverent för kreativiteten! Aktörerna vågade släppa loss på ett helt nytt sätt och vissa nummer fick tillägg och inlevelse som sällan skådats, till vild jubel från den entusiastiska publiken. Det ÄR altså möjligt att kombinera business with pleasure.


Vissa nummer fastnade även på film, kolla Huddingerevyns sida på Facebook för att titta.

Så blev det efterfest med traditionsenlig bastu & gitarr.
    

 

Nu gäller det att sätta alla texter till nästa helg.

Ha en fin uke!
Hilsen Eli

2010-01-28 Vaddå rätt nyckel?

Publicerad 2010-01-28 22:26:54 i Allmänt,

Ett måste för att göra revy är att man har rätt nyckelbricka så man slipper stå ute i snöstormen och repetera. Alla manus blir blöta, man ser inte vad det står i mörkret, man fryser lösungar på sig och det går inte att koka kaffe. Man kan inte bara ta en vilken som helst nyckel Jocke, den ska liksom passa också. Capiche?

Ett litet manfall idag gjorde att ett gäng åkte med Sarah Söm till förrådet för att hämta kläder medan vi som inte gillar kläder blev kvar i aulan och sjöngsjöngsjöng.

Christer hade förrästen med provjackor - Huddingerevyn ska äntligen få revyjackor med tryck jatack og jisses va fina vi ska bli.

Det var min tur att ställa in kaffeapparaten idag och gissa om det ubröt skrik & panik då jag plötsligt tappade filterdosan och alla trodde att det var kaffekannan. Men det var det ju inte!

Ha en fin torsdag, fredag, lördag, august eller när du nå läser detta!
Hilsen Eli

2010-01-24 Musik & Rytmik

Publicerad 2010-01-24 19:38:38 i Allmänt,

Idag fick vi besök av Kreti & Pleti. Först kom Sarah Söm och mätte tjejerna både på in-, ut- och fetsidan i värsta Project Runaway-stil. Hon mätte oss på ställen vi inte ens visste det gick att ha kläder så i år ser det ut till att även strumporna blir figursydda.

Så kom Lasse Kamelpestare, eller Kapellmästare som han brukar kalla sig eller var det tvärtom. Han gick i alla fall igenom den musikaliska biten för att anpassa tonarter. Som vanligt på den här tiden gråter vi blod och vill sänka sänka sänka men det är inte Lasses första år i gamet så han vet att vi kommer gråta lika mycket blod för att höja höja höja ju närmare premiären vi kommer och vi har sjungit upp det otränade magstödet som vilar i sitt plufsiga sommarfläsk utanför revysäsongen.

Så kom Anna Koreograf och satte öppningsdansen på null komma svisj så nu är vi nästan klara att köra. Lite kläder på det där, bara.

Så fick jag höra att Bosses dotter har gjort ett enormt jobb med att fixa sponsorkontrakt. TUSEN TACK!! Vi behöver all hjälp vi kan få så det uppskattas verkligen!

Så fick jag höra att det var ok å gå hem, så det gjorde jag.

Hörs på torsdag,
ha en fin uke!
Hilsen Eli

 

2010-01-23 Hallelaptopluleja

Publicerad 2010-01-23 20:23:13 i Allmänt,

Inga flera blåmärken idag, men desto mera stämbandssprickosprack. Testade ett nytt nummer, en sorts monolog (antar jag man ska kalla det) och jag vet redan nu att ljudmästare Rolle INTE kommer bli så glad.....

Vi sjöng en hel del idag också. Och på slutet av dagen läste vi ett nytt nummer som inte har lustiga figurer, buskis eller buskage. Helt vanliga människor i en helt vanlig människosituation helt enkelt.

En film från dagens övningar ligger förresten på vår sida på Facebook.

Här kommer en alldeles vanlig bild:

Lunch i Bregottfabriken


Så här blir benen efter en dag med revyrepetitioner.

2010-01-21 Hes & Gul & Blå

Publicerad 2010-01-21 23:30:02 i Allmänt,

Hes och full av blåmärken kom jag precis hem från kvällens repetition. Nu börjar det likna revy! Vi repeterade nästan bara ett nummer idag - ett ensemblenummer med mycket sång i höga tonarter som blir längre och längre eftersom regissör och skådisar kommer på roliga saker hela tiden och fortsätter detta kommer numret ta hela första akten. Men skrattade gjorde vi!  

Mina skor limmade plötsligt ihop sig mitt i trettonde entréen och jag flög in på scenen i ett överraskande stagedive med båda knäna först. Sen skulle min rollfigur rulla nedför en trappa. Det gick jättebra första gången, men då fick jag prestationsångest och tog kanske i lite för mycket de nästa tjugoåtta (ok...minus tjugofem..) gångarna och nu har jag i tillägg till lila vattenknän även blågula bölder på baksidan. Cool!

Lördag kommer vår kostymör och tar våra mått så det blir hårdbantning fram tills dess. Kaffe och morot, jatack.

Christer har fixat lite sponsor-, annons- och tidningskontakter så vi kommer synas mycket mer i år än förra året. Han har även klippt ihop en reklamfilm som ligger på vår kanal på Youtube samt Facebook.

Hörs till helgen!
Hilsen Eli


2010-01-17 Andra repetitionshelgen

Publicerad 2010-01-17 19:42:28 i Allmänt,

Så är söndagen här och nu har vi nästan en hel arbetsvecka att vila oss på tills det är dags att repetera igen torsdag kväll.

Det kom ingen koreograf i helgen så det är fortfarande orytmisk sportsgymnastik som råder i öppning och final. Regissörn har dock lagt en sorts rörelsemönster så vi vet på ett ungefär vart vi ska vara när och varför.
 
Bensprattel och gäddhängsvädring gör jag dock helst inte förrän någon ber mig om det. Det är nog bara Ing-Britt och Jocke som faktiskt gillar att dansa i vårt gäng. Man lyfter väl inte ben och armar i onödan, heller.

Scenografin är nästan på plats och SNYGGT blir det. ByggmästarBosse iz da MAN!

Nu är de flesta roller fördelade, så det är bara att börja plugga texter. OCH träna sångrösten. OCH lära sig skånska.

Imorgon är det styrelsemöte hemma hos mig, men vad blirre för mat?? Har jätteprestationsångest efter förra mötet hos Ing-Britt som serverade en suverent läcker trerättare. Shit. Gör nåt enkelt. Chips, dip och ostkrokar?

Hörs nästa vecka!
Hilsen Eli





2010-01-15 Rep torsdag 14/1

Publicerad 2010-01-15 22:10:35 i Allmänt,

OK, fick en del kommentarer efter mitt förra blogginlägg som tydligen tolkades på alla möjliga sätt. Jag ville bara belysa att amatörrevy är mycket mer än de få minuterna man syns på scenen. Det ligger oerhört mycket blod, svett och tårar bakom och ska man orka måste det finnas en rättvis blandning av hårt arbete og avancerad kul. Vilket man får se till att det blir, helt enkelt.

Aaanyway. Torsdag sjöng vi öppning och final ungefär tretusen gånger medan vi elegant dansade (läs: gjorde gigantiska kliv à la valross i snabb takt så scengolvet knarrade) omkring för att spåna koreografi. Som tur är kommer förhoppningsvis vår koreograf in i helgen och tar tag i kaoset.

Kapellmästaren har arrangerat och spelat in en hel del av musiken så vi har att öva till. Stackars man - ingen lätt jobb! En snutt här och en trudelutt där och ingen tonart som passar alla. Själv har jag mitt eget röstläge som jag tydligen är ensam om i hela universum, eller i alla fall norr om Ekvatorn. Mitt emellan allt och alla. Vilket betyder att när alla de andra sjunger utan problem sjunger jag med problem, men om en plötslig tonartsändring inträffer och de andra tystnar, då går det hur bra som helst. Har inte riktigt bestämt mig för om det är bra eller dåligt än eller om det är för att jag kommer från ett annat land.

I onsdags var jag och tittade på Vasastansrevyn förrästen! Kul att se hur andra gör, for det var verkligen revy på ett helt annat sätt än Huddingerevyn. Otroligt proffsigt gäng och många smarta nummer. Liten och intim lokal gav en unik publikkontakt, man kände nästan att man var med i föreställningen. Saknade dock musiknummer. Det kommer ingen att sakna hos oss. I år har vi extremt mycket bra musik!

Nej Folkens, nu är det dags för Den Trötta att lägga sig på spikermattan. Imorgon är det upp tidigt för att åter sprätta runt på scenen. Ser redan fram emot morgonkaffet...

God natt!
Hilsen Eli




2010-01-10 Första repetitionshelgen

Publicerad 2010-01-10 16:54:25 i Allmänt,

To be or not to be a revyartist. That's the question. Ska man verkligen orka lägga varje minut av sin fritid på det här? Just nu känns det vääääääääldigt långt till april och första lediga helg.

Lördagen började som den brukar, dvs. med att Bosse satte på kaffe i den nya kannan han hade fixat. Efter onsdagens avslutningsaktivitet ("Kast med Kraftig Kaffekanna") vart vi lite oroliga för att vi skulle få dricka te resten av säsongen, men det löste sig ju bra. Kaffe är trots alt för Huddingerevyn vad läppstift är för Maria_Montazami (klicka på länken).

Regissören hade redan akterna klara och vi började med genomdrag av första akten lördagen och andra akten söndagen. De flesta nummer är spikade och det blir mycket för publiken att skratta åt.

Sen passade marknadsföringsgruppen på att ta ett avstämningsmöte idag för att se hur vi ligger till. Ser bra ut, och bokningarna tickar in på hemsidan.

Nog om det. Jag vill nu gå ut med en stark varning till revykollegor i hela Sverige. Det visar sig nämligen att det betyder OTUR att kalla sig textförfattare! Jag var kaxig nog att göra det förra året och straffades genast med total skrivkramp. I årets föreställning har jag därför bara skrivit tre nummer. Jag ber så ödmjukast till den Höga (och jättesnygga, jättevackra, väldoftande - blink, blink, flörta, flörta) Texförfattareguden om förlåtelse. Det ska aldrig hända igen.

Killarna har utnyttjat detta och resultatet är en föreställning med grabbhumor och övervikt av manliga roller. (Än så länge.) Memo to Self: Byta kön till nästa år.

Torsdag är nästa repetition. Ha en fin vecka!
Hilsen Eli
Länk till Huddingerevyn på Facebook:
http://www.facebook.com


2010-01-06 Kollationering

Publicerad 2010-01-06 20:41:25 i Allmänt,

Nu är vi i gång på riktigt! Nästa lediga helg blir i april...

Vi samlades kl 12 på scenen i aulan. Det började med att regissör'n sorterade texter. Eller nej, det började med att Bosse satte på kaffe. SEN sorterade regissör'n texter.


Robert Pukitis the Director

Så kastade vi oss över materialet. Vi öppnade som alltid med öppningslåten (vad annars). Lasse Kapellmästare har fixat arr på CD och det blir klämmigt värre. En riktigt glad-låt!

Så sjöng vi finalen. Den satt också som en smäck och jag kunde torka svätten. Puh! Vart lite orolig efter att vi sjöng den utan musik i höstas, men nu blir det rock & rulle. Hell yeah!

Jag filmade (Spielberg is my middle name) en mini-dokumentar om oss, ja förutom om Eva som inte var med i dag. Filmen ser du om du går med som vår vän på Facebook:

http://www.facebook.com/group.php?gid=176080539147

Vi läste & sjöng & läste & sjöng & läste å sjöng i timmarna 3 och en halv. Då hade vi fortfarande inte kommit igenom allt, så det här ser mycket lovande ut.

Mycket skratt blev det :-)

Dagen avslutades nästan som den började, dvs med att Bosse krossade kaffekannan. Hur ska detta gå? Måste vi börja dricka TE??!? Fortsättning följer....

Nästa träff är på lördag då vi ska vara på plats i aulan kl 09.45 prick. OBS! Gäller även Fredrik.

Hörs då,
Hilsen Eli


F.v.: Fredriks ben, Sarah Designer & Kostymör (som noterade ivrigt i Kreativa Boken), Robert, Thomas.


F.v.: Christer, Ingbritt, Fredrik, Sarah.


Oj, vad vi koncentrerade oss mycket.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela