Huddingerevyn 1995–2017 Tack för oss

Efter att ha roat Huddinge med omnejd i över 20 år, har vi nu tagit det tunga beslutet att lägga ner Huddinge Teaterförening Rampfeber, känd som Huddingerevyn.

2012-01-29 Rep rep rep...

Publicerad 2012-01-29 18:25:07 i Allmänt,

Lördag körde vi ett rent sketchrep. Vi testade några nya texter som hade tillkommit, bland annat öppningsmonologen. Sen försökte vi visa regissören hur man dansar öppningsdansen vi lärde oss i torsdags, men den kom vi ju inte alls ihåg, så det blev en flaxande symfoni av slängande armar och spasmiska förflyttningar. Men han tyckte det var bra!

 

Idag, söndag, kom koreograf Lina & The Sugarkicks in, så då gick vi igenom alla nummer med koreografiska rörelser. Vi kommer bland annat att ha ett härligt 70-talsnummer med lite sköna mooooves.... (varning för att sitta på första raden, hehe).

 

Kapellmästare Lasse kom in med sitt piano idag också, så nu har vi gått igenom tonarter. Det är en del mycket svårsjugna låtar i årets föreställning, vi får se hur vi löser det.

 

Vår kostymör Sarah kom även in med en prototyp på finalklänning som vi fick prova. Prova, mäta, dra in magen, akta dig för nålen av och på osv.

 

Nu gäller det att sätta texter framöver.

 

Hilsen Eli Grønhaug
Huddingerevyn

 

PS - här är länken till vår hemsida, där går det nu att boka biljetter.
Hemsida klicka här»

 

2012-01-26 Dansrep

Publicerad 2012-01-26 21:39:35 i Allmänt,

Nu har jag hamnat i nån flummig trans
För på vårt schema stod bara dans
Jag som har Huddinges sämsta balans
Såg ut som en chanslös och halvdöd chimpans

2012-01-22 Revyspöket har slagit till igen

Publicerad 2012-01-22 22:01:55 i Allmänt,

Då vi kom till aulan igår möttes vi av den här synen:
En sophög på scenen! Spöket är tydligen misnöjd med städningen. Så vi (läs Jocke) fick börja repet med att röja.
Vi trodde då att Teaterspöket skulle lugna ner sig, men närrå! Då vi kom till aulan i morse (notera: tidigt en söndagsmorgon) var takluckor vi inte ens visste existerade öppnade på vid gavel så snön föll fritt, golvet var blött och aulan var kylig som Juholts partikamrater.
Min teori är att Spöket önskar repris på förra årets öppning av andra akten, dvs Snöflingornas dans:
Oavsett - the show must go on, så vi packade in oss i det vi hade för handen, typ dunjackor och ridå och repade på.
Ovan ser vi Ingbritt som pluggar text och tycker att ridån skulle bli jättefin gardin i köket hemma.
Vi träffas nu nästa gång på torsdag igen.
Tills dess, ha det bra!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2012-01-21 Omskrivning it is!

Publicerad 2012-01-21 20:41:58 i Allmänt,

Jahapp, Juholt avgår och omskrivning av ett av våra största nummer är därmed ett faktum. Kl 15 stod vi på rep med mobilen i darrande händer och väntade på presskonferensens resultat.

 

Till skillnad från Victoria, som hade fräckheten att helt oväntad förlova sig bara dagar innan vår premiär för två år sen, är i alla fall Juholt schysst nog att avgå medan vi ännu har gott om tid till att ändra och repetera innan premiären 3 mars. Tack Håkan! We’ll be gentle ;)

 

Nu får vi bara hoppas att Victorias barnafödsel går som smørsmugglandet över norska gränsen så vi inte behöver panikändra ännu ett nummer.

 

Annars gick repet tiotusen gånger bättre idag än på torsdag! Läckan i taket var fixat (eller var den…? Fortfarande några mystiska pölar vid nödutgången, men ingen fick vatten i skallen idag i varje fall) och alla var pigga och glada.

 

Imorgon kommer koreograf och hela tjejbaletten in igen, så då blir det liv och röra. Nu ska jag skriva klart ett nummer om något helt annat. Hepp!

 

Hilsen Eli Grönhaug

Huddingerevyn

2012-01-19 Seeeeegt...

Publicerad 2012-01-19 22:34:33 i Allmänt,

Kom precis hem från Huddingeaulan där vi har repat kl 18-22 idag. Ojojoj det gick segt... Direkt efter genomsjungning av öppning och final testade vi ett nyskrivet nummer som jag massakrerade totalt. Var gråtfärdig till slut och det smittade av sig så till och med taket började läcka. Jaja, det är bara att torka upp till lördag.
Återkommer då! Förhoppningsvis på bättre humör :)
Hilsen Eli
PS. På denna Juholts öde-dag måste jag bara tillägga att vi (och med säkerhet även alla andra revyer runt om i Sverige som är aktiva just nu) korsar benknotarna för at Juholt får behålla jobbet, åtminstone fram tills vi har spelat klart. Annars kan det bli en del att ändra i en viss text...

2012-01-15 Danstjejerna är här!

Publicerad 2012-01-15 21:27:25 i Allmänt,

Är nu trött i skalle, ben, rubb & röst efter en mycket intensiv repetitionshelg, herre min Sverre!

Lördag var en endaste lååååång förberedelse inför söndagen då koreograf Lina skulle introducera the Dancers. Som sagt ska vi alltså i år sänka vår medelålder och höja vår medelgrace, så:

enter Jenny, Emma och Camilla!

Tjejerna gled in i gänget direkt och kommer vara med i alla de stora ensemblenumren. De kommer dessutom hotta up öppnings- och finallåtarna och det kan även bli rena dansnummer går det rykten om. Dansa dansa!

Nu gäller det att lära sig alla texter - det blir många mycket mega stora sångnummer i år och masssssse text (inte konstigt man är hes i halsen).

Nästa rep är på torsdag så hoppas rösten har repat sig tills dess....

Ha det på badet!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

Här lite bilder från helgens övningar:

Bosse och Ingrid fixar sovplats för trötta revyare. På stolen i förgrunden ser vi Bosses lunch.
Ett problem i en text har uppstått. Vi tänker så det knakar och ändrar i manus.
Koreograf Lina tänker så det knakar för att lösa dans till finalpotpurriet.
Lunch i revyfabriken. Bosse gillar bananer och Mozartkulor.
Årets ensemble inklusive dansare och exklusive Fredrik. Från vänster:
Eva, Jenny, Jocke, Cattis, Ingbritt (stående), Camilla, Emma, Ingrid, Bosse, Eli
Nedan en bild på Fredrik, som kände sig lite blyg inför ankomsten av 3 danstjejer och därför inte vågade vara med på rep idag.

2012-01-12 Koreograf och kostymör på plats

Publicerad 2012-01-12 23:06:35 i Allmänt,

Idag hade vi publik!

Koreograf Lina och Kostymansvariga Sarah & the Designerfamily var in da house för att kolla läget. Vi körde igenom alla nummer för att ge en bild av rörelser och vilka kläder som kan tänkas passa till. Skrattade ibland gjorde dom också. Det, ni!

Nytt för i år är att vi får dansare! 4 danstjejer från Linas dansskola Jordbro United kommer att sväva runt på scenen och tillföra den elegans vi klumpfötter inte kan förmedla. Det, ni!

Till helgen väntar långa repetitioner och inte minst introduction of the Dancers. Återkommer. Det, ni!

Hilsen Eli Grönhaug

2012-01-08 Första riktiga rep

Publicerad 2012-01-08 19:44:34 i Allmänt,

Så var första rep inför "Surdeg och sockerkickar" avklarat. Vi fick gjort en hel del idag! Vi började med lite uppvärmingsövningar för att komma igång. Sen kastade vi oss direkt på öppningslåten för att känna på den och få idéer till hur man kan röra sig till den. Så stegade vi igenom de stora elefanterna, dvs ensemblenummer där alla är på scenen samtidigt. Sitter just nu och är ganska mör i hela all over the place och ska liksom försöka vara kreativ och skriva fler nummer, men aaaaaaaa soffan ser så skön ut där borta.......

Nästa post på programmet nu blir styrelsemöte på tisdag. Sen är nästa rep torsdag efter jobb. Så det är bara att börja plugga texter...

Må så gott tills vi hörs igen!

Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

Här lite bilder:
Huddingerevyn flyttar in!
Det viktigaste är nu på plats i logen, dvs sminkpåsen och mikrovågsugnen.

Uppvarmningsövningar i Robert Regissör's regi.
Va?? Gravid på scen i år igen??

2012-01-07 Materialgenomgång, check!

Publicerad 2012-01-07 20:49:53 i Allmänt,

Nyss hemkommen från första "riktiga" möte med hela ensemblen och regissören. Vi samlades på favoritstället Hotell Revy i Stuvsta och fikade medan skrivaren sprutade ut nummer efter nummer.

Ingrid har inte legat på latsidan. Hon hade en hel regnskog av nummer med sig och vi började med att gå igenom dessa. Det blir kul, hörreni! Det blir bland annat något som vi inte haft på flera år, nämligen ett lokalt nummer. Och ett riktigt mastodontverk av ett sådant blir det, där gamla figurer dyker upp och hela ensemblen är på scen.

Självklart kan man inte undvika Juholt i en revy med respekt för sig själv i 2012 (han är nog med i varenda revy i hela Sverige i år), det blir dessutom surdegar, kockkonster och mycket mycket mer.

Sen blev det dags för mina nummer. Vi sjöng bland annat igenom öppningslåten, som blir en riktig rockabillydänga som vi hoppas ska dra igång salongen från första början. Då vi kom till finalpotpurriet, bleknade kapellmästarn i vanlig ordning och hälften av ensemblen sa lite diskret att eh.....ja den här får vi nog öva mycket på.... Jag är inte känd för att välja enkla låtar.

Men Jocke och Fredrik fattade galoppen och hängde med mig i ett rasande svängigt tempo. Thanks boys, you rock!! Fixar vi det där hela vägen med rätt bakgrund, antitungstockning och bauta-artikulation kommer folk att ha svårt att sitta still i stolarna på finalen, det lovar jag.

Sen läste vi lite nummer från andra revyer. Vi kom inte igenom allt, men tar resten imorgon. Då är det samling i aulan på vår hemmascen.

Lite bilder från dagens övningar:
T.v: Regissör Robert ser till så att ensemblen vaknar. T.h: Teaterapan Gorillis vaktade textbanken och i ren entusiasm över att revyn äntligen drar igång hade han pyntat sig lite extra.

T.v: Det blir många sångnummer! Stora som små. T.h: Christer underhöll med sin handdocka. Helt otroligt hur han kunne få den se så naturtrogen ut!

Imorgon fortsätter vi som sagt med de texter vi inte hann med idag. Halva revyn klar, tretton nummer kvar. Eller nåt. Så det är bara att skriva på!

Ha det bra!
Hilsen
Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2012-01-06 Revykollationering imorrn!

Publicerad 2012-01-06 17:01:59 i Allmänt,

I dessa dagar bankar våra revyhjärtan lite extra för alla våra revykollegor runt i landet som antingen hade premiär på Nyårsafton eller igår på Trettondagsaftonen. Grattis till er alla och stort lycka till med kommande föreställningar! Enligt recensioner i väster och öster och söder och noder så verkar det ha gått rätt bra och Sverige har skrattat mycket.

Lite bisarrt för oss ändå, för just nu som alla andra har haft premiär och kör för fullt, ligger Huddingerevyn precis i startgropen. Imorgon har vi kollationering med regissör och ensemble. Då går vi igenom befintligt textmaterial för att se vad som kommer passa oss. Skrattar vi imorgon, kommer även publiken skratta på premiären, så jag återkommer!

Ingrid har skrivit en del nummer om smått och stort som har hänt, Christer har skickat några köpnummer som regissörn får bedömma och själv har jag försökt motarbeta min skrivkramp med några nummer jag inte har en susning om kvaliteten på. Blir spännande! Läsning imorgon som sagt, söndag börjar allvaret.

Nu kör vi!!


Hilsen Eli Grönhaug/Huddingerevyn

 


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela