Huddingerevyn 1995–2017 Tack för oss

Efter att ha roat Huddinge med omnejd i över 20 år, har vi nu tagit det tunga beslutet att lägga ner Huddinge Teaterförening Rampfeber, känd som Huddingerevyn.

2009-08-17 Revyutvärdering

Publicerad 2009-08-23 13:10:07 i Allmänt,

Så var det dags. Revy 2009 Fritt Fall skulle utvärderas (på tiden! men vi hann aldrig innan sommar'n). Vi samlades på favoritstället Restaurang Villa Rosen och Kassör & Producent Rolle riggade upp dator & inspirationsvätska.



Först det ekonomiska läget. Det fick oss att (förutom att ta in en extra beställning tröstevätska) inta det här läget:





Det vart lite dyster stämning där ett tag, och Ing-Britt behövde akutmassage. Tur vi har vår egen massör Nina i gänget.


Näh, 2009 blev inget rekordår precis. Trist! Men flera revygrupper vi talade med på revy-SM märkte också en nedgång i antal besökande i år, så lågkonjunkturen märks även i revybranschen. Fritt Fall all over the place!

Vi kan dock inte skylda allt på lågkonjunkturen. Vi hade en bristfällig marknadsföring i år samt att vi i Huddinge inte har någon lokaltidning till hjälp. Här finns bara Mitt I Huddinge, och då de har central inne i stan, är de inte intresserade av att täcka lokal kultur. Jag trodde att en lokaltidning var till precis för att berätta vad som sker i läsarnas närområde, men icke!

Allt vi fick i år var en mikroskopisk notis längst ned i hörnet på en sida som handlade om återvinning och sånt som folk bläddrar hastigt förbi. Varför inte stötta upp om kulturen i stället, och värna om lokala krafter? Vi kommer inte kunna fortsätta om ingen vet om att vi finns. Med underskott i kassan säger det sig själv att reklambudgeten inte precis är gigantisk, så vi behöver all PR vi kan få.

Samtidigt vill vi säga Tusen Tack till vår fantastiska och trogna publik som kommer och stöttar oss varje år, ni är underbara!!! Vi kämpar på för er skull och vi kommer inte göra er besvikna nästa år - det blir 15-årsjubileum med dunder & brak. Vi ska bara skriva revyn först..... ;-) Och kanske repetera lite...

Väl, nog om ekonomin. Vi konstaterade att det mesta fungerade bra på och bakom scenen samt att vi har en bra regissör. Vad gäller koreograf är det lite värre - den ena är gravid och den andra är tydligen på andra sidan jordklotet. Någon där ute som känner för att ta på sig koreografiuppdraget med ett gäng glada amatörer med simfötter? Vi är jättesnälla....(?)
Någon...?

Så kom maten, och då blev vi genast gladare :-)


The Man Himself Anders serverade Lamm à la Rydberg. Kjempegodt! (Och mycket bättre än pitepalt...)

  
Vi åt o drack till allihopa sprack och Christer läste roliga historier han har fått på SMS från vår galna kapellmästare.

Vi i Styrelsen ska samlas måndagen 31/8 för att lägga upp taktiken inför nästa säsong. Sen har vi Kick Off Revy 2010 första helgen i september då hela ensemblen + förhoppningsvis regissör, kapellmästare & kock förskansar sig i spökslottet Sillvik och spånaråskriveråspånaråskriverå........resultatet får ni se på premiären fredag 5/3 2010.

Vi hörs efter Sillvik-helgen!
Hilsen Eli Grönhaug

Revy-SM i Piteå 6-9 augusti 2009

Publicerad 2009-08-16 13:01:42 i Allmänt,

090810
DEL 1: Resan upp, parad och invigning

Tack Pitegänget för ett mycket trevligt arrangemang!



Här kommer (almost) all the dirty details:

Det började så tyst med frukost tiiiiiiiidigt torsdag morgon på Arlanda.

F.v.: Li (tidigare aktör, numera student), Pelle the dangerous Barmeister, Bosse "Arga Gubben" Byggmeister, Christer Partymeister, Revymamma Ingrid - standing by her man Kocke-Jocke, Jensa Chef de Garderobe, Ing-Britt "Lost in centrum" Sundberg och bakom kameran Eli "Hvorfor-er-det-ingen-som-skjønner-hva-jeg-sier" Grönhaug.

Redan på flygplatsen träffade vi flera revykollegor som skulle med samma flyg. Här sitter gänget från Eskilstuna, som arrangerar Revy-SM 2010. Det ser vi fram emot!



     
Av någon konstig anledning kom vi sist till gaten.... Och här ovan ger Ingrid och Jocke flygskräcken två ansikten. Tur det finns många roliga flygkrasch-broschyrer att fördriva tiden med innan take-off. Spriiiiiit tack!!!!!!
 
  
På Kallax väntade revybussen. Den körde direkt till Pite Havsbad.

    
Vi checkade in i våra stugor, kastade in väskorna och kastade oss ut för att fördärva tiden i solen fram til lunch. Här med killarna i Mönsteråsrevyn.

      
F.v.: Bosse och Jocke provar solglasögon, snabbt ombyte innan bussavgång till paraden i Piteå, Ing-Britt och Jane gillar sebra, Jackson 5 minus 1 på Pite Havsbad. Vem är vem? Ingen som vet.
ZebraJane anslöt förresten på plats. Hon tog tåget med en kompis från Sollentunarevyn.

   
F.v. Bild 1: Framför oss på bussen satt Bosse Parnevik. Han är med varje år och delar ut Parneviksstipendiet (en diet jag också vill testa nångång) samt sopar banan i revygolfen. Bild 2: Så här glada var vi! Bild 3 - jag hade turen att hamna på gräddhyllan bredvid Mr LIS-ordföranden Himself Sir Stig Josfalk. Bild 4: En inte alltför vaken herre sålde hasch på bussen.




Huddingerevyn parat för parad. F.v. Jeg (Eli), Li, Jocke, Ingrid, Christer, Bosse, Ing-Britt, ZebraJane och Pelle.


Nedan: Parad genom Piteå Centrum och invigning av Revy-SM 2009 på Byxtorget med underhållning och utdelning av Parneviksstipendiet.
Det gick till Anelija "Nella" Karahodzic/Karlskogarevyn Görsköj och Ove Tande (hä?) nej ovetande stod det visst Brita Johansson/Strängnäsrevyn. Grattis! 

 
Sollentunarevyn bjöd på influens(a)er från svin.



På kvällen var det Öppen Scen där olika revygrupper framförde nummer från sina revyer.
     
F.v.: Sollentuna Monolog, Piterevyn Musikalinslag, Massage för trötta primadonnor, Nattinatti.
Enligt Partycrille var det världens drag i livebaren bredvid, men det missade vi. Bra det, för vi behövde krafterna dagen efter. Mer om det i Del 2. Nu tar jag kvällen.

Hörs imorgon!
Hilsen Eli Grönhaug
....................


090811
DEL 2: Thank God it's Friday!



  

And thank God för att det inte blev för sent igår. Vi vaknade i skaplig tid, og efter en solid frukost på hotellet gick vi till revy-SM's egen reception för att boka workshops. Det fanns en massa roligt att välja på. Allt ifrån föreläsning i att mötas på scen till hur man kokar pitepalt (undrar förrästen om det var kursdeltagarnas kreationer vi fick til lunch på lördagen - något "kompakta" var dom, hmmm....).

Ingrid, Ing-Britt, Jensa och jag bokade in oss på Sång & Röstcoachning kl 14 og vår Hr Ordförande Bosse bokade kursen "Hur jobbar jag i styrelse" på fredagen. På lördagen bokade Ingrid, Bosse, Jocke, Jane och jag in oss på Hans "Lelle Printer" Dahlmans föreläsning "Att skriva humor". Det ville vi inte missa! 

Sen hoppade vi i badbrallorna för att testa det berömda havsbadet.




Kl 12 var det dags för lunch i revyrestaurangen.
 
I bakgrunden ser vi Östersundsrevyn i ivrig diskution med Horndalsrevyn. Är det ett nytt samarbete på gång...?
Hornsundsrevyn? Österdalsrevyn? Osterhörnsrevyn? Hösterorn? Man blir ju nyfiken...

Så var det kursdags med Sångpedagog Caroline Törnberg som lärde oss att stå rakt och andas med magen, tårna och heliga andedräkten.
    
                                                     (Tydligen var kursdeltagarna anonyma.)

Vi sjöng I am sailing i stämmor så fröken torkade en tår (vet ej om det var ett bra omdöme).

Kolla hennes hemsida: http://www.vocaldevotion.com/


   
Till vänster: Från kurs till stuga. I bakgrunden ser man hur pitepalten tillvärkas.
Till höger: Jag fastnade i gräset med Mönsteråskillarna och Josfalk/Kallin från LIS.

Så var det dags för dagens stora evenemang - Beachparty a la Pitstock vid Norrlands riviera.

   
Här har vi förfest innan förfesten för festen. Stuga 107 - ett center för peace, love and understanding. Yeah, maaaaaan....

Förfesten ägde rum på rum 306:

Där bodde Sollentunarevyn, våran egen Zebrajane och hennes man Hans "Lelle Printer". Många människor på liten yta, men där det finns stjärtrum finns det fjärtrum.

Vi försökte hitta en kampsång. Mitt förslag var "Här kommer Hippie Långstrump", men det slog inte riktigt igenom. Vi spånade lite tillsammans, men det blev ingen hit, som sagt:

Har du sett min braja
den var rökig kan du haja
har du snott min pipa
ska jag äta upp din tå
Här kommer Hippi Långsam
tjolahejkolavippkolahoppsasa

  
Överst f.v.: Bosse, Jocke, ZebraJane, Pelle, IngBritt, Jensa, Hans
Ovan: Jeg har fått noe godt i glasset :-)

  

Dags att bege sig till beachen:
   
 
 
 

Johannes Doparen var där.

   
Han lyckades iallafall dopa "Han med hästarna från våran sångkurs som vi inte kommer ihåg namnet på". Titta vad lycklig och harmonisk hästmannen blev sen. Men han var nog inte klarert för Solvalla i det tillståndet.

  
Bar, grill, liveband, beachvolleyboll, korv och en paus-stjärt. En paus-stjärt måste alla revyer ha, enligt Alftas Byaspex. Jag fick testa och fastnade för Dick. (Dick? Sa vi inte stjärt? Struntsamma.) Så i pausen på Huddingerevyn nästa år får ni eventuellt se denna läckra skapelse. Den som handlar i baren får även klämma lätt.

 
 

Mycket peace, love and understanding blev det. When the mooooon is in the seventh house.....

Nattinatti!

Del 3 kommer på torsdag.

Hilsen Eli Grönhaug
........................................

090813
DEL 3: Lördag och söndag


Lördagen blev det ingen frukost. Det blev det här istället:



Vi vaknade lite sent och med ett oförklarligt behov av att ränsa kroppen...
F.v. Christer, Jocke, Ingrid, Bosse, jeg (Eli).

  

Det gjorde vi på Äventyrsbadet.
Till vänster the Black Hole som skrämde skiten ur oss (vi blev jätterena), till höger försvinner Jocke ner Klyster-rännan. Oj, mycket skitsnack. Förlåt, men det var en sån morgon.

Sen blev det pitepalt.
  
Kanske inte vad vi behövde just då, hadde suttit fint med en BigMac t.ex., but when in Rome...
(Gick åt en del lingonsylt)

Efter lunch kändes allt otroligt nog mycket bättre och bra var det, för nu väntade kurs i konsten Att Skriva Humor, med ingen ringare än Hans "Lelle Printer" Dahlman.


Många hade tagit sig dit för att lyssna, och Hans inledde som sitt alter ego - den otillförlitlige nyhetsuppläsaren Lelle Printer. En del skratt i salongen såklart. Sen gick han över till mer konkreta tips, råd och idéer kring textförfattarskapet i lokalrevyer. Han läste även texter han själv har skrivit för olika revyer. Tack Hans för en mycket givande föreläsning! Vi var alla glada för att vi gick dit.

Så vart det lite tid över, och vi gikk til stugan och tog en stänkare som Bosse bruker säga på trappan i solen innan det var dags att bege sig till stora salen för att titta på helgens huvudattraktion, nämligen självaste revy-SM 2009.


Det var en jämn föreställning med många bra nummer, men de stora skratten uteblev tyvärr. Grattis till alla vinnare! Ni var mycket skickliga. Och Garvsyra! Bladlusen var min humor :-)

Sen gick vi hem, duschade snabbt och klädde om till banketten.

Det blev en trevlig kväll med underhållning av Piteås stora son Ronny Eriksson och hans band Euskefeurat. Kvällen avslutades sent men inte för sent i puben med livebandet som var fantastiskt bra!

Söndag efter frukost: Time to say goodbye.
 


Vårt flyg gick inte förrän på eftermiddagen, men vi vart bjudna på lunch hos Ing-Britts kompis BoBo, som driver Café Mat & Prat i Luleå centrum. Vi tänkte lifta med revybussen kl 11.15, men den var full. Då inträffade något otroligt som aldrig skulle hänt i Stockholm - bussbolaget ordnade en egen transport för oss in till Luleå!! Fantastisk service!

Sen gick vi till shoppinggallerian, där BoBo mötte oss.


Har ni vägarna forbi Luleå är Café Mat & Prat stället för, ja just det: mat och prat. Kolla hemsidan:
http://www.matoprat.se/
Supergott och mycket trevlig ägare!

  

Mätta och glada tog vi flygbussen till Kallax och så var äventyret över för i år. Nu har vi jättehöga förväntningar till nästa år! Då är det som sagt Eskilstuna som arrangerar - praktiskt tagit i gångavstånd hem. Iallafall jämfört med Pite.

Tusen tack Pitegänget nere vid Piteälva - det gjorde ni mycket bra själva!

Nu får bloggen vila lite igen. Vi revyfolk ligger ju lite lågt på sommaren. På måndag 17/8 har vi utvärdering av Fritt Fall 2009 samt planering inför nästa revy 2010. Då får vi slå på lite extra eftersom vi blir byxmyndiga, dvs. har 15-årsjubileum.

Möjligt jag skriver lite nästa vecka, då.

Tills dess, må som lingon i pitepalten!
Hilsen Eli

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela