Huddingerevyn 1995–2017 Tack för oss

Efter att ha roat Huddinge med omnejd i över 20 år, har vi nu tagit det tunga beslutet att lägga ner Huddinge Teaterförening Rampfeber, känd som Huddingerevyn.

2015-02-01 Fem veckor till premiär

Publicerad 2015-02-01 21:21:00 i Allmänt,

Har varit superslö på bloggandet, så här kommer en uppsummering.
 
Först av allt vill jag ge en eloge till revy-Sveriges bästa textförfattare Ingrid Jonsson! Inte bara har hon skrivit nästan hela revyn själv (vart tar hon allt ifrån?), hon är dessutom omänskligt snabb på att fixa intelligenta texter på beställning. Förra söndagen blev vi t.ex. ÄNTLIGEN sams om finallåt, efter att ha spånat, trånat och fånat oss i veckor i söken efter den ultimata rocklåten med clap friendly refräng för ståande djungelgung i salongen. Valet föll (då regissören satte ner foten) på en svängig musikaldänga som är ångestframkallande svår, men satan vad bra med rätta stuket. "Jag vill ha en intelligent text med ett klart budskap som syr ihop hela föreställningen" sa regissörn och ärligt talat hade ingen trott att det var möjligt, i alla fall inte så snabbt. Men på rep i torsdags hade Ingrid redan det 3 sidor långa kantatet klart och det var dessutom BRA! Vi har aldrig tidigare gjort något likande, så ska bli spännande att se vad ni tycker.
 
Om det nu ska elogast hit och dit, förtjänar även vårt nya tillskott Amanda Påhlsson en stor sådan. Som alldeles färsk kommer hon in och inte bara sjunger som en gudinna, men tar dessutom sin helt naturliga plats både på scenen och i ensemblen. Inte illa pinkat av en som inte har revyat förr! Hon får dessutom tripla poäng för att lära sig alla texter och danssteg först av alla, och sufflerar och instruerar oss andra förvirrade själar som slänger ut lösrivna repliker och benspark lite mera randomly.
 
OK, måste elogera ännu mera. Regissören Robert Pukitis har ett tålamod och en EQ (yep, googla det om du inte vet vad det är) som är överjordiskt. Han har dessutom en fantastisk kreativitet och humor, vilket är rätt praktiskt när man ska göra revy. Tips till andra teatergrupper: Saknar ni regissör, ring Robert Pukitis! Han finns både i telefonboken och på Facebook.
 
Priset till Årets Snickare går till vår alltid glada hjälpare Uno Ljungdahl, som fick en mycket märklig beställning. Han troppade upp med plankor och spik, ställde sig i korridoren, lot sågen gå och vips! Träbock! Eller? Jag vet inte riktigt vad det blev, så förhoppningsvis får ni svar på föreställningen!
 
Elogerandet tar aldrig slut, ser det ut: I dag kom nämligen effektiva Producent Anna Sernlind och Vice-ordförande och blivande klippa bakom scenen Lukas Sernlind förbi och agerade publik samtidigt som de kollade läget. Vi är så glada för att ni finns, Anna och Lukas!
 
Och vad mera? Jo koreograf Lina Abrahamsson från Jordbro United ska självklart också nämnas i glada språng. Hon är världens största energiknippe och får oss med stor entusiasm till att se ut som om vi verkligen kan röra oss i takt.
 
Helgens roligaste var ändå musikstund med vår basist Stellan Ljung och inte minst att få träffa vår nya kapellmästare Björn Melin! En cool dude med rätt att roa, visade det sig. Vi gick igenom alla musikaliska nummer med stick och tonarter och det blev många skratt. Ser bra ut, det här!

 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela