Huddingerevyn 1995–2017 Tack för oss

Efter att ha roat Huddinge med omnejd i över 20 år, har vi nu tagit det tunga beslutet att lägga ner Huddinge Teaterförening Rampfeber, känd som Huddingerevyn.

2009-02-26 Sista riktiga rep

Publicerad 2009-02-26 23:59:29 i Allmänt,

Jag kom precis hem från kvällens övningar och skriver det här med ögonen i kors och ber på förhand om ursäkt för alla skrivfel. Det tog ett tag innan vi kom igång idag för det är så mycket som ska fixas med kläder, rekvisita och inte minst scenografin. Där är dock Bosse the Boss. Han var tidigt på plats och hade målat och sågat och städat og förberett innan vi kom. Vikken kille!

Först repeterades några scener som tillkommit i sista minuten (tur att vi fick texterna innan premiären i alla fall). Sen testade vi ett nytt slut på en sketch som pga. oförutsägbara händelser i Sverige var tvunget att skrivas om. Så är det i revy. Händer det saker i världen måste vi hänga på för att vara aktuella. Så körde vi igenom hela första akten med kläder och rekvisita och försökte inte stoppa. Tyvärr var det en del texter som försvann och det är lite oroväckande, men det brukar väl vara så här varje år, eller...? (Hoppas det).

Eftersom första akten var präglat av allt annat än koncentration, skippade vi andra akten och regissör'n ba oss i stället köra första akten igen á la italienare. Altså inte nerkletade i pastasås, utan ta allt från början till slut så fort det bara går medans vi klappar och hetsar varann. Nyttigt och kul! SÅÅÅ fick vi äntligen gå hem.

Imorgon byggs scen & teknik, och den som har rekvisita att preparera eller sketcher att öva extra, träffas då i aulan. En tung helg väntar.... Nu måste jag sova. Vi amatörer måste ju tidigt upp och jobba på dagarna.

Vi hörs! Hilsen Eli

Kommentarer

Postat av: Inger Bodin-Ejder

Publicerad 2009-02-27 11:38:36

Vad roligt det är att läsa det du skriver Eli! Jag minns precis hur det var. Du fångar det verkligen i ord. Vi kommer på premiären! Lycka till allihop!



Inger

Postat av: Eli

Publicerad 2009-02-27 23:14:38

Hei Inger, kul att du följer bloggen! Nu vet du precis vad som väntar till helgen. Rolle laddar med pizza to the people som vanligt (får vi hoppas). Vi ses nästa fredag - varmt välkomna!

Hilsen Eli

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela