Huddingerevyn 1995–2017 Tack för oss

Efter att ha roat Huddinge med omnejd i över 20 år, har vi nu tagit det tunga beslutet att lägga ner Huddinge Teaterförening Rampfeber, känd som Huddingerevyn.

2011-01-30 En helg med det mesta

Publicerad 2011-01-30 17:58:12 i Allmänt,

Regissör, koreograf, sömmerska, kapellmästare samt ljustekniker & son. Släng in et par försovningar, lite kaffe, mera kaffe, ännu mera kaffe, rekvisitaupphämtning, några nya nummer och dubbel förkylning så förstår ni varför jag sitter (läs: ligger) over datorn just nu istället för att göra middag. Blev en kall kopp Varma Koppen idag, er helt slut efter en fullpackad och mycket intensiv revyhelg.

Men holy Hoppsasa va effektiva vi har varit! Nu börjar vi hitta karaktärer, vilket självklart rekvisitan också bidrar till. Nu är det skriva, plugga & dansa som gäller fram tills på torsdag då det blir koreografi och sång.

Ha en skön vecka!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2011-01-27 Första rep med koreografen

Publicerad 2011-01-28 20:16:24 i Allmänt,

Idag satte vi dansen till öppningsnumret! Tjo, va det va livat.... svättigt värre men holy Mama jag tror bannemej det kommer svänga! Karl-Ivar, slide & jazzhands oh yeah.

Efteråt nafsade vi lite ömt på finalen. Opera & kickar så långt benen kan nå... blir extremt långa kickar för att hinna fram på plats vid scenkanten i tid, borde kanske skriva till ett par rader så vi kan ta kortare steg... Inte? Hehe skoja bara. Finalpotpurrit är ju redan hopplöst för långt ;-)

Här ett par bilder:

Koreograf Lina försöker via tankeöverföring få Christer att röra på benen i takt med musiken. Gick sådär.
Närru, här finns inga genvägar utan det är hårdt arbete och intensiva repetitioner som gäller.


Ingrid testade en liten chassé milanése DomDelouizé franchaisse ute i kulisserna innan våran entré.
(Rackarns show off)


Vår nya praktikant har lite problem med gångsynen, men efter att ha kraschat in i byxa ett till tre ett antal gånger har han nu (i tillägg till en svullen axel) äntligen lärt sig hitta i kulisserna.



Huddingerevyns Queen.

Till helgen blir det mera dans, det blir besök i förrådet för att plocka fram en del rekvisita och det blir mera sketcher.

Vi hörs!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

Huddingerevyns facebooksida

2011-01-24 Koreografi, tonarter och midjemått

Publicerad 2011-01-23 20:51:47 i Allmänt,

Idag hände det mycket på en gång! För det första kom vår koreograf Lina och tittade på alla musiknummer. Medan hon ivrigt noterade på de utdelade revytexterna såg vi hur hon omedvetet flyttade fötterna samtidigt och formade våra framtidiga steg. Spännande...

På eftermiddagen kom kapellmästar'n och vi satte tonarter. Mellan varven sprang designer-Sarah och mätte armar, ben & gren på den som har ändrat storlek sen förra året. Hennes första utmaning blir att fixa kläder till öppningsnumret i andra akten där alla (eller nestan alla) ska vara med i lika kläder som snabbt måste kunna tas av så man hinner in til nästa nummer.

Från och med nu blir det dans på torsdagarna. Gissa om vi kommer bli sporty!

Hörs i veckan,
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2011-01-22 Surprise!

Publicerad 2011-01-22 19:16:45 i Allmänt,

Idag skulle koreografen ha kommit. Hon var dock sjuk, men titta vem som tittade förbi istället!


Directly from Thailand: Bussiga Bosse!

Bara för att hälsa på eftersom han tyvärr inte har löst sin tidsbrist (än) så att han kan vara med på scenen i år, men det var jättetrevligt med besök. Buller hade han också med så att vi inte tappar viktbalansen. Kostbalansen stod Producent Rolle för med frukt & kaffe.


Regissör'n hade planerat för en dag i musikens tecken och så blidde det. Vi gick igenom alla sångnummer och satte rörelsesmönster så att det ska bli enklare för koreografen när hon kommer imorgon (om hon är frisk).


Jocke & Fredde i ett mysnummer....



Så får vi se om det blir dans imorgon.

Vi hörs!

Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

Huddingerevyns Face

2011-01-21 Torsdagrep 20/1

Publicerad 2011-01-21 13:36:52 i Allmänt,

Min lust och kreativitet tycks ha dragit söderut för vintern (@£%!!x$<+??`&{@#-%!!!!). Inte en rolig tanke här
så långt hjärncellerna kan nå. Ack ack, hur ska detta gå? Fantastiskt då att Fredrik kommer in och improviserar fram liv och energi till min punchlösa och självmordsbenägna kines. Nu får han leva kvar, yeah! (ja, kinesen altså).

Annars var det de stora uttryckens repetition. Jarl Kulle länge leve! Om ni kommer på föreställningen kommer ni förstå vad jag menar. (Undrar om vi kommer ha något nummer med normala människor, haha!)

Bilder:


Fredrik ger tanten nåt utöver det vanliga


Ing-Britt kör lite dunka-dunka i bakgrunden


Eva går igång på paket i alla storlekar


Regissör'n instruerar fruntimmer som går igång på träbockar


Hemfärd vid 21.30. Vi har det bra vi här bak i bilen....och vi sitter inte alls trångt.

Snart helg! Lördag morgon kommer koreografen, så då blir det rock & blues & schwingin' things.

Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2011-01-16 Tidtagning

Publicerad 2011-01-16 18:19:09 i Allmänt,

Idag tajmades vi! Regissör'n hade gjort ett repschema i två akter och vi gick igenom allt från start till slut för att se hur vi ligger till tidsmässigt. Både med tanke på antal nya nummer som behövs, men också för att se vilken typ av nummer som saknas. Måste ju få en bra balans mellan tal- och sångnummer, vardagskomik och fullständigt vansinne. Vi ska skriva en liten halvtime till, visade det sig. Inte så illa!

Inte alla roller är spikade än, det beror på vilka nya nummer och roller som tillkommer. Vi fick förrästen ett nytt nummer idag! Igår spånade vi på en idé som Ingrid tog med sig hem och idag kom hon med numret packat, printat och klart. Det kallar jag effektivitet! Riktigt bra var det också. Revyn tackar Restaurang Villa Rosen för inspirationsvätskan ;-) 

Så nu har vi några dagar på oss att plugga texter fram till torsdag då vi har nästa repetition.

Vi hörs vidare!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

Huddingerevyn på Facebook

2011-01-15 Åsså lite kläder på det

Publicerad 2011-01-15 21:05:52 i Allmänt,

Färdigrepat! Lite kläder nussåbara..... Därför hade vi idag främmande på besök. Fast kända främmande: Sarah Sömmerska & Man. Sarah kollade in numren för att redan nu börja fixa & sy så mycket som möjligt, man vet ju av erfarenhet att Premiär kan komma plötsligt....

Här noterar Zarah Zömmerzka ivrigt efter tips från Råbert Regissör:


Tuva var också med idag. Hon är dotter till en regissör och därför kreatör. Hon ritade ett självportrett:



Och vi andra repade:

 
F.v. Eli & Ingrid gör...ja vaddå?? T.h: Jocke provar dialekt à la Roland och Eva är spansk servitris. Christer är.... Stay tuned!

Imorgon är det nya tag.
Ha en fin lördagkväll!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn
Är du på Facebook? Då ska du självklart gå in på Huddingerevyns Face:
Huddingerevyns Face


2011-01-13 Tjejrep

Publicerad 2011-01-13 23:12:00 i Allmänt,

Killarna var som 10 små negerpojkar idag fast dom bara är 3, så det blev ett rent tjejrep. Det effektivaste i historien, tror jag tillåmed. Och det var kul! Vi jobbade hårt och rätt och kom en bra bit på vägen med flera sketcher. Girlpower!!! Yeah.

The fab 5:


F.v. Ing-Britt, Ingrid, Eli, Cattis, Eva

Nu ska jag sova lite, klockan är inte bara barnet om man säger så.

Imorgon ska jag förresten titta på musikalen Leva Livet. Får hoppas det kan inspirera till nått åttitalit, vi får se.

Hörs efter helgens repetitioner!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2011-01-11 Styrelsemöte 10/1

Publicerad 2011-01-11 18:48:40 i Allmänt,

Igår var det möte i styrelsen. Eller ska man kalla det halvmöte eftersom endast hälften var där? Halva oss som dock var osjuka, obarnvakter och obortresta till varmare bräddgrader fick därmed dela på dubbelt så mycket mat och vilken festmåltid kapellmästarekocken bjöd på!! Har inte ätit så mycket gott och så mycket på mycket mycket länge. Till och med chutney'n var hemlagad från scratch. Tusen tack Lasse!

Innan maten fick jag dessutom titta på kapellmästarens värstingapparat av en musikmaskin, på vilken vår inspelade musik skapas. WOW! Blir tryck i finallåten på repetitionerna hädanefter!

Sen beslöt vi lite om affischer, biljetter, PR, utskick, kläder, väder, juks & fanteri och vips var mötet slut!

Nu ska jag försöka skriva lite revytexter, tänkte jag. Endast en akt kvar....

Vi hörs!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2011-01-09 Andra dagen på jobbet

Publicerad 2011-01-09 22:05:00 i Allmänt,

Idag har vi jobbat hårt! Började i vanlig ordning med att sjunga igenom öppnings- och finallåten. Här ska koreografen få lite att bita i.... Gissa om vi kommer få svettas!

Sen läste vi ett par nya texter, skrattade och därefter började vi repetera de nummer som vi med 90 % säkerhet vet att vi ska ha. D.v.s. det vi har skrivit själv. Vissa roller är redan utdelade.

Själv fick jag prova allt från att agera överklassbarnbarn till att stå och beundra ett mikrofonstativ som skulle föreställa en lampa. 

Låter inte så ansträngande eller hur, men jag lovar, jag var totalfärdig redan efter lunch! Avslutade det hela med att rulla runt på golvet under flåsande falsettsång i en sorts surrealistiskt vadskavvikalladet-nummer.

Hinner smälta lite texter till nästa träff som är på torsdag hoppas jag, just nu snurrar alla möjliga karaktärer runt i skallen.

Och fler nummer behövs, så nu vädjar jag till revytextförfattargudarna att ge mig Texten som vinner revy-SM i Eslöv i 2011. Pleeeeease.......?

Imorgon är det styrelsemöte också, en hel del att fixa administrativt nu.

Vi hörs!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2011-01-08 Kollationering 2011

Publicerad 2011-01-08 19:48:33 i Allmänt,

Texter texter texter! En hel regnskog med revynummer har vi idag läst för Regissör Robert. 

Årets ensemble ser ut att bli följande Fab 8: Christer, Jocke, Fredrik, Ingrid, Eva, Ing-Britt, Cattis och jag.  

Förra årets nykomling Thomas kan tyvärr inte vara med och med-från-starten-Bosse är årets frågetecken. Senast sett på flyg till Thailand. Lite obalans i logerna med andra ord.... Men ser man positivt på det är det kanske tjejerna som vinner kampen om tonarterna i år :) 
 
Vi började med att sjunga öppnings- och finallåten. Så läste och sjöng vi allt egetskrivet material och sen nummer från andra textförfattare och revyer för att se vad som kan passa in i Huddingerevyns Scendrag och Lösnummer. 

Efter första genomsjungningen av min finalkonstruktion vart det tyst.... Sen var det någon som harklade sig och sade lite försiktigt: Eh ja, det här var lite att bita i....

 Jaja..... det blir säkert bra. Här lite fotos från dagens action:


Morgonsamling vid scenkanten.


Mycket papper, men....


....vi höll oss till den röda tråden.


Kan det bli revy av det här?
   

Imorgon är det nya tag med nya texter och dessutom repetition av de texterna som kändes rätt idag. Spännande....

Vi hörs!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2011-01-07 Imorgon börjar allvaret...

Publicerad 2011-01-07 17:54:28 i Allmänt,

Huddingerevyn gratulerar alla nyårsrevyer runt om i landet till suveräna recensioner! 2011 verkar bli ett fantastiskt revy-år ska man tro alla fina ord som skrivs.

För oss i Huddingerevyn startar resan imorgon. Ensemble och regissör träffas då för att gå igenom diverse texter. Ska bli kul! Första helgen blir det alltid mycket skratt när man läser texterna för första gången.

Jag har tyvärr inte bidragit med mycket än så länge. Skickade 3 nummer till regissör'n idag, så får vi se om det håller. Först nu börjar min slöa revyhjärna koka, så hoppas jag kan komma starkt i inspurten.

Pratade med revymamma Ingrid igår och hon har som tur är skrivit en hel del samt att vi har många köpnummer att gå igenom för att se om det är något som kan funka för oss.

Återkommer imorgon med rapport.

Årets stora nyhet på hemsidan är att du nu kan boka och betala dina biljetter där direkt!

Har du förrästen sett Huddingerevyns nya face på Facebook? Gå gärna in och gilla oss :-)

Ha en fin fredagkväll!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

2011-01-02 Gott Nytt Revy-år!

Publicerad 2011-01-02 13:35:26 i Allmänt,

Hoppas att ni alla hade ett gott slut på 2010 och att 2011 inleddes ståndsmässigt med bubblande fyrverkerier och sprakande champagne!

I dessa dagar är det premiär för en hel del nyårsrevyer runt om i landet. Huddingerevyn önskar alla våra revyvänner fantastiskt roliga och välbesökta föreställningar, jättespark på er allihopa!

Vi i Huddingerevyn har inte ens börjat repetera än. Knappt skrivit föreställningen, ajajaj..... Tidspressen och författarångesten är påtaglig, jag har än så länge inte lyckats knåpra ihop annat än finallåten (som inte ens är godkänd av regissörn) samt en annan pyttliten trudelutt. Tur vi har revymamma Ingrid, hon har skrivit ett par sketcher på fantastiskt roliga idéer, ska bli kul att läsa nästa lördag!

Vi börjar alltså repetera nästa helg, så från och med då blir det rep varje lördag och söndag samt torsdagskväll fram till premiären 4/3.

Tills dess får jag se vad jag kan krysta fram..... Måste även krysta fram en ny kamera så ni får bilder av processen. Min gamla dog här helt plötsligt på mystiskt vis under nyårshelgen...hmm...... WHY GOD, WHYYYY???

Vi hörs snart!
Hilsen Eli Grönhaug
Huddingerevyn

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela